Microsoft Vs. Linux Son Nokta!

ENICMATIC

New member
Reaction score
0
Şimdi öncelikle mali olarak bakalım olaya,

1 - Microsoft (windows u geliştiren şirket) yıllık geliri 51,1 milyar dolar!

2- Canonical (ubuntuyu geliştiren şirket) yıllık geliri 30 milyon dolar!

(kaynak internet, araştırın ben buldum sizde bulursunuz)

Bir kere en başta windows linuxden daha iyi demek salakça!!!

gelelim windowsun hikayesine IBM in geliştirdiği ilk pclerle bill amcanın da balıyla yükselişe geçen microsoft kafadan büyük bir pazar payı edindi çünkü evimize işimize aldığımız her IBM pc de windows yüklü olmak zorundaydı, sonraki başka marka hazır sistemlerde de durum aynı. (niyeyse! amerikalıların götümüze kadar girmeleri için güzel fırsat windows sayesinde bizimle ilgili herşeye şuan bile sahipler) IBM den sonra donanım piyasası genişledi büyüdü tabi bu arada IBM intelinde elinden tuttu...

bu şekilde heryer windows oldu... donanım ve yazılım firmalarıda haklı olarak en çok hangi işletim sistemi kullanılıyorsa ona destek verdiler....

gelelim Linuxe

Bakınız Unix

hemen ardından bakınız Linux

şimdi Linux PC pazarında sahiplenilmediği için donanım/yazılım üreticileri tarafındanda desteklenmedi desteklenmiyorda (bazıları hariç). Linux internet ve ağ sunucuları/ tabanları/işlevleri bakımından microsoftu her türlü osurtacak yeteneğe sahip olsada bu durum biz ev kullanıcılarını ilgilendiren bir durum olmadığı için "Linuxmü sktirsin ordan" dememiz gayet normal.
Fakat son yıllarda gördüğüm linuxe rağbettenmidir nedir biz ev kullanıcıları için ufak ufak bir kıpırdanma bir desteklenme hareketi mevcut.

şimdi son olarakda

"kardeşim ben evimde bilgisayarda sadece internette surf yapar, maillerime girerim arada müzik dinlerim film izlerim bazende evimde office uygulamalarıyla iş yaparım , ama virüslerden, trojanlardan kişisel gizlilikten lisanssız windows kullanmaktanda birtakım sıkıntılarım var diyorsanız kesinlikle ve kesinlike LINUX kullanın derim.
ben şuana kadar linux de çalışabilen 1 adet worm duydum.
windowstaki virüslerin hiç biri linuxde çalışmıyor.
düşük sistemle yüksek performans stabil çalışma ve en güzeli herşey bedava fazla söze gerek yok sevgili okuyucular....

Bu konuyu belkide bu şekilde açmayarak benzer karşılaştırmaların yapıldığı herhangi bir konunun içine yazabilirdim. fakat formun başında gözükmesiyle daha çok insana ulaşacağı ve linux hakkında net bilgiye sahip olmak isteyen vatandaşında gereksiz eleştirileri okumadan bu bilgiye ulaşmalarını sağlamayı hedeflediğim için bu şekilde açtım.

Saygılarımı sunuyorum.

bence çok mantıklı görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim

Ben Linux tabanlı, Türk Pardus 2009.2 versiyonunu bilgisayarımın D sürücüsüne yükledim ve çok memnunum, internet bankacılığı daha güvende, virüs,trojan,hacker falan yok,

Pardus veya Linux u D ye kurarsanız ilk açılışta Windows mu yoksa Pardus mu başlasın diye soruyor ve hangisini isterseniz onunla açılış yaparsınız. Üstelik, Pardus ile çalışırken windos dosyalarına da erişebilir ve çalışabilirsiniz,

şuan evimde pardus 2011 beta kullanıyorum ve beta olmasına rağmen bu kadar güzel ve görsel bir işletim sistemi görmedim .. ayrıca sistemim düşük özelliklere sahip olmasına rağmen performanslı calışıyor.. windows u açtığımda kasan bilgisayara ne oldu :D pardus oldu.. deneyebilirsiniz.. 2009.2 daha kararlı sürüm ondan başlayın derim..

Geri