Microsoft Anti Linux Kampanyası

FlatOut

New member
Reaction score
0
Microsoft ; reklam kampanyasinda Linux hakkonda tüm ayrımtılst; aktarýp kullan;n Windows işletim sistemini tercih etmesini saglayacak.

Microsoft kaynakları; raporlarda sadece yüzde 1 pazar payına sahip olan bir rakip için Microsoft’un bu kadar bir kampanyaya yönelmesi ilgi çekici.

Microsoft’un küresel olarak kampanyada yayımlanacak reklamlar 18 ay sürece ve ağırlıklı olarak IDG’nin olan Network World, Computer World ve InformationWorld nda yer alacak. Cnet de reklam kampanyasına dahil edildi.

Reklam kampanyasında okuyucular Linux ve Windows işletim sitemleri hakkında bilgiler ve raporlar içeren web sitesine yönlendiriliyor."
kaynak http://www.acemilinuxer.org/modules.php?name=News&file=article&sid=70

direk kopyalamadım bilgisayarda sorun var böle yazıyor yazıları nese düzelttim biras

react0r' Alıntı:
oyun oynamıyoruz,

linkin http://www.acemilinuxer.org/modules....article&sid=70 boyle cıkması icin direkt kopyalanmıs olması gerekir.

heyt Bea qısdrmayn lan qardeshimi..!!

ne len bu asabiet

Sende sachmalama harbyden yüseysel C/P yapmıshn bari üstüne yalan soleme.. !!

hatta yasıya baqlrsa bıraq sorun olmasını o sitenin active code modulu yoq.. :) o yusden Cp lediinde codlarda gelio..
ishn Aslı:
Microsoft, Linux'un önünü kesmeye hazırlanıyor..
Dünyanın en büyük yazılım kuruluşu Microsoft, özellikle Asya kıtasında her geçen gün daha çok kullanıcı tarafından tercih edilen Linux'un önünü, ''XP Starter Edition (SE)'' adlı yeni bir işletim sistemi ile kesmeye hazırlanıyor.

Her ne kadar Microsoft, hala dünyanın en çok satılan işletim sistemi Windows ile işletim sistemi pazarının lideri olsa da Asya kıtasındaki bazı büyük dağıtıcı firmaların, ücretsiz Linux işletim sistemi ile donatılmış bilgisayarları büyük bir hızla satışa sunması, Microsoft'u harekete geçirdi.
Pazar payının düşmesini istemeyen Microsoft, Linux'a olan talebi durdurmak için, Windows XP'nin basit bir versiyonu olan ''XP Second Edition'' işletim sistemini hazırladı. ''XP SE'', standart XP özellikleri arasında bulunan; internet bağlantısı, Windows Messenger, Windows Media Player 9 ve dijital fotoğraf desteğine sahip olacak ancak fiyatının düşük olması için düşük çözünürlüklü grafikler, azaltılmış ağ opsiyonları ve daha az kapasiteli görev mönüsü ile kullanıcıya ulaşacak.
Microsoft, ''XP SE''nin, düşük fiyatıyla, ''yazılım korsanlığı ile savaş amacıyla'' hazırlandığını belirtirken, internet analistleri, Linux'un her geçen gün artan pazar payının Microsoft'u telaşlandırdığı ve yazılımın bu yüzden hazırlandığı görüşünde.
Fiyatı henüz açıklanmayan yeni işletim sisteminin, Ekim ayında, ilk olarak Linux'un hızla yayıldığı Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerde piyasaya sürüleceği öğrenildi..

Makale Editörü: Umut Dereli

Geri