Microsoft Akıllanıyo

Uzunefe

Altın Üye
Reaction score
0
Microsoft kopya Windows kullanımı konusunda çok sert bir önlem aldı!

* Microsoft kopya Windows kullanıcılarına güncelleme ve yama hizmetlerini, 26 Temmuz 2005 itibariyle kısıtladı. Artık "Orijinal Microsoft Yazılımı" denetimini geçemeyen Windows kurulumları için web sitesi üzerinden verilen çevrimiçi güncelleme ve yama hizmetleri verilmeyecek.

Kopya ürün kullanıcıları yine de "Otomatik Güncelleştirme" özelliğinin "Kritik Güncelleştirmeleri İndirme" özelliğinden şimdilik yararlanabilecekler, ancak web üzerinden edindikleri hizmetler durdurulacak. Aynı biçimde MSAntiSpyware yazılımının da kullanımının kısıtlanma olasılığı var.

Bu tarihe kadar Orijinal Yazılım Avantajları adı altında gönüllü üyelik sistemiyle çalışan uygulama, bugünden başlayarak "zorunlu" duruma getirildi.

Microsoft'un bu sert önlemle, özellikle %92 gibi korsan kullanıma sahne olan Çin Halk Cumhuriyeti gibi pazarlarda satışlarını artırmayı amaçladığı düşünülüyor.

Bir başka haberde ise Hintli bir programcının bu denetimi şimdiden kırabildiği iddiaları ortaya atılıyor. Bunun yanında uygulamanın yürürlüğe girdiği daha ilk saatlerden başlayarak, bazı "yeraltı" internet siteleri "yasadışı" çözümler üretmeye başladılar bile.

Önlemlerin etkinliğini zaman gösterecek.

Sizdeki kurulumun kopya olup olmadığını Microsoft Çevrimiçi Güncelleme sitesinden güncelleme yapmaya çalışarak deneyebilirsiniz.

İyi şanslar. ( THG )

bence hiiiç bi şey olmaz.çünkü adamlarda bilio dünyada ne kadar kopya olduğunu.arkadaşlar bugün bi orjinal xp cd'si 133$.hangi biriniz bu kadar para verebilrisniz ki.bence böyle bişey söz konusu diil.sadece longhorn'un satışını artırmak için düzenlenen bi palavradır.bundan önce xp içinde dendi.yok şifresi kırılamaz yok kimse çözemez die.2 saat içinde şifre çözüldü.açıkçası ben sanmıyom böle bişiy olabileceğini

mendo +100000 kesinlikle haklisin.ama longhorn deil o artik Vista oldu.Beta sürümü önümüzdeki 1-2 hafta iççerisinde piyasaya çikacak bu arada

doğru aslında millet hl 2 için de aynı şeyi söylemişlerdi ama bi baktık 2 hafta sonra raflarda :D

bunlar hep palavra yaws mendo herşeyi söylemiş :)

türk insanı bununda altından kalkar başka derdim yoq bide xp için 133 dolar vericem züleyhahahahaha:)

istediği kadar akıllansın heç bişi olmaz..!
ya bide bu hint lilere şaşıyorum adamlar ineklerle yemek yiyorlar açlık sefalet kol geziyor ülkede ama zehir gibi kafaları karışıyor çözemedim bu işi alla alla alla..!

Bence önce 50$ civarına çekilsin fiyat ondan sonra bu orjinal yazılım tartışmaları yapılsın ben orjinal kullanıyorum ve yeni yazılım için şimdiden yavaş yavaş para biriktirme derdi başladı :)

ahmetcan' Alıntı:
Bence önce 50$ civarına çekilsin fiyat ondan sonra bu orjinal yazılım tartışmaları yapılsın ben orjinal kullanıyorum ve yeni yazılım için şimdiden yavaş yavaş para biriktirme derdi başladı :)
yaw ahmetcan manyakmısın.3-4 sene önce çıkan winxp bugün 133$ + kdv'ye satılıyo.yenisi çıktığı zmn allah bilir ne kadara satılır.ben bulurum nasılsa en fazla 1 hafta içinde cracklerini falan.bizim dükkan saolsun hemen alır böle şeyleri.bende onlardan yararlanırım:Dbir nevi parazitlik gibi bişi yani

yaww beyler işin ucu bize dokunacak mı yaw :D bide bunlar nerden anlıolar kopya mı ? orjinal mi ? Benimkide kopya ama serial fln girilmişş zati :D şuan orjinal sayılmaz mı ??

WARTOX' Alıntı:
yaww beyler işin ucu bize dokunacak mı yaw :D bide bunlar nerden anlıolar kopya mı ? orjinal mi ? Benimkide kopya ama serial fln girilmişş zati :D şuan orjinal sayılmaz mı ??
wartox seninki orjinal sayılır kardeşim.artık onun seriali alındığı için sana bi sorun olmas.microsoft'unda elindeki işletim sisteminin orjinal olup olmuycağını anlayabilceeni pek zannetmiom.orjinal cd'den işletim sistemini yüklersen daha sonra windows'unu 30 gün içinde etkin hale getirmeni istiycek.sende netten elindeki orjinal şifreyi girip windows'unu aktif hale getiricen.30 gün içinde getirmezsen sana 30 günün sonunda şifreyi sorar.yoksa windows'un açılmaz.sadece şimdi aktif hale getirmek istiyomsun diye bi menü çıkar o kadar.

walla mendo abi bana hiç aktif hale getir fln çıkmadı ama register olmadım snrm ?? Aktivasyon omu oluo abi ??

herşeyin çok pahalı vergilerin tavan yaptığı ülkemizde fiyatlar aşağı değilde yukarı çekilir bence :D, bugün sigaraya bile %172 zam yapılmış yaw...

WARTOX' Alıntı:
walla mendo abi bana hiç aktif hale getir fln çıkmadı ama register olmadım snrm ?? Aktivasyon omu oluo abi ??
yok yaw wartox.onunla bi ilgisi yok.sen kafanı takma.sen xp'ni yüklerken normal olarak yükledin.hiç bi sorunun olmadı.şimdide sana aktif hale getirin yazmıyosa hiç bi sorunun yoktur.

bende kopya xp pro yükledim, hiç bi uyarı falan yok :D zaten bir aylık bi sistem kullandığım hiç olmadı, kesin 1 ay içinde format çakıyorum :D

Geri