Michael Schumacher ile soru-cevap

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Michael Schumacher ile soru-cevap
michael-schumacher-face.jpg

Michael Schumacher, pazartesi günü takım arkadaşı Nico Rosberg ile W01'in kokpitini paylaşmasından sonra Valencia testlerinin üçüncü gününün tamamında pistte olarak Formula 1'e geri dönüşünden beri ilk tam test gününü geçirdi.

Testlerin son gününde hidrolik problemleriyle mücadele eden MercedesGP, testlerin genelinde Ferrari ve Sauber'in gerisinde kalmıştı. Ancak testler sonrasında medyaya konuşan Alman pilot, sürecin devamlılığından ve F1 kariyerini yeniden kazandığından memnun olduğunu söyledi;

Mutlu musun?

Evet, çok mutluyum. Pazartesi kısa ve iyi bir ilk test günü geçirmiştim. Bugün ise seansın tamamına katılma şansı buldum. Küçük bir hidrolik problemi şu anda bizi zorluyor. Ama yine de memnunum, otomobil çok yumuşak ve çok güzel. Bu çok olumlu.

Ross Brawn senin takıma kattığın geri beslemeyi çok övdü, takıma gelişim konusunda hiç tavsiyede bulundun mu?

Ben bunun için buradayım.

Gridde dört tane şampiyon olan 1999'dan beri ilk sezona giriyoruz, sence bu seneki grid çok güçlü mü?

Evet, öyle düşünüyorum. Çok rekabetçi otomobillerde çok kaliteli pilotlar olması bu sezonun çok heyecanlı olmasını sağlayacak.

Testi nasıl değerlendiriyorsun?

İyi geçti diye düşünüyorum. Bu testin odak noktası tur zamanlarına bakmadan atabildimiz kadar tur atmak, otomobilin güvenilirliğini sorgulamaktı.

Ferrari'nin hızı hakkında ne düşünüyorsun?

Çok hızlılar, onları yeniden rekabetçi görmek çok güzel.

Tecrübene dayanarak bu otomobilin yarış kazanabileceğini söyleyebilir misin?

Hayır, bunu söyleyemem. Rekabetçi olacağımızı düşünüyorum, ama otomobilin kazanıp kazanamayacağı, bu başka bir hikaye. Benim için şu anda bu çok önemli değil. Uzun bir sezon olacak, başlangıçta yapmamız gereken orada olmak ve puan almak.

Kazanarak bir başlangıç yapacağımızı düşünmüyorum. Amacım da bu değil zaten. Ancak gelişime elverişli olacak kadar güçlü olmak zorundayız.

F1 otomobili kullanmak hala eğlenceli mi?

Kesinlikle.

Ross seninle çalışmanın tıpkı eski günlerdeki gibi olduğunu söyledi, sen de öyle düşünüyor musun?

Evet, kesinlikle. Tazelenmiş, iyi ve motive olmuş hissediyorum. Birbirimizi bu kadar iyi tanımak işimizi gerçekten kolaylaştırıyor.

Beklediğinden zor olan bir şey var mı?

Aslında herşey beklediğimden kolay gidiyor. Çok daha zamana ihtiyacı olduğunu sanmıştım ama herşey daha hızlı gelişti.

İki Dünya şampiyonuyla pistte karşılaşmak nasıldı?

Aslında geçmişte ne yaptıkları önemli değil, gelecekte ne yapacakları önemli.

Pistlere geri dönmeden önce bir endişen var mı?

Ben aslında heyecanlıyım, mesele de bu. Tahmin edebildiğiniz gibi üş yıl geçti, artık bu tamamiyle yeni bir mücadele, yeni bir tecrübe olacak, yeni bir takım ve yeni bir çevre... Tecrübe edeceğim birçok şey var, çok eğlenceli şeyler.

TÜRKİYEF1​

Geri