MHP'yi sallayan Öcalan bombası

Aktivist

Banned
Reaction score
0
MHP'yi sallayan Öcalan bombası

Genel Kurul'da "Oslo görüşmeleri" üzerine başlayan tartışmalar MHP'nin ortağı olduğu ANASOL-M Hükümeti döneminde de devletin Öcalan'la görüşme yaptığını ortaya çıkardı. BDP'li Hasip Kaplan, görüşmeye avukat olarak bizzat şahit olduğunu açıklarken, AK Partili Ömer Çelik "Bu MHP'nin tezlerini sarsar" dedi. Devlet görevlilerinin görüşme sonrası Öcalan'ın el yazılı notlarını MHP'li bakanlarla da paylaştığı belirtiliyor.

MİT Kanunu'na ilişkin değişiklik Genel Kurulu'da görüşülürken MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile BDP'li Hasip Kaplan'ın tartışmaları ANASOL-M Hükümeti döneminde devletin Öcalan'la yaptığı görüşmeleri deşifre etti. Kaplan, 99'daki görüşmelere avukat olarak bizzat şahit olduğunu açıkladı. Genel Kurul'daki "Öcalan'la görüşme" tartışması şu şekilde başlamıştı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, devletin 1999'dan beri Öcalan'la görüştüğünü ve ihtiyaç olursa görüşmelerin süreceğini söyledi.

VURAL İTİRAZ ETTİ

Ergin'e tepki gösteren MHP'li Oktay Vural, "Koalisyon hükümeti döneminde İmralı ile müzakere, diyalog ile ilgili siyasi anlamda görevlendirme olduğunu iddia eden varsa, burada açıklamak şeref ve haysiyet sorunudur" ifadelerini kullandı.

GÖZLERİMLE GÖRDÜM

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan bunun üzerine söz alarak Vural'ı yalanladı. Kaplan, "Koalisyon hükümeti döneminde, 99 yılında görüşmeler yapıldı. Gözlerimle gördüm. Yani şimdi, ben avukat olarak gözlerimle gördüm. Oralara giden, görüşen memurlar, istihbarat, hepsi, hükümetlere bağlı değil mi?" ifadelerini kullandı.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da 1999'daki görüşmeleri doğrularken bu görüşmeler sonrasında PKK'nın silahlı militanlarının ülke dışına çıkıp idam cezasının kaldırıldığını ileri sürdü ve "Bu görüşmeler İmralı'da yapılmıştır" dedi.

ÖMER ÇELİK: TEZLERİ SARSILIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, tartışma sonucu deşifre olan görüşmeler için dün Twitter'da şu değerlendirmeleri yaptı: "İlginç bir tabloyla karşı karşıyayız. Terörle sıfır soruna diyerek, demokratik yaklaşımı mahkum etmeye çalışan refleksin başka yüzü çıktı ortaya. Nitekim Ergenekon sanığı bir orgeneralin, Öcalan'ın teröristleri ülke dışına çıkarması sırasında bir kısmı içerde kalsın, lazım olur dediği ortaya çıkmıştı. Çünkü MHP sıfır terör sonucuna terörle mücadele sonucunda ulaşıldığını iddia etti şimdiye kadar. Ama bir müzakere olduğu ortaya çıkıyor. Bu durum MHP'nin biz iktidardan ayrılırken ülkeyi sıfır terörle teslim ettik tezini sarsacak derecede. Ayrıca Bahçeli'nin, Öcalan'ın idam edilmemesi protokolüne imza atmasının bu görüşmeler neticesinde olduğunu söylediler."

ÖCALAN'IN MEKTUPLARI MHP'LİLERE DE VERİLDİ

Devletin ilgili kurumlarının İmralı'daki görüşmeler sonrası Abdullah Öcalan'ın el yazısı notlarını MHP'li bakanlarla da paylaştığı belirtiliyor. Devletin Öcalan ile görüştüğü ve Öcalan'ın İmralı'dan Kandil'le görüştürüldüğü iddiaları daha önce de gündeme gelmişti.

Barzani'nin lideri olduğu KDP'nin Genel Sekreteri Fazıl Mirani de Beyrut'ta yayınlanan El-Müstakbel gazetesine verdiği bir mülakatta Öcalan'ın ilk Türkiye'ye getirildiği dönemde Kandil ile telefonla görüştürüldüğünü söylemişti. Öcalan'ın 12 Nisan 1999'da avukatları ile yaptığı görüşmede hükümetle 8 maddelik pazarlık yürütülmesi için talimat verdiği belirlenmişti.

İDAMI ÖNLEYEN PROTOKOL

Başbakan Erdoğan ise daha önce Öcalan'ın idamını engelleyen 'Devlet Bahçeli imzalı' protokolü açıklamıştı. Erdoğan'ın açıkladığı protokol MHP, DSP, ANAP koalisyonunun 12 Ocak 2000'de imzaladığı protokol ile Öcalan'ın idamını ertelediğini gösteriyordu.

http://siyaset.milliyet.com.tr/mhp-...t/siyasetdetay/22.02.2012/1506286/default.htm

Apo itini idamdan kurtarıp ta Erzurum da İp sallayan bu Bahçeli değil mi

Apo ile kendi iktidarı zamanında da görüşüldüğü halde görüşülmemiş ayaklarına yatarak

palavradan milliyetcilik nutukları sıkan ve başbakanla Şeref!! polemiğine giren bu Bahçeli değil mi

Rahşan Ecevit MHP için "Eli kanlı katiller" dediği halde bu lafı yalayıp yutan ve de hiç utanmadan yine onlarla koalisyon hükumeti kuran bu Bahçeli değil mi

İyide bu Bahçelinin konuşmaya yüzü var mı ?

Bahçeli gitsin çocuklar en çok hangi Püskevitleri seviyor onları araştırsın yada bu "Benim neden bir Püskevitim yok anne" diye ağlayan çocuk varsa onların göz yaşlarını silsin ve onlara

Püskevit servisi yapsın

Yada 2009 un içinde ki sıfırları silerek o dahiyane matematik zekası ile MHP nin kaçıncı yılda iktidar olacağının algoritmasını çıkarsın

Yıl 2012 Bahçeli en iyi bildiği işi yapsın ve o müthiş metematiksel zekasını kullanarak 2012 ile ilgili nasıl bir hesap yapıp ta MHP yi iktidara taşıyacak işte bunun çalışmasını yapsın.

Sandıkla iktidar olamayacak bari sayılara takla attırıp kağıt üzerinde iktidar olma formülleri ile ilgilensin

Çıkardığı sonuçları da yandaşlarıyla paylaşıp garipleri sevindirsin

her istediğini yapabilen akepe 10 senedir niye asmadı ??? ve neden 5 yıldızlı otelde gak dese su guk dese yemek geliyor göz göre göre demezler mi adama ???
olm sizin yatacak yeriniz yok bu gerçeği bir tarafınızı yırtsanız da değiştiremezsiniz bu saatten sonra.

Ozan Arif Bahçeli ve MHP ile ilgili tespitlerini mısralara dökmüş

DEĞİŞEN KİM?

Allah'ını seven dosdoğru desin,
Değişen ben miyim yoksa onlar mı?
Şeriat siz olun parmağı kesin
Değişen ben miyim, yoksa onlar mı?

Bize katil diye ağır hakaret
Edenlerle ben mi kurdum hükumet

Beni de yargıla ama insaf et

Ben mi ihraç edip vekil susturdum,
Veya bakan dövüp, terör estirdim,
Bir sürü gönülü ben mi küstürdüm,

Dikkat et burada her işin başı,
Ne ülkü doydular ne ülküdaşı,
Ben mi size dedim yol arkadaşı,

Doğrudur, konuştum, asla susmadım,
Çünkü ben yanlışa imza basmadım,
Apo denen iti ben mi asmadım,

Ben asmamış olsam, o ipi atmam
Atarsam Meclis'te piç eli tutmam

Nezaket, mezaket ben bunu yutmam
Değişen ben miyim, yoksa olar mı?

Eşarplı bacımı ya vekil seçmem,
Yahut da seçersem başını açmam,
Kavga ise kavga, kavgadan kaçmam

Nerde o beraber yapılan toylar,
O güzel geceler, o kurultaylar,
Kurultay da olsa, gelmiyor baylar,

Sen geldin mi sanki derseniz şimdi
Derim ki gelip de kovulan kimdi
Ben geldim, kurultay benim işimdi

Değişmek başkadır, gelişmek başka
Ben hala bağlıyım o eski aşka
Başbuğum söylerdi, sağ olsa keşke

Ülkücülük ölçüm, tartım da aynı
Kuralım da aynı, şartım da aynı
Ve onlara rağmen, partim de aynı

Ozan Arif yeter, kafidir bunlar
Anladıysa eğer erbaş olanlar
Başçavuş da eşek değil ya anlar,

OZAN ARİF

Dua edin bozkurt angus eti sevmiyor(işe yaramaz bir et bilirsiniz).yoksa bu güne kadar bu otlaklar otlayacak angusları bulamazdı diye düşünüyorum.

ayrıca mısraları siyahla çizecekseniz eksik kalmış ,
ozan arifin de söylediği gibi
Ülkücülük ölçüm, tartım da aynı
Kuralım da aynı, şartım da aynı
Ve onlara rağmen, partim de aynı!!! mısralarınıda koyultun hatta kızartın bakim!
(yani ozan arif hala ülkücü sadece eleştiriyor, arif adam ihanet düşünmez soysuzlar gibi.)

Geri