MHP'li Şandır: Anayasa pkk'nın İsteklerini Yerine Getirmek için Değiştiriliyor

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Anayasa'nın PKK'nın isteklerini yerine getirmek için değiştirildiğini öne sürerek, "AKP, kapalı kapılar arkasında gizli pazarlıklarla PKK'nın isteklerini tek tek gerçekleştirmeye başlamıştır. Anayasa değişikliği özgürlükler, demokrasinin standartlarını yükseltmek için değil PKK'nın isteklerini gerçekleştirmek için yapılmaktadır. Suçüstü halinde AKP'nin yol arkadaşı da ortaya çıkmıştır. BDP, bu değişikliğe 'evet' oyu vermiştir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz'la birlikte Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi. Meclis Genel Kurulu'nda AKP'lilerin Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in üzerine yürümesine tepki gösteren Şandır, "100 kişi bir kişiyi linç etmeye kalkışıyor, buna izin veremeyiz, hakareti kabul edemeyiz. Ne yazık ki bu olaylar sürekli bizim grubumuzun önünde oluyor, bizim kıta sahanlığımızda oluyor. Başlarına da bela alacaklar, ilan edilmiş mesafeyi de aşıyorlar. Aşmamalarını da tavsiye ediyorum" diye konuştu. Şandır "Çok gayret sarfediyoruz, kulislerde milletvekillerinin ayaklarına bakın yan basmaya başladılar" diye konuştu.

AKP'nin kendini kurtarabilmek için Türkiye'yi ateşe attığını öne süren Şandır, dün Genel Kurul'da 337 oy alan siyasi parti kapatmalarıyla ilgili değişiklikle "siyasi bölücülüğün" suç olmaktan çıkarıldığını kaydetti. Düzenlemenin Anayasa'nın "devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü"yle ilgili 3'üncü maddesine aykırı olduğunu ifade eden Şandır, Anayasanın "devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne karşı işlenen suçların" parti kapatmak için odak olma niteliğinin dün yapılan değişiklikle ortadan kaldırıldığını kaydetti. Şandır, Türkiye'de artık etnik ve ideolojik anlamda bir partinin kapatılmasının mümkün olmayacağını da belirtti. Şandır şöyle konuştu:

"AKP, kapalı kapılar arkasında gizli pazarlıklarla PKK'nın isteklerini tek tek gerçekleştirmeye başlamıştır. Anayasa değişikliği özgürlükler, demokrasinin standartlarını yükseltmek için değil PKK'nın isteklerini gerçekleştirmek için yapılmaktadır. Suçüstü halinde AKP'nin yol arkadaşı da ortaya çıkmıştır. BDP, bu değişikliğe 'evet' oyu vermiştir. Bu da göstermektedir ki bu değişiklik, Sayın Başbakan'ın da ifade ettiği demokratik açılımın bir aşamasıdır. Bu, PKK'nın isteklerini gerçekleştirmek için yapılmaktadır. PKK'nın talepleri doğrultusunda hazırlanmış bir tekliftir. Siyasi bölücülüğün suç olmaktan çıkarılmasıyla Anayasamıza göre suç işlenmiştir. Bu, Anayasanın 3'üncü maddesine aykırıdır. Milletimize, AKP'yi şikayet ediyorum. Bu ülkenin temellerine dinamit konulmaktadır. Bu ülke için en önemli değer, hem milleti hem vatanıyla birliğidir. Vatanın milleti ve toprağıyla birliğini parçalayacak yaklaşımı, şiddetle ve nefretle kınıyorum. Milletimizin bu gaflet ötesi davranışa sandıkta mutlaka cevap vereceğini ve AKP'yi cezalandıracağını umut ediyoruz."

-"AKP'DE BU YANLIŞA KATILMAYAN ÇOK SAYIDA MİLLETVEKİLİ VAR"-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şandır, BDP'nin teklifin 8'nci maddesinin oylamasına katılmasına ilişkin bir soru üzerine "Kendilerinin ve basının ifadeleri... Bugüne kadar oylamaya katılmayan bu parti, bu defa özel bir sebeple ve özel bir mesaj vermek için oy verdiler. Verdiği oyun rengini görmüş değiliz ama söylenen budur. Çünkü getirilen husus, bölücülük yapan partinin kapatılması artık imkansız hale getirilmiştir. Yasalarımıza göre bölücülük yapmaktan birçok defa kapatılan bir siyasi hareketin bugün Meclis'teki temsilcisi olan BDP'nin, siyasi bölücülükten parti kapatma maddesine 'hayır' diyecek hali yoktu. Basına yansıyan şekliyle de 'evet' oyu verdiklerini söylüyorlar. Ben inanıyorum ki AKP'de bu yanlışa katılmayan çok sayıda milletvekili vardır. Sağduyulu, milletine karşı sorumluluk duygusu içinde bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne inanan, yeminine sadık kalacak haysiyetli çok sayıda milletvekili vardır. Bu yanlışı AKP grubu durduracaktır" diye konuştu. MHP'nin bir girişimi olup olmayacağı sorusuna ise Şandır, partisinin kurulları ve ilkeleri olduğunu, parti kurullarında bunları değerlendirecekleri karşılığını verdi. Şandır, "Ama MHP olarak ülkenin milleti ve ülkesiyle bölünmesine asla seyirci kalamayız" dedi.

-"SÜREKLİ OLAYLAR KITA SAHANLIĞIMIZDA OLUYOR BAŞLARINA BELA ALACAKLAR"-

Meclis Genel Kurulu'nda bugün yaşanan kavgaya ilişkin bir soruya ise Şandır, şu karşılığı verdi:

"'Toplum cinnet geçiriyor, Meclis de mi cinnet geçiriyor?' diyeceksiniz ama görüyorsunuz her defasında AKP bir sebep bularak kavga çıkarıyor. Yakışıyor mu, 100 kişi bir kişiyi linç etmeye kalkıyor. Biraz önce yaşanan hadise budur. Hiçbir zaman hakareti tasvip edemeyiz. Ama böyle bir varsayımla, böyle bir güç gösterisini de asla tasvip edemeyiz. Ne yazık ki bu olaylar sürekli bizim grubumuzun önünde oluyor, bizim kıta sahanlığımızda oluyor. Başlarına da bela alacaklar, ilan edilmiş mesafeyi de aşıyorlar. Aşmamalarını da tavsiye ediyorum. Ama Sayın Genç'e yapılanları kabul etmemiz mümkün değil. Bizim grubumuzun sıraları arasında cereyan ettiği için bizim milletvekillerimiz de görüntüye girmektedir. Sayın Osman Durmuş'un hiç öyle bir kastı yoktur, bir vahim olayı önleyebilmek için kendisini ortaya atmıştır. Ama uyarıyorum; AKP sayısal çoğunluğuna güvenerek hem bu ülkenin bölünmesi yönünde birtakım adımlar atacaksınız hem de bunu ifade edenlerin üzerine yürüyeceksiniz. Bu doğru bir davranış değil, kimseye fayda getirmez, milletimiz buna müsaade etmez. Sayın Genç'i, çok sayıda AKP milletvekili bırakılsaydı linç edeceklerdi. Bunu tasvip etmemiz mümkün değil."

-"PROTOKOLLER TBMM'Yİ KİRLETİYOR GERİ ÇEKİLMELİ"-

Mehmet Şandır, Ermenistan'ın protokollerin onay sürecini dondurmasına ilişkin bir soru üzerine de "Ermenistan'la imzalanan protokollerin Meclis Dışişleri Komisyonu'ndan geri çekilmesini teklif etmiştik. Protokoller Türkiye'nin ihtiyacı, Ermenistan'ın talebi değil, küresel güçlerin dayatmasıdır. Bu protokoller TBMM'yi kirletmektedir. Dışişleri Komisyonu'nda görüşülmesine müsaade edilmemelidir. Çünkü bu protokoller, soykırım iddiasını, atalarımıza 'katil' denilmesine, açık kapı bir hukuk zemini oluşturmaktadır. Bu onursuzluktur. Milletimize bu onursuzluğu yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu.

"MİLLETVEKİLLERİNİN AYAKLARINA BAKIN YAN BASMAYA BAŞLADILAR"

Şandır, anayasa değişikliği teklifiyle ilgili Genel Kurul'daki çalışma temposuna ilişkin bir soruya ise şu karşılığı verdi:

"Çok gayret sarf ediyoruz. Kulislerde milletvekillerinin ayaklarına bakın yan basmaya başladılar. 18 saat çalışılıyor. Buna fiziken dayanabilmek mümkün değil. Bu Meclis'te çok sayıda insan rahatsız olacak, korkarız ve endişe ederiz ki bu rahatsızlıklar çok üzücü sonuçlar getirebilir. AKP, bir suçluluk psikolojisiyle, geç kalmış olmanın aceleciliğiyle, kapalı kapılar arkasında, kayıt altına alınamayan görüşmelerle, kimlere ne söz verdilerse, iktidarlarının sonunda bunları gerçekleştirebilmek için milletvekillerini her gün 18 saat çalıştırarak bence yıkımlarını tamamlamaya çalışıyorlar. Ama bunu tamamlamadan önce milletvekillerinin yıkılacağından, sağlıklarının bozulacağından endişe ediyorum. Bunun sorumlusu AKP iktidarı ve Başbakan'dır. Bu çalışmalardan dolayı Mecliste bir tek milletvekili hasta olursa ve o hastalık üzüntülü bir şekilde sonuçlanırsa, bunun sorumlusu Sayın Başbakan olacaktır.

Milletimize karşı duyduğumuz sorumluluğun gereği, azami bir fedakarlıkla çalışmalara katılıyor ve takip ediyoruz. Grubumuzun başında da Sayın Devlet Bahçeli oturuyor. Başbakan'ın bu noktada hiçbir problemi yok. Genel Kurula oy atmak için geliyor. Ama Devlet Bahçeli müzakereleri başından sonuna kadar takip ediyor, MHP'nin muhalefetini yönetiyor. Çünkü MHP'nin muhalefetiyle milletimiz gerçekleri görebilmek imkanına sahip oluyorlar. Bunu da çok önemsiyoruz, değerli buluyoruz. Milletimizin yanıltılmasına, MHP'nin Genel Kurulda ortaya koyduğu muhalefetle engel olmaya çalışıyoruz."(ANKA)

MHP'li Şandır: Anayasa PKK'nın İsteklerini Yerine Getirmek için Değiştiriliyor

CHP ve MHP ve darbeciler okadar zor durum daki öyle saçma sapan laflar söyleyip deyim yerindeyse zekaları ile resmen alay ettiriyorlar

Eyyy söylediğinin ne anlama geldiğinden bile haberi olmayan MHP li Şandır

"Anayasa pkk'nın İsteklerini Yerine Getirmek için Değiştiriliyor" diyorsun da peki neden Pkk nın siyasi uzantısı BDP anayasa peketine karşı AKP ile değilde CHP ve MHP ile birlikte hareket ediyor

Zekanızla alay ettirmeyin

CHP ve MHP ve darbeciler okadar zor durum daki öyle saçma sapan laflar söyleyip deyim yerindeyse zekaları ile resmen alay ettiriyorlar

Eyyy söylediğinin ne anlama geldiğinden bile haberi olmayan MHP li Şandır

"Anayasa pkk'nın İsteklerini Yerine Getirmek için Değiştiriliyor" diyorsun da peki neden Pkk nın siyasi uzantısı BDP anayasa peketine karşı AKP ile değilde CHP ve MHP ile birlikte hareket ediyor

Zekanızla alay ettirmeyin

"BDP, bu değişikliğe 'evet' oyu vermiştir" dedi." sonuc ortada... akp-bdp -pkk el ele :thumbdown:

"BDP, bu değişikliğe 'evet' oyu vermiştir" dedi." sonuc ortada... akp-bdp -pkk el ele :thumbdown:

BDP nin kimlerle el ele olduğunu öğrenmek istiyorsan TRT3 izle izlerkende gözlük tak çünkü bu zaman kadar bunu öğrenemediysen iyi bir gözlüğe hakketen ihtiyacın var demektir
İzle bakalım AKP ile mi yoksa chp ve mhp iel birlikte hareket ediyor

BDP nin kimlerle el ele olduğunu öğrenmek istiyorsan TRT3 izle izlerkende gözlük tak çünkü bu zaman kadar bunu öğrenemediysen iyi bir gözlüğe hakketen ihtiyacın var demektir

kardeş ilk önce hoşgeldin ama gördüğüm kadarıyla akp yi savunmak için gelmiş gibisin

trt nin başında kim var ondan sonra yorumla bu iş gözlükle olsa herkes takar

tayyip erdoganin standart oyunlarindan birtanesi daha... onlar zaten onceden anlasmistir bdp ile merak etme sen... bdp , mhp ve chp ye destek verir gibi gorunur.. zamani geldiginde tayyip'e evet oyunu verir.. gecmisten bugune hep ayni oyunlar... artik herkes tayyip i ogrendi

Bu iki yoruma cevap yazmam samimiyetle söylüyorum ki kendime yapacağım en büyük hakaret olur. Kusura bakmayın ama bkadar ciddiyetten uzan yorumlar için cevap vererek kendime hakret edemem

ancak srkngncy en azından sen ismi deha olan (burada gülüyorum) arkadala sana niçin TRT3 izlemeni tavsiye ettiğimi anlatırsan sevinirim

ben anlatmak istemem. dediğim gibi kimseniz zekasıyla alay ediyormuşum gibi görünmek istemem

Bu iki yoruma cevap yazmam samimiyetle söylüyorum ki kendime yapacağım en büyük hakaret olur. Kusura bakmayın ama bkadar ciddiyetten uzan yorumlar için cevap vererek kendime hakret edemem

ancak srkngncy en azından sen ismi deha olan (burada gülüyorum) arkadala sana niçin TRT3 izlemeni tavsiye ettiğimi anlatırsan sevinirim

ben anlatmak istemem. dediğim gibi kimseniz zekasıyla alay ediyormuşum gibi görünmek istemem

ben siyaseti biliyorum kisileride sen merak etme

MHP son günlerde iyice tuhaflaştı :) kapalı kapılar arkasında AKP pekekeyle gizli anlaşmalar yapmış demekki siz geçmişinizde bu tür anlaşmalar yaptınızda böyle bir iddiada bulunuyorsunuz

şimdi anlaşıldı 99'da Apo neden asılmadı ecevite nasıl kahya oldugunuzu bu çıkışlarla dahada anlar olduk sayenizde nasıl bir yol izlediğinizi

insan güler bee bu tezlere :D

Komik olmayın

MHP son günlerde iyice tuhaflaştı :) kapalı kapılar arkasında AKP pekekeyle gizli anlaşmalar yapmış demekki siz geçmişinizde bu tür anlaşmalar yaptınızda böyle bir iddiada bulunuyorsunuz

şimdi anlaşıldı 99'da Apo neden asılmadı ecevite nasıl kahya oldugunuzu bu çıkışlarla dahada anlar olduk sayenizde nasıl bir yol izlediğinizi

insan güler bee bu tezlere :D

Komik olmayın

abdullah gule birde bulent arinca sor onlar aciklasin neden asilmadi... apo olmesin diye imza atanlar suan akp millet vekilidirler biride onlarin sectigi cumhur baskani...

mhp chp , bdp ile el eleymiş :D ilkokul çocuğuna bunu söylesen sana güler :D akp anayasa tasarısı tamamen açılım sürecinde pkk nın önünü açmak ve elebaşını zamanı geldiğinde serbest bırakmam için hazırlanmış bir anayasadır.

trt3 izle diosun açılımı (Türk Radyo Televizyon) Olan devlet kanalı artık tamamen (Tayyip Recep Televizyonu) oldu...taraflı yada tarafsız hiç farketmez diğer televizyonlarda akp mualiflerinin tartışmaları akp ye karşı tutum olanlar yayınlanıoda trt de nicin yayınlanmıyor...

Onun için kimin kimle ittifak olduğunu araştırmaya gerek yok icraatler yeter kimin ne olduğunu anlamak için.

єℓ_мαяια¢нι;4990434' Alıntı:
mhp chp , bdp ile el eleymiş :D ilkokul çocuğuna bunu söylesen sana güler :D akp anayasa tasarısı tamamen açılım sürecinde pkk nın önünü açmak ve elebaşını zamanı geldiğinde serbest bırakmam için hazırlanmış bir anayasadır.

trt3 izle diosun açılımı (Türk Radyo Televizyon) Olan devlet kanalı artık tamamen (T) oldu...taraflı yada tarafsız hiç farketmez diğer televizyonlarda akp mualiflerinin tartışmaları akp ye karşı tutum olanlar yayınlanıoda trt de nicin yayınlanmıyor...

Onun için kimin kimle ittifak olduğunu araştırmaya gerek yok icraatler yeter kimin ne olduğunu anlamak için.

Arkadaşım Tayyip Recep Televizyonu demişsin de canlı yayını değiştirip mi veriyorlar :laugh: ?

İlkokul çocuğuna söyle de sana bi gülsün.

Ya da dur ben de buldum bi tane.

b-51077-g%C3%BClen_%C3%A7ocuk.jpg

2 parti arasında kalsam Chp nin iktidara gelmesini isterimde, şehit kanları ardından , milli duygular üzerinden siyaset yapıp milleti kandırmaya çalışan Mhp yi istemem.. en azından Chp nin çizgisi belli.. Mhp gibi yüzümüze gülüp arkamızdan hançeri hazırlamıyor.. ama yinede bu halleriyle Allah türk milleti üzerinden bu iki partiyi korusun

Geri