MHP'den AK Parti'li Fırat'a Tepki

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Eski Milletvekili Turan Çirkin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat'ın İdamla İlgili Açıklamasına Cevap Verdi. Çirkin, "Kararın Altında Bizim Değil, Onların İmzası Var" Dedi.

737115_37040_o.jpg

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay eski Milletvekili Turan Çirkin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat'ın idamla ilgili açıklamasına cevap verdi. Çirkin, "Kararın altında bizim değil, onların imzası var" dedi.

Çirkin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın geçtiğimiz günlerde İskenderun'da gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda dile getirdiği, "Türkiye'de idamın kaldırılmasına, dolayısıyla da yasadışı örgüt başının idamdan kurtulmasına imkan sağlayan yasanının altında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile dönemin MHP Hatay Milletvekili Turan Çirkin'in de imzası var" açıklamasına tepki gösterdi. MHP İl Binası'nda basın mensuplarıyla biraraya gelen Çirkin, TBMM'de 2 Ağustos 2002 günü yapılan oylamanın tutanağını birlikte getirerek, açıklamayı yapan Dengir Mir Mehmet Fırat'ın açıklamasının doğru olmadığını savundu. Çirkin, "MHP, millet-devlet uğruna çok ağır çile çekenlerin partisidir. Bu bakımdan terörist başının idam cezasını kaldıran kanunun altında değil ben, hiçbir milletvekilinin imzası olamaz, olmamıştır. Esasen idam cezasının kaldırılmasına karşı çıkan tek siyasi parti MHP olmuştur. İdam cezasını kaldıran oylama TBMM'de 2 Ağustos 2002 günü yapılmıştır. Oylamada toplam 412 oy kullanılmıştır. Tutanaklardan da görüldüğü gibi ben ve tüm MHP Meclis grubu oylamada, yani idamın kalkması tasarısına ret oyu kullandık. Ve yine size takdim edilen tutanak da görüldüğü gibi başta Dengir Mir Mehmet Fırat ve diğer AK Parti'liler ise kabul oyu kullanmışlardır" dedi.

Açıklamasının son bölümünde Çirkin, "Bize göre şahsımızın, genel başkanımızın ve partimizin iftiraya uğramasından çok, asıl facia böyle iftirayı meslek edinmiş bir zihniyetin aziz milletimizi ve ülkemizi idare etmesidir" ifadelerini kullanan Çirkin, konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

(OK-OK-OK-Y) (İhlas Haber Ajansı)
haberler.com​

“MHP Apo’nun kurtulması için elinden gelen her şeyi yaptı.
İdam cezasını yakın savaş ve savaş halleri dışında kaldıran, anadilde yayın ve anadilde öğrenim hakkını getiren ve azınlık vakıflarına mülk edinme kolaylığı sağlayan Avrupa Birliği’ne Uyum Yasa Teklifi, Adalet Komisyonu’nda 14 saat süren görüşmenin ardından kabul edildi.
Bununla beraber Apo ipten kurtarılmış,
Azınlıklara 80 yıldır alamadıkları, istedikleri gibi toprak satın alma hakkı verilmiş,
Anadilde yayın ve eğitim ile de Türkiye’nin milli bütünlüğünün köküne dinamit konulmuştur.

Bütün bu ihanet teklifleri Anayasa Komisyonu’nda görüşülürken MHP’nin tavrı gerçekten ibret verici. Avrupa Birliği’nin en candan savunucusu MHP, AB’ye uyum yasalarının bazı maddelerine (özellikle de idam maddesine) karşı olduğunu ısrarla vurgulamasına rağmen, komisyonda tam tersi bir tutumla milleti kandırabileceği zehabına kapıldı. AB teklifi komisyona gelmeden, AB’ye uyum paketinin bölünmesini isteyen ve idam, anadilde yayın ve eğitim maddelerinin paketten çıkarılmasını isteyen MHP’nin, sıra icraata gelince tam tersi bir tutum içerisine girmekten imtina etmemesi MHP’nin samimiyet açısından hangi noktada olduğunu gösterdi.
MHP: İdam pakette kalsın
Komisyonda idam cezasını kaldıran birinci maddenin görüşülmesi sırasında Aksaray Milletvekili Ramazan Toprak, maddenin paketten çıkarılması konusunda önerge verirken, bir kısım milletvekili de önergeye “evet” oyu verdi. Ancak komisyonun MHP’li üyeleri çekimser kalarak önergenin kabul edilmemesine destek verirken, MHP’li Mehmet Gül de önergenin oylamasına katılmadı. MHP milletvekillerinin tamamı idam cezasının kaldırılmasını öngören maddenin paketten çıkarılmasını içeren önergeye evet oyu verseydi 10’a karşı 12 oyla önerge kabul edilecekti ve idam cezasının kaldırılması gündemden düşecekti. Böylece Apo’nun kurtulma ihtimali de kalmayacaktı. MHP kendince geliştirdiği taktiğe göre; idamın paketin içinde Genel Kurul’a gelmesini sağlayacak, Genel Kurul’daki oylamada da kendi dışındaki partiler kabul oyu vererek paketin geçmesini sağlayacaklar, diğer bir ifadeyle Apo’yu ipten alacaklar, sonra MHP de çıkıp meydanlarda Türk milletine şunu söyleyecek: “Apo’yu kurtarmak için yapılan oylamada ben “hayır” oyu verdim ama benim oylarım yetmedi. Diğer partiler “evet” dediği için Apo kurtuldu. Apo’yu asabilmemiz için MHP’nin tek başına iktidara gelmesi lazım...”

İkinci yazı...
Aşağıdaki yazı Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün sayın MHP lideri Bahçeli ile yaptığı röportajın bir özetidir.
25 Haziran 2002’de köşesindeki makalesine göre bakın neler konuşmuş Bahçeli–Özkök.
“Başbakan Yardımcısı Bahçeli’yle yarım saate yakın konuşuyoruz. Tabii ana konu, Avrupa Birliği’ne üyelik için gerekenlerin yapılması.”
“Bazı çevreler Avrupa Birliği’ni destekleyen kişilere, ‘Teslimiyetçi’ diyor. Bu yanlış. Ama ötekiler de itirazı olan kişileri hemen AB karşıtı olarak damgalıyor. Bu da yanlış. Oysa bu iki suçlama dışında çok geniş bir alan var. Biz işte oradayız.”
alıntıdır
Milliyetçi Hareket Partisi, Rahmetli başbuğun ölümünden sonra türk milliyetçiliği ve ülkücülük adına yapılması gereken ne varsa tersini yapmıştır. Şimdi bu millet aptal gibi sözlerinize kanıp sizin milliyetçi olduğunuza inanıp oy verecek öylemi?
Ulusalcıların doldurduğu, şişirdiği bu partinin yönetim kadrosunun Türk Milliyetçiliğiyle uzaktan yakından alakası yoktur ve MHP nin şanlı tarihini lekelemekten başka bir şey yapmamışlardır.
Şuurlu bir türk milliyetçisinin oynanan oyunları, dalavereleri, üçkağıdı iyi görmesi ve tedbirini, gardını ona göre alması gerekiyor.
Daha seçimden hemen sonra dyp ve fp nin ortaklığında başbakan olma şansı çok yüksekken ''onlar biraz dinlensin'' diyerek başbakanlığa talip olamayan, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan ve seçilmesine kesin gözüyle bakılan Sadi Somuncuoğluna töre(!) uygulayan ve bu şekilde kendi içinden cumhurbaşkanı çıkmasını önleyen( ve maalesef edepsizliklerine töre ismini veren) bir liderin ülkücüleri iktidar yapmak değil, bitirmek için uğraştığını görmemek için kör olmak lazımdır.

aziz millet sizin defalarca dersinizi verdi ama daha akıllanmadiniz bu secimlerde bidaha yenilgiye ugrayın o zmaan belki akıllanırsınız sahte vatan severler

Geri