MHP: Din Dersleri Zorunlu Kalsın!

Yehovan arkadaşım senin yazına cevaben yazıyorum alıntı yapmak istemedim iyice büyümeye başladı çünkü

Şimdi Almanyadaki din eğitimi bizdeki gibi zorunlu olarak bir dine bağlı mezhebin öğretilmesiyle yakından uzaktan alakalı değil.

İngiltere ve Danimarkada okutulan ders,bizdeki gibi tek bir mezhebin aşılanmaya çalışıldığı gibi değil dinler hakkında tanıtıcı bilgilerin verildiği bir tarih ve kültür dersi formatında.Genelde bütün dinler anlatılıyor.Şu anda bizde okutulan müfredatta ise diğer dinler genel olarak 1-2 sayfada anlatıp(hatta bazı dinleri batıl olarak nitelendirip)geri kalanı komple sünni inancının doğru olduğu varsayılarak anlatılıyor.

Senin de dediğin gibi bizdeki eğitim küçük yaştaki cocuklara Allah bilincini aşılamaya yöneliktir.Şimdi devletin görevi belirli bir inancı aşılamak mıdır?Felsefe dersinde de tanrı inancını reddeden görüşler filozoflar da aynı yaştan itibaren okutulmalı mı

Din derleri İlkokul 4 den itibaren haftada 2 saat olmasına rağmen; dinleri ,tanrının varlığını reddeden akımları ve bunun gibi birçok konuyu içinde bulunduran felsefe dersi ise ancak lise 1 veya 2 de ve haftada 1saat okutulmaktadır

Ahlak dersi konusunda birkaç nokta dışında sana katılıyorum eğitimin amacı diğer insanlara saygılı, iyi insanlar yetiştirmek olmalıdır.Bu bir kaç nokta da ahlaki değerleri kimin belirleyeceği konusundadır.Örneğin toplumun bazı kesimleri masturbasyon ve evlilik dışı cinsel ilişkiyi ahlaksızlık sayabilir,doğuda bazı kesimler kadınların çalışmasını bile ahlaksızlık sayar.

Ayrıca din dersinden muaf olmak kağıt üstünde kolay olmakla birlikte gerçekte hiç de o kadar kolay değildir.İstanbul'un bilmem ne kolejinde okuyan öğrenci için kolay olabilir ama sivas devlet lisesinde okuyan bir öğrenci için neredeyse imkansız olabilir

Sözün özü bence ilkokul ve ortaokulda daha çok ahlak üzerine yoğunlaşılmalı ve genel olarak dinler tanıtılmalıdır.Felsefe derslerine önem verilerek ufku açık insanlar yetiştirilmeli,
belirli bir inancı küçük yaşta aşılamaktan ziyade öğrencilere islam inancında böyledir ama başka dinler,görüşler vb de vardır, kanıtlanabilen bir şey olmayan soyut konularda en son seçim size aittir denilmelidir.(tabi bu eğitim 12 yaşında olmaz.Felsefe ve din çocuk işi değildir)Hele hele arapça duaların ezberlettirilmesi gibi uygulamalar kesinlikle kaldırılmalıdır

Ne uzun yazmışım be.

Not:Hüseyin Batuhan'ın "Bilim Din ve Eğitim" kitabını da çok taktir ettiğimi belirtmeden edemeyeceğim

Saygılar

Şimdi din dersinin karşıtları sanırım Türkiye Cumhuriyeti okullarında okumamış :)

Hangi din dersinde müslüman olmayan biri zorla müslüman yapılmış ? Hangi din dersinde sadece İslamiyet insanlara dayıtılmış ?

Dediğim gibi arkadaşım Din dersi almak istemiyorsan Dilekçeni verirsin Muaf olursun ! Bu kadar basit ! Yüzde 99 nun Din sahibi olduğu bir Ülkede ( Müslüman demedim dikkat edin !) Din dersinin olması kadar doğal hiç bir şey olamaz ! Olmaması abest kaçar !

Kaldı ki din derslerinde diğer dinlere değinilir anlatılır. Ben hristiyanlığı museviliği aleviliği bu derslerde öğrendim. Sağ olsun din kültürü hocam hepsi hakkında bilgi sahibi olmama yardım etti.

Şimdi birileri çıkıp Din dersi kalksın diye feryadı figan edemez !!!!

60 kişilik bir sınıftan 1 kişi din kültürü dersi görmek istemiyor diye diğer 59 kişi mağdur edilemez !!!!

Anlatabildim mi anlıyormusunuz ?

Are You understand me ha ?

O zaman gidin medresede eğitim Görün Benim Halkıma Zorla istemediği Bi mezhebi VEREMEZSİNİZ...(Ben Bir TÜRKÜM ama SOSYALİST bi Türk Ben bi ateistim neden din dersi yüzünden sınıfta kalayım neden Dua ezberlemek zorundayım nEdEn...

Bu konuya cvb yazan Faşistler Sözüm size sizin şu asar keserim muhabbetinizi bu ülke yaklaşık bi 62 senedir çekiyoruz...
Siz demiyomusunuz Hedef Tiran Rehber Kuran Bu ne demek yani sizin asma kesme isteğinizin dışa vurumu...
^tane cCc yazıp kendinizi bişi sanıyosunuz aslında siz 2 tane büyük kişinin arkasına saklanıyosunuz Kavga olur Kayvganın ortasında bağırmaya başlarsınız
''BU KÜRTTÜR BU ERMENİ BİR TÜRKE SALDIRIYO'' ardından salakça hareketler...
Sizin Allah anlayışınız da sapıtmış durumda farkındaysanız Sene 2007-8 olacak ve de siz Hala Ms.675 yılındaki anlayışa sahip olarak büyüyorsunuz hala insanalara kendinizi savaşarak anlatma derdindesiniz hala zorla istemeyen insanlara Suni liği anlattırıyosunuz anlatıyosunuz^^cvb açık^^

Ey Faşistler Sözüm Size 65lerin Denizlerin ruhunu yarı yolda bırakmayan 6.Filonun Başına gelenlerin sizin de Başınıza gelmesi İhtimal Solcu Özgürlükçü Kardeş Bİ toplum yetişiyo Siz Ne oldugunuzu bile bilmiyosunuz neden mi Çünkü Bir Türk Milliyetçisi Bir Alman Bir Yahudi Mİlliyetçisi ile Muhabbet edemez Direk kavgaya Başlar

AMA bir SoLcu Dünyanın hangi yerinde olursa olsunTüm solculkarı sever Korur Unutmayın Müzik Müzik herkezin Hoşuna gider çünkü evrenseldir SoL gibi...

Bunun üstüne 1 kelime daha etmeyin edemzsiniz Paif kalırsınız Ya da içinize oıturur orda yaşarsınız artık bunlarla...

Yeteri kadar açıkladım... 3 5 post boyunca aynı şeyleri yazdırıyorsunuz...

caesz burda ahatca ateist olduğunu söylüyorsun. Din eğitimdende dilekçe yazarak rahatca kurtulabilirdin Neyin reklamını yaptığını anlamadım :)

Neyse senle daha fazla muhattap olmak istemiyorum yazılardında öyle müthiş saçmalıklarla dolu... Es geçelim seni....

bansheee arkadaşım ;

Felsefe derside haftada 2 saattir. En azından benım liseyi okuduğum dönemde.

Sadece şunun cevabını almak istiyorum...

Bir alevi ailesinin çocuğu din dersinden muaf olmak istemedi ve din kültürü dersine girdi. yılda toplam en fazla 50(30 bile olabilir belki) saat bu dersi aldığını düşünelim. Bu çocuk kendi mezhebini yada dinini değiştirirmi bu aldığı derslerden sonra....
Babamın öğretmen olduğu için değişik illerde okudum ama hiç birinde Din konusunda zorlama yada girdiği din dersinden sonra din görüşünü değiştiren görmedim yada etkilenen :)

HEr neyse benim açımdan zorunlu olmasının nedenlerini açıkladım. Sizde olmamasının nedenlerini

Sonuç itibari ile Milletimiz için ne uygunsa ne hayırlı ise o OLSUN .

din dersinin zorunlu olması traji komik
ya neden anlamak istemiyorsunuz madem cumhuriyet rejimiyle yönetilen bir ülkede yaşıyoruz.herkesin hür ve özgür yaşama hakkı var. neden din konusunda da bunu değiştirmeye çalışıyorsunuz madem müslümansınız neden insanların görüşlerine inançlarına saygı duymuyorsunuz bu ülkede yaşan herkesin müslüman olması şart mı yane ya bu kadar geri kafalı olmak zorunda değilsiniz herkesin kendisine göre inancı vardır ve bu kimseyi ilgilendirmez.din dersi zorunlu olcaksada her dinin kendisine göre bir hocası olmalı ve insanlar hangi dine inanıyorlarsa o dinin dersine girsinler müslümanlar müslümanlık konusunda eğitim almış bir hocanın dersine aleviler alevi dini hakkında eğitim almış bir hocanın dersine girsin...

Lisede hatrladgm kadaryla;zaten girmek istemeyen;muaf olmak isteyen ler din dersine girmiyorlardı.Ama bu kişiler genellikle Müslüman olmayan öğrencilerdi.Anlayamadığım bir nokta war;Müslüman olan larda din dersine girmek istemiyor.Ve laiklik i hatırlatıyorlar hemen.Din dersini zorunlu yapalım demek,okul müdürünün yerine imam getirelim demek değil.Sadece ders anladınz mı;Ders.

ben din derslerinin zorunlu değilde seçmeli olması taraftarıyım... okullarda öğretilen din sadece sünni islam'ı öğretiyor... bu ülkede sadece sünniler yok...

insanlar ateist olabilir, alevi olabilir, şii olabilir başka bir dine mensup olabilir... siz zorunlu din derslerini diretirseniz insanların inançlarına tecavüzde bulunmuş olursunuz. birçok alevi arkadaşım vardı lisede hepsi bu durumdan rahatsızdı...

isteyen insanlar alır isteyen insanlar almaz... ahlak sadece din eğitimiyle olmaz...

Ben matematik ogrenmek zorundamıyım yada fizik bunları ogrenmek zorunda olmadığım halde zorunluysa o ulkedeki %95 musluman halkın din dersinden zorunlu olması gerekir bence. Zaten din derslerinde sadece müslümanlıktan bahsedilmiyo. Adı üstünde din kültürü ve ahlak bilgisi, icinde islam yada hristiyanlık gibi birşey geçmiyo. Ayrıca din dersi zorunlu olmasın diyenler zorunlu olmadığı bi hali düşünün o zaman şehitliğin ne önemi kalıcak vatanınızı sevmiyosanız kaldırın..

Geri