MHP’li Şandır ve “Kürtçe Mevlid” tepkisi!..___

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
MHP’li Şandır ve “Kürtçe Mevlid” tepkisi!..

Diyarbakır, “PKK'nın kalesi” değil;
Müslümanların kalesi!..
Marksist-Leninist-Darwinist zihniyetin değil, bu milletin!..
¥
Her “Kutlu” etkinlikte belirginleşen bu gerçeğe bir kez daha şahitlik ettik...
Diyarbakır'da faaliyet gösteren 9 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu "Peygamber Sevdalıları Platformu"nun "Mevlud'a Muhammedî" adı altında düzenlediği programa yüzbinlerce Müslüman katıldı.
Diyarbakır bir İslâm beldesi; bunu dosta düşmana bir kez daha gösterdi.
¥
Evet; Diyarbakır bizim.
O program, Kur'an tilavetiyle, Kürtçe mevlidiyle, ilahileriyle, her şeyiyle, bizim!..
¥
Ben Kürt değilim, ama Kürtçe benim!..
Ben böyle düşünüyorum... Ben buna inanıyorum...
Arapça'yı da, Kürtçe'yi de, Türkçe'yi de...
“Her türlü güzelliğin dil yoluyla aktarımına imkan sağladıkları” için seviyorum!..
¥
Bu konuda hassasım;
Hangi Kürt, Türkler hakkında olumsuz bir ifade kullansa ya da hangi Türk tersini yapsa, anında tepki gösteriyorum!..
Bugün de, beni yerimden sıçratan bir gelişmeden haberdar olmanın sıkıntısıdır yansıttığım..
Mehmet Şandır gibi, “beynini kullanmasını bilen”, “seviyeli”, “düzgün” bir MHP yöneticisinin, Diyarbakır'da “Kürtçe mevlid” okutulmasına karşı çıkması ve bunu “Anayasal suç” olarak nitelendirmesi fena halde canımı sıktı!..
Sayın Şandır'ın şu sözlerine bakar mısınız?
“Kamusal olan tüm alanlarda resmi dil Türkçe'dir. Cami de kamusal bir alandır. Kamuya ait bir alandır. Kürtçe mevlid, Anayasa'nın 3. Maddesi'nde, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dili Türkçe'dir’ hükmünün sulandırılmasıdır. Anayasal zeminde suç işlenmiştir. Bu suçu işleyenler cesareti Başbakan'dan almışlardır!”
Yo, hayır; birkaç “ilçe”den üç beş oy daha fazla çıkartabilmek için yapılacak iş değil bu!..
Diyarbakır gibi, şedit bir seçim kapışmasına sahne olan, DTP saldırılarının yol açtığı gerginliği iliklerine kadar hisseden bir şehirde, böylesine muazzam bir etkinlik gerçekleştirilmiş... Ve şükürler olsun ki tek bir üzücü olay meydana gelmemiş, en ufak bir gerginlik yaşanmamış!..
Bu tablodan dolayı “memnuniyet” ifade etmek ve etkinliği düzenleyen sivil toplum örgütlerinin yöneticilerini arayıp “takdir hislerini dile getirmek” varken; Mevlid'in Kürtçe okunmasına takılan; meseleyi, laikçi takımının dindarları baskı altında tutmak için sarıldığı “kamusal alan” zırvasına döken Sayın Şandır, bunun ne kadar yanlış ve tehlikeli bir tavır olduğunun farkında mı acaba?..
¥
Efendim, bunları düşünürken...
“Olur ya” dedik; “Belki de Sayın Şandır böyle bir ifade kullanmamıştır, belki de konuştuğu gazete, beyanını saptırmıştır!..”
“Olur mu olur!” diyerek muhabir arkadaşlarımızdan kendisini aramalarını rica ettik...
Maalesef; sözlerini sahipleniyor Sayın Şandır...
Ve de şunları söylüyor: “Ben sadece Kürtçe kullanımının yaygınlaştırılmasının amacını ifade ediyorum. Bu tür girişimler Türkiye'yi parçalamaya başlıyor. Bir dil üzerinden yeni bir millet oluşturmayı amaçlıyor. İşin özü budur. Kimin hangi dilde ibadet yaptığıyla falan ilgilendiğimiz için bunu gündeme getirmedik. Bugüne kadar insanlar nasıl ibadet yapıyorlarsa, öyle yapsınlar. Bugün bu Kürtçe dili niye bu kadar ön plana çıkartılıyor?.. Bir AK Parti Belediye Başkan adayı çıkarak Kürtçe konuşuyor. Başbakan Kürtçe konuşuyor. Benim sorguladığım bunlardır!..”
¥
Evet, “Kürtçe Mevlid”e karşı çıkıyor Sayın Şandır...
“Kürtçe İbadet”ten bahsetmiyoruz; “Kürtçe Mevlid” üzerinde durduğumuz!..
Yüz binler, bir araya gelip “Kürtçe Mevlid” dinlemişse...
Bunun neresi kötü;
Bu meselenin “Kamusal alan”la filan ne ilgisi var, Başbakan ya da bir başkası Türkçe konuşsa ne olur, Arapça konuşsa ne olur?..
Başbakan, İngilizce “One minute, one minute!” diye posta koyduğunda problem olmuyor, ancak Kürtçe birkaç kelam etmesi aleyhinde kullanılıyor!..
Sayın Şandır, bu yaptıklarının “PKK'ya terör örgütü demeyen” DTP'nin işine geldiğinin farkında mı, değil mi acaba?..
Bu söylemin, “İşte devlet'in önde gelen isimleri sizin Kürtçe Mevlid dinlemenize bile tahammül edemiyor” propagandasına alet edileceğini göremiyor mu?..
Mehmet Şandır gibi, “seviyeli” ve “aklı başında” bir MHP'li dahi bunu yapıyorsa artık..
İşimiz çok zor demektir!..
Bizimki çok zor, DTP'ninki çok kolay!..

http://www.habervaktim.com/yazar/12399/mhpli_sandir_ve_kurtce_mevlid_tepkisi.html

tayyip davosta türkçe konustu .herkesin kulağında kulaklık vardı .van minut diceğine bir dakka desede herkes anlardı .avrupa ülkeleri bir birlik olmasına rağmen her ülke gittiği yerde kendi diliyle konusur .tayyip efendi hiçde gereği yokken van minut dedi diye kürtceyi nasıl bununla bağdaştırabilirsiniz siz ..

kürtçe ibadetten değil kürtçe mevlitten bahsediyorum diyor eleman ...

bundan 20 sene önce birine devlet kürtçe tv açacak deseydik adam bize bi tarafıyla gülerdi ama 20 sene sonra açıldı .bir 20 sene sonra bu zihniyeti bozuklar bu seferde efendim federasyon demiyoruz kürtçe ibadet diyoruz ne var bunda derler .bunların sonu gelmez.

bu videoyuda bütün ülkücülere ve eskiden ülkücüyüm diyenlere gitsin ...

şimdi umarım üstüne alınmazsın loopused .sende bu gün çok alıngansın bakıyorum nedense .bide şikayet baslığına agresif bugün demişsin benim için .lütfen ben gayet sakinim sende biraz alıngan olmamaya çalış kardeş olurmu :)

http://www.youtube.com/watch?v=V3lYbc7cKBk

başbuğun bu sözlerini hala bu ülkede yapabilecek insanlar var ..kimse zannetmesin ki bu ülke sahipsiz

emrah1607

Seni bir daha uyarmam emrah kimseyi ona gitsin buna gitsin onu
yapacak bunu yapacak insanlar var şeklinde tehdit edemezsin aklında bulunsun.

emrah1607

Seni bir daha uyarmam emrah kimseyi ona gitsin buna gitsin onu
yapacak bunu yapacak insanlar var şeklinde tehdit edemezsin aklında bulunsun.

kimi tehdit etmişim ben ....

başbuğ bunu canlı yayında söyledi bisey olmadı da ben buraya bu videoyu ekledim diye sen bana ne yapacaksın .bu videoda başbuğun söylediklerine katılıyorum ve onu belirttim ..

konuda mehmet şandıra benim genel başkan yardımcıma ve onun gibi düşünen bizlere göndermeler yapılıyor ben birilerine gönderme yapamammı ..

kimseyi tehdit ettiğimi falan uydurmayın ..tamammı sevgili mod kardeşim

loopusedin alınganlığına uyma sende ..bak yazıyı düzelttim şimdi .umarım sorun yoktut ..isim falan vermedim ..genele yazdım yazdıklarımı basından beri ben

şandıra varsa bir gönderme haberin kaynağına söz edersin ki oda bölüm kuralına göre yasak kardeş,,mesajın düzeltilmeden önce '''loopused senden ülkücü olmaz türkücümüsün nesin gibi '' ifadeleri yazanda sensin sonrada alınganlık diye işi koparmaya çalışnda sen.. her açtığım konuma hakaretle giriş yapma yeter..yorumların şahsileşmediği sürece senle sorunum olmaz..kürt mevzu geniş bir mesele send ebilişyorsun,2 satırlık cümleyle bir teşhis koyamassın,kaynakta belirtilen şeyde senin fazla alınacağın türden bir mevzu değil,biraz geniş olmaya çalış çünkü dünyayla beraber türkiyede de çok şey değişiyor..

şandıra varsa bir gönderme haberin kaynağına söz edersin ki oda bölüm kuralına göre yasak kardeş,,mesajın düzeltilmeden önce '''loopused senden ülkücü olmaz türkücümüsün nesin gibi '' ifadeleri yazanda sensin sonrada alınganlık diye işi koparmaya çalışnda sen.. her açtığım konuma hakaretle giriş yapma yeter..yorumların şahsileşmediği sürece senle sorunum olmaz..kürt mevzu geniş bir mesele send ebilişyorsun,2 satırlık cümleyle bir teşhis koyamassın,kaynakta belirtilen şeyde senin fazla alınacağın türden bir mevzu değil,biraz geniş olmaya çalış çünkü dünyayla beraber türkiyede de çok şey değişiyor..

kaynaktaki yazar kendi yorumunu ve bakısını yazıyor bu bir makale haber değil .onun görüşlerine bende karsı olduğum noktaları belirtiyorum .sen neden üstüne alınıyorsun .o türkücü lafım direk sana değildi .ülkücümü türkücümü ne olduğu belli olmayanlara gitsin derken genelleme yaptım. bi önceki kelimede senin adın geçtiği için sen üstüne alındın ama alınmamalıydın.neden üstüne alındın anlamadım ki :D.. neyse sorunu düzellttik zaten

üniter devletin bekası tayyibin dediği gibi tek devlet tek bayrağın beka sorunu gündeme gelmeye başladı artık ...bu başbuğ zamanında da vardı şimdi de var .bunu islamcı kılıf altında yapmaya çalıştıklarını nasıl görmüyorsunuz loopused ..

başbuğ durup dururkenmi şiddetle karşı çıkıyor buna ...

baska ülkelerde de bazı toplumlara değişik haklar verildi bundan neden korkuyorsunuz diyorlar ..o diğer ülkelerin güneyinde sözde kürdistan gibi bir tehlikemi var .sen ıraka karısırsan bende diyarbakıra karısırım diyen bir köpekmi var. ve bu barzani itine akp nasıl bir tepki verdi .gidip üstüne onlarla masaya oturmadımı .bu köpeğe kırmızı halı sermedimi bu akp ..ya hem müslümanım hem türk milliyetçisiyim hemde bütün bunlardan rahatsız değilim nasıl diyebiliyorsunuz gerçekten merak ediyorum ben yapamıyorum da aynısını ...

geniş olmak demokratik olmak hep sonunda hainlik getiriyor bu ülkeye zarar veriyor .bütün hainler biraz demokratik düşünün geniş düşünün korkmayın bi dilden bisey olmaz falan diyorlar zaten .ben almıyım saol kardeş kim ne düşünürse beni ilgilendirmez ama benim görüşüm budur

emrah1607

kimi tehdit etmişim ben .... güzel soru loopused'u tehdit ediyorsun arkasından
mesajını değiştiriyorsun sonra "kimi tehdit etmişim benim kimseyi tehdit ettiğimi
falan yok uydurmayın ..tamammı sevgili mod kardeşim" en altına da tehditten sonra mesajı
değiştirdiğinide yazıyorsun bir de bana yalancı diyorsun şaka gibi gerçekten yaa : )

Emrah benim bu basit (yerselere) karnım tok senin anladığın dilden konuşmak
lazım bundan sonra bizde öyle yapacağız bunu yaz bir kenara aklında bulunsun.

emrah1607

kimi tehdit etmişim ben .... güzel soru loopused'u tehdit ediyorsun arkasından
mesajını değiştiriyorsun sonra "kimi tehdit etmişim benim kimseyi tehdit ettiğimi
falan yok uydurmayın ..tamammı sevgili mod kardeşim" en altına da tehditten sonra mesajı
değiştirdiğinide yazıyorsun bir de bana yalancı diyorsun şaka gibi gerçekten yaa : )

Emrah benim bu basit (yerselere) karnım tok senin anladığın dilden konuşmak
lazım bundan sonra bizde öyle yapacağız bunu yaz bir kenara aklında bulunsun.

tamam kardeş aklımda merak etmee...

ben loopusede direk olarak söylemedim onu .

sen bilmiyorsun tabi .eskiden loopused bana bende eski ülkücülerdenim demişti bi konuda .bende ülkücünün eskisinede yenisinede bu video gitsin de ülkücülerin lideri başbuğ bu konuda ne demiş izlesin herkes demek istedim ..

kaldı ki direk loopusede desem bile loopused neden bu kadar alındı .vidoda ona karsı kötü biseymi vardı .yoktu .hadi o alındı diyelim sen neden bu video sana karsı direk biseymi içeriyor sanki diyebilirdin .serdengeçti için size bunu demek istemiyor diyordun bize ama loopuesede demedin aynısını ...

buda senin yönetim tarzın sen bilirsin kardeş ...

lütfen nası gerekiyorsa öyle davran ..ama lütfen sadece bana karşı ok mi ? diğerlerini üzme onlar üzülürse dayanamam ben .sevgili arkadaşlarım üzülceklerine sen beni üz bosver :victory

sen şimdi bu mesajımıda silersin ...sakın sileyim deme o kadar uğrasıyoz yazmaya tutup siliyorsun ..özelden tartışalım kafana takılan bisey varsa .uyarını yaptın buraya yazmak zorunda değildin ikinci uyarını ..

emrah1607

Ya bak arkadaşım ben sana uyarıda bulunuyorum sen benim uyarımı kendine göre yorumlayıp mesajım dan alıntı yaparak bana tekrar cevap veriyorsun bende konuyu açan üyenin konusunu ve şikayet & öneri başlığınıda aynı şekilde gereksiz yere baltalamaman adına mesajını siliyorum sen burada normal bir üyeyle tartışır gibi benimle tartışmaya giriyorsun ben seni uyarıyorum sen direk benim mesajlarımdan alıntılar yaparak bana cevap yetiştirmeye çalıyorsun benim mesajlarım uyarı amaçlıdır senin bana aynı şekilde cevap vermen için ben bu uyarıyı yapmıyorum kurallar belli açık ve net bir şekilde yazılmış bu kuralları niye kendine göre yorumlamak istiyorsun onu anlayabilmiş değilim umarım bu mesajdan da alıntı yapmazsın iyi forumlar.

“TÜRKÇE İBADET”E HAYIR, “KÜRTÇE İBADET”E EVET!..

Bakınız Türkiye’nin bugünlerdeki tartışma konularına.
Efendim, Diyarbakır’da camide “Kürtçe mevlit” okutulmuş; bunu coşkuyla destekleyenler var.
Oysa bu çevreler, “Türkçe ibadet” e karşı çıkan, “Kur’an Rab’çedir. Arapça değildir. Türkçe ibadet olmaz. Dünyanın başka yerinde ezan o ülkenin dilinden okunsa nasıl anlayacağız” gibi sözlerle karşı çıkıyorlardı.
Türkçe’ye hayır, Kürtçe’ye evet!..
Öyle mi?

ilginçlikler ülkesi türkiyenin haline bakınız

Kürtçeyi konuşan her Kürt , pkklıdır diye bir kavram yok arkadaşlar önce bunu kafanızdan atacaksınız. Camiilerde hocalar fetvalarında devamlı arapça konuşsa hoşumuza gider mi ??? Herkes Arapça Kuran-ı Kerim dinliyor , fakat kimse de sesini çıkarmıyor bu ne diyo bize ne öğütlüyor ne öğretiyor diye ??? Bırakın arapça bilmeyi , daha türkçe bile bilmeyen Kürtler var arkadaşlar. Onlar da böyle bir istekte bulunmuş ve yapılmış. Allah'ın gösterdiği doğru yolu kendi lisanlarında anlamaları bence çok iyi. Arapça ezbere duaları herkes biliyor fakat kaçımız dualarda ne dediğini , hocaların arapça dua okurken bütün cemaatlerin neye AMİN dediğini biliyor ??? Cumhuriyet'in temel taşlarından birisi de muhalefet partilerin varlığıdır fakat bu muhalefetler , böyle mahalle kadınları gibi birbirlerine laf atmaktan başka birşey yapmıyorlar. Muhalefetin asıl amacı devletle beraber çalışıp eksiklikleri görüp buna göre önlem almak ve milli menfaat doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti'ni en üst seviyeye çıkarmaktır... Kitaplarda yazılan çok klişe bir söz fakat gerçeğin ta kendisi

“TÜRKÇE İBADET”E HAYIR, “KÜRTÇE İBADET”E EVET!..

Bakınız Türkiye’nin bugünlerdeki tartışma konularına.
Efendim, Diyarbakır’da camide “Kürtçe mevlit” okutulmuş; bunu coşkuyla destekleyenler var.
Oysa bu çevreler, “Türkçe ibadet” e karşı çıkan, “Kur’an Rab’çedir. Arapça değildir. Türkçe ibadet olmaz. Dünyanın başka yerinde ezan o ülkenin dilinden okunsa nasıl anlayacağız” gibi sözlerle karşı çıkıyorlardı.
Türkçe’ye hayır, Kürtçe’ye evet!..
Öyle mi?

ilginçlikler ülkesi türkiyenin haline bakınız

evet gerçekten ilginçlikler ülkesidir ülkem; çünkü bu ülkede ibadet nedir hangileri ibadet hangileri ritüeldir bilemeyenler,,ne tür toplulukların cemaat ne tür topluluğun yada gayelerin tasavvuf olduğundan habersizler . din üzerinde bişey bilir gibi ahkam keserlerki gülmemek elde değil... tıplı senin mevlid-i şerife ibadettir demen gibi.. camilerde yada evde okunan mevlid-i şerifler ibadetten sayılmaz,o ALLAHIN RASÜLÜNE bir methiyedir bir övgüden ibaret gönüllerde huşu ve peygamber sevgisi aşılıyan bir şiirden ibarettir.. camilerde okutulması bu devrin dindarlarının işi değil her devrin paşalrından ve yöneticilerinden bile kabul görmüş bir ritüel olmaındandır.. aynen alevilerin pir sultandan ,ve diğer söz ve saz ozanlarından aldıkları şiirler gibidir ama aleviler onunla ibadet ettiklerini sanırlar.. oysa biz mevlide ibadet demeyiz. mevlidin dilinin şu bu olması önemli değildir ama namaz ve ezandaki sözler arapçadır -RAB çadır.. bunun tartışması bile olmaz.. onun içindirki ÇİN de de uganda da da ezan ve ibadet dili arapçadır.. kürtçeyle alakası olan yeri; herkesin kendi dilind eistediği şekilde ritüelllerini yapabilmesidir.. şamanların ve satanistlerin dili ortakmı bilemem ama her ortodoks un yada yahudinin aramisi gibi ortak yönü olan ibadet dilleri vardır.. bilemdiğiniz her konuda ,sap la samanı birbirine karıştırmakta üstünüze yok.

Geri