Mayhoş
mayhoş
Bir gün önceden evinizde kalan ekmeklerinizle sevdiklerinize minik bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? Çeşit çeşit meyvelerle hazırlanmış meyveli ekmek tatlısı ve tatlılarınıza lezzet katan dondurma…
Malzemeler:
10 adet kayısı,
5 adet incir,
10 adet kuru erik,
1 avuç kuru üzüm (30-40g),
1 adet armut,
1 poşet çay,
5 çorba kaşığı toz şeker (150g)
1 bardak elma suyu (200 ml)
6 dilim esmer ekmek,
Çekilmiş ceviz veya fındık (1 tatlı kaşığı)
2 çay kaşığı vanilya,
1 tatlı kaşığı vanilya,
1 tatlı kaşığı tarçın (5g)
Carte d’Or Classic Ceviz, Kaymak, Antep Fıstığı
Hazırlanışı:
Tüm taze ve kuru meyveleri küp küp doğrayın. Küçük bir tencereye koyup şeker, tarçın, vanilya, elma suyu ve çay poşetini de ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısarak 5 dakika pişirin. Çay poşetini içinden çıkartıp, fındık veya cevizleri ekledikten sonra soğumaya bırakın. Ekmek dilimlerini meyveli şurubun içine batırıp cam bir kaba dizin. Üzerine meyveli karışımı kaşık yardımıyla koyun. Üstü kapalı olarak buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakın. Spatula yardımıyla servis tabağınıza alıp, Ceviz – Kaymak – Antep fıstığı seçeneklerinden biri ile servis yapın.
Malzemeler:
10 adet kayısı,
5 adet incir,
10 adet kuru erik,
1 avuç kuru üzüm (30-40g),
1 adet armut,
1 poşet çay,
5 çorba kaşığı toz şeker (150g)
1 bardak elma suyu (200 ml)
6 dilim esmer ekmek,
Çekilmiş ceviz veya fındık (1 tatlı kaşığı)
2 çay kaşığı vanilya,
1 tatlı kaşığı vanilya,
1 tatlı kaşığı tarçın (5g)
Carte d’Or Classic Ceviz, Kaymak, Antep Fıstığı
Hazırlanışı:
Tüm taze ve kuru meyveleri küp küp doğrayın. Küçük bir tencereye koyup şeker, tarçın, vanilya, elma suyu ve çay poşetini de ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısarak 5 dakika pişirin. Çay poşetini içinden çıkartıp, fındık veya cevizleri ekledikten sonra soğumaya bırakın. Ekmek dilimlerini meyveli şurubun içine batırıp cam bir kaba dizin. Üzerine meyveli karışımı kaşık yardımıyla koyun. Üstü kapalı olarak buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakın. Spatula yardımıyla servis tabağınıza alıp, Ceviz – Kaymak – Antep fıstığı seçeneklerinden biri ile servis yapın.
