peace_346
New member
- Katılım
- 2 Eki 2005
- Mesajlar
- 1,820
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 35

Kış mevsimini sağlıklı geçirmek için bağışıklık sistemini takviyelerde bulunarak güçlendirmenizde fayda var. Kış meyvelerinin gözdesi olan elmayı kabuklarıyla tüketmeyi sevmiyorsanız sadece suyunu da içebilirsiniz. Elma suyu; pektin, potasyum, magnezyum, kalsiyum, E ve K vitamininin yanı sıra kuvvetli antioksidan özellikler gösteren fitokimyasallar da içerir. Elma suyunun yüzde 9-34 oranında (kötü huylu) LDL oksidasyonunu önleyici, kalp hastalıkları ve bazı kanser risklerini azaltıcı etkisi bulunuyor. Yaz mevsiminin gözdesi olmasına rağmen artık kışın da tüketilebilen üzümde ise potasyum, demir, folik asit, A ve C vitamini bulunuyor. Uzmanlar; özellikle mor üzüm ve suyunda bulunan polifenollerin kalp hastalıklarına karşı koruyucu olduğunun altını çiziyor.