Mevlana'nin Mezar Odasina Girmeye çalişanlarin Sonu

ARkadaşım yemin ederim mükemmel bi hikaye 2-3 yıldır böyle cin,korku şeyleriyle uğraşırdım ilk kez bukadar ürperdim :S o odaya girmek istemezsiniz bnu bilin !. ve + allah kimseyi lanetlemedi sadece çok büyük bir insan olmasından dolayı mezarına yaklaşılmasını istemiyordır.Allah(C.C) bilir ne varki görülmesi istenmiyor

insanların kaderinde ne yazılmışsa o olur...bu dünyada artık bulunmayan bir insanın fikırlerınden baska hangı olayı yada hareketi bu dunya ıle baglantıya gecırebılırkı onu...bende mevlanayı cok severim ama o olay bence onun gızemını korumak ıcın yada ne bılım ıcerdekı düzen bozulmasın we ınsanların akılında ılgı cekmek ıcın bır soru kalsın dıe uydurulmuş! olabılır olaylar gercek olabılır ama bence onunla bır ılgısı yok...herkesın kendı görüşü

Uzun senedir konya dayım ve bu tip şeyleri cok duydum bende bi olayi anlatıyım
Konyanın merkezi sayılan biryerde hasbey mescidi adlı bi tarihi mescid vardir onun tam yanında ise bi tünele benzeyen 2-3 metrekare büyüklügünde bi delik vardi ve söylentiye göre orasi bi tüneldi biz hiçbir zmn inmeyi düşünmedik zaten üstünde büyük bi taş vardi
Bigun Babamın arkadaslari oraya girmeyi kafaya koydular ve toplanıp gittiler taşı kaldırdıktan sonra içlerinden biri aşagıya indi ve indigi gibi geri cıkti sonra bi daha inemediler.
Bu tüneli tarih bilgisine güvendigim ve 7 göbek konyali olan tarih hocama sormustum oda eskiden şehirlerde kaleler oldugunu ve savas vb zamanlarda kalenin dısına cıkıs için yağpılan gizli gecit olabilr demişti veya su tünelleri olabilr demişti
Konyanın çeşitli yerlerinde bu tünelin girişleri mevcut genel olarak tarihi binalar veya müzelerin yanında var.Ama bugune kadar oraya giren oldugunu duymadım

Geri