TuBeRCuLuM
Active member
- Reaction score
- 0

Galatasaray’ın efsanevi oyuncularından Metin Oktay, ölümününün 19. yıldönümünde Kozlu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.
Törene Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinden Yalçın Orhon, Doğan Yalçınkaya, Vedat Ekşinat, Kulüp Genel Sekreteri Selçuk İren, Galatasaray Spor Kulübü üyeleri, geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan U14 Futbol Takımımız ile Metin Oktay’ın yakın dostları, akrabaları ve çok sayıda taraftar katılım gösterdi.
Metin Oktay’ın kabri başında kısa bir konuşma yapan Galatasaraylı Eski Sporcular Dernegi Başkanı Cengiz Özyalçın’ın ardından Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Ekşinat duygularını dile getirdi. Metin Oktay’ı büyük ailesinin yanında saygı ve rahmetle andıklarını söyleyen Ekşinat, “Önemli olan kişilerin yaptıkları eserlerin sonsuza kadar devam edebilmesidir. Metin Oktay, sadece sahada oynadığı futbolla değil; karakteriyle de diğer insanlara örnek olmuştur. Galatasaray’ın ilkelerine olan bağlılığıyla ve onları en güzel yansıtan kişi olarak bugün hâlâ kalbimizdedir. Galatasaray Spor Kulübü adına Metin Oktay’ın değerli aiesine tekrar başsağlığı dilemek istiyorum. Onun anısı her zaman genç sporcu kardeşlerimizin uyguladıkları spor branşlarında onlarla birlikte yaşayacaktır. Ne mutlu Metin Oktay’a, ne mutlu Galatasaray’a” ifadelerini kullandı.
Vedat Ekşinat’ın konuşmasını takiben tören sonrasında Galatasaray TV mikrofonlarına duygularını aktaran Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Orhon ise şunları söyledi: “Metin Oktay’ın hepimizin kalbinde ayrı bir yeri var. O, bu yeri sadece sportif başarısıyla veya çok iyi bir golcü ve futbolcu olmasıyla almadı. Metin Oktay, örnek bir insandı. Bireylere ya da oyunculara değil, kulüplere örnek gösterilmiş bir kişiydi. Benim kalbimde daha da ağır basıyor. Herkes futbolcu, gol kralı olabilir. Ama herkes Metin Oktay olamaz. İnşallah olanları görmek isteriz. Ancak Metin Oktay, bu açıdan baktığınızda hâlâ örnek bir kaptan, sporcu ve mutevazı bir insan. Sportif başarılarını pekiştiren özelliği de bu. Epey bir kalabalık toplandık. Akrabaları, dostları, eski takım arkadaşları… Bugün 19. ölüm yıl dönemi. Umarım nicelerinde böyle birlikte olmayı dileriz.”
Anma töreni, Metin Oktay’ın kabri başında okunan dualarla sona erdi.