Messi'ye bak Arda!

Dean Winchester

SupernaturaL
Reaction score
0
Arda o kadar ileri gidiyor ki, üzerinde silah resmi olan tişörtle dolaşabiliyor. Messi ise tişörtüyle genetik bir hastalığa dikkat çekiyor. Messi ‘yaşatın´ diyor, Arda ise...

18_253782_ardamessi423238.jpg

Benzer birçok özellikleri var. İkisi de çok genç. İkisi de yıldız. İkisi de yetenekli, çocuksu, sempatik, muzip, cana yakın. İkisi de çocukların, gençlerin idolü, rol modeli. Biri dünyanın gözbebeği, diğeri de bizim. Lakin bir noktada birbirlerinden taban tabana ayrılıyorlar. Messi üstüne katarak tarihsel bir figür olma yolunda hızla ilerlerken, Arda şöhretin ağırlığı altında ezilmeye başladı. Öyle ki son zamanlarda hangi taşı kaldırsan altından Arda çıkıyor. Bilerek ya da bilmeyerek, kendisine duyulan sempatiyi bitirecek olayların ortasında boy gösteriyor. Eylemleriyle, söylemleriyle, yaşam tarzıyla bir futbol yıldızından çok kenar mahalle kabadayısı görüntüsü sergiliyor. Tavırları, tarzı öylesine itici ki, sanki karşımızda Kurtlar Vadisi’nin en kurdu Polat Alemdar’ın kötü bir kopyası duruyor. Galatasaray asaleti ve terbiyesi dururken, o mafya jargonunu benimsiyor. Bu konuda o kadar ileri gidiyor ki, üzerinde silah resmi olan tişörtle halkın arasına karışabiliyor. Oysa diğer yanda Messi çocukları pençesine alan genetik bir hastalığın adını tişörtüne taşıyarak dünyanın dikkatini bu illete çekiyor. Biri ne kadar anlamlıysa, diğeri o kadar manasız ve sığ. Messi yaşatın diyor, Arda ise...

13_253779_ardaturan200.jpg

Sorun yaşta değil başta!
‘Arda henüz 22 yaşında’ diyenlerin seslerini duyar gibiyim. Messi de öyle! 22 yaş deyip geçiştiremeyiz. Ne de olsa Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştır, 21 yaş. 68 kuşağının dünyayı değiştirmek için harekete geçtiği yaşlardır aynı zamanda 20’li yaşlar. Sorun ne yazık ki yaşta değil, başta! Arda, nereden geldim değil, nereye geldim demelidir. Nereden geldiğinin bu saatten sonra önemi yoktur. Gelmiş olduğu nokta, çocukluğunda edindiği varoş kültürünü terketmesini zorunlu kılmaktadır. Galatasaray gibi köklü bir kulübün sembol oyuncusu olmak yolunda ilerlediğini unutmamalıdır. Metin Oktay’ın tahtının varisi olmak istiyorsa, şimdiki kafa yapısını değiştirmelidir. Edindiği çevreyi de... Kendisini hoş görüp sırtını tapışlayanlara kanmamalıdır. Düştüğü zaman ilk tekmeyi onlar vurur çünkü.
Arda sorumlu davranmaya mecburdur. Bulunduğu konum bunu gerektirir. Zira bir popüler kültür ikonudur. Bir modeldir. Arda silahlı tişörtle gezerken, bu ülkenin genç nesli de onun resminin, isminin basılı olduğu tişörtleri giymektedir.

14_253780_08FAN11MESSI2000.jpg

Ya bu işi başarır ya da...
Arda’nın kendisini örnek alan bu nesle şiddet mesajı vermeye hakkı yoktur. Üstelik bu ülke şiddetten bu kadar muzdaripken. Arda sahip olduğu misyonun farkına varmalı ve kendisini ona göre dönüştürmelidir. Bunu başardığı takdirde futbol tarihimize adını altın harflerle yazdıracaktır. Aksi halde parlak bir gecede aniden kayan yıldızlar gibi boşluğa düşüp kaybolacaktır. Seçim kendisinin...

Hamit TURHAN

Yani varya bi insanı futboldan soğutmak için ellerinden geleni yapıyolar..helal olsun..Bu çocuk çok durmaz Türkiye'de seneye gider bence..çok yıpratıyo medya..Olmadık şeyleri haber yapmakta üstlerine yok zaten..Fotomaç Fanatik FotoSpor Medyamısınız Siz..Gidin Magazin Haberleri yapın daha iyi..

Yani varya bi insanı futboldan soğutmak için ellerinden geleni yapıyolar..helal olsun..Bu çocuk çok durmaz Türkiye'de seneye gider bence..çok yıpratıyo medya..Olmadık şeyleri haber yapmakta üstlerine yok zaten..Fotomaç Fanatik FotoSpor Medyamısınız Siz..Gidin Magazin Haberleri yapın daha iyi..

Katılıyorum.Kardeşim ne alakası var şimdi?İsteyen istediği tişörtü giyebilir.Üzerinde silah resmi var diye bunda bi art niyet aramak neden?Adam düz renk bi tişört giyse onuda karalayacak bişeyler bulursunuz gerizekalılar.

alakasız salak saçma haber..euro08 de göklere çıkarıyodular şimdiye bak yerin dibine gecirmek için ellerinden geleni yapıyolar..ne var yani genc adam yaşayacak istediği gibi yeterki topunu oynasın adam gibi gerisi boş

ne var yani ben şimdi gothic t-shirtLer giyiyorum cevremdeki küçükLer beni örnek aLırsa satanist mi oLucak? ama ben satanist deiLim? sacma sacma haberLer :hhmanD bu insanLara nsL yazı yazdırıoLar anLamıyorum... bizim ReaList'in yorumLarı bunLardan 1000 kat iyi :hhmanD

Galatasaray'ı yıpratmaya çalışıyolar gayet açık. Ne kadar büyüttüler bu olayı. Adnan Polat haklı mı ne.

ne var yani ben şimdi gothic t-shirtLer giyiyorum cevremdeki küçükLer beni örnek aLırsa satanist mi oLucak? ama ben satanist deiLim? sacma sacma haberLer :hhmanD bu insanLara nsL yazı yazdırıoLar anLamıyorum... bizim ReaList'in yorumLarı bunLardan 1000 kat iyi :hhmanD

nıahaha koptum ya:D

bıraksınlar bu işleri futbola baksınlar.

Arda ile ilgili yıpratma haber serisine devam işte yazıyoruz söylüyoru anlatamıyoruz bu haberler yıpratma amaçlı diye yakında Arda niye baktı bu kötü örnek Arda nefes aldı kötü örnek Arda gol attı attırdı kötü örnek diye karşımıza çıkarlar ben bunların gazeteci olduğuna inanmıyorum artık.....ne kadar yıpratma kampanyasına devam etseniz de;

taraf medya istedi diye ARDA bitmez.......

Fener ve bjk medyası biran önce yurt dışına gitsin diye yapıyodur.Malum,Galatasarayda böyle bir yeteneğin olması işlerine gelmiyor.

tohumundan mıdır içtiği sudan mıdır nedir.. bu çocuğu kaybedeceğiz.. hemen yurtdışına çıkmalı.. bu sene transfer olmalı...

hayatımda gördüğüm en saçma haberlerden bir tanesi daha.arda başarısız olsun diye bu kadar büyük bir karalama kampanyası başlatılmış durumda ama abarttılar ve saçmaladılar yazıklar olsun bu spor basınına adilikten başka bişey değil yaptıkları.amaç ardayı ve dolayısıyla galatasarayımızı bu şekilde saçma haberler yaparak karalamak ve başarısız olmasını sağlamak.başaramazsınız galatasaray türkiyedir içten ve dıştan ne kadar uğraşırsa uğraşsınlar bitiremezler çünkü özü sağlam ruhu sağlam türkiyenin en gözde avrupanında en gözde kulüplerinden biridir...yıldıramazsınız yılmayız....

Arkadaşlar bugün Gazete Haberturk'te o olayın aslı yazıyordu.Arda'nın giydiği t-shirt'ün aynısını Fabregas'ta giymiş bu bir kampanyaymış.D&G yeni trendiymiş silahsızlanmaya karşı.
Yani olayın aslı astarı bilinmeden koca karı muhabbeti yapmayın kimseyide karalamayın.

Arda kadar başlarına taş düşssün bu tip salakca haber yapanların.
cok istiyordum Arda nın bi kac sene daha Gs de kalmasını
ama bu böyle gitmez
inşallah bi an önce gider yurtdışına .bizde özel yaşam diye bişe yok anlasılan

madem çocuklar ardayı örnek alacak silahı niye alıyor gidip futbolcu olsunlar arda gibi sonra avrupada bizi gururlandırsınlar....

Yeter Valla yeter yaa !! Bu kadar abartıLmaz medya yeter !! Bu kadar çekememezLik oLmaz,Siz önce adamın üstündeki baskınızı bir çekinde adamLık görün ;)

Arda kendisine çeki düzen versin messiyi örnek alsın o da maradona yı örnek almıştı ama :durdurun

Gerçekten Çok Saçma Sapan İşLere GiriLiyor...

Bu ÜLkede Sanki 10 Messi 100 C.RonaLdo Çıkıyormuş Gibi Herşeyi Yıkmaya ÇabaLıyoruz...

Kimsenin Giydiği T-Shirt'ün Üstünde Yazan İbareLer Vs. Kimseyi İLgiLendirmez, Herkesin Yaşam StiLi FarkLıdır, Ayrıca FutboLcuLar Örnek OLmaLıdır Düşüncesine De Saha İçinde İşini Yaptıktan Sonra Dışarda Ne Yaptığı Eğer FutboLunu EtkiLemedikten Sonra BizLeri Hiç Ama Hiç İLgiLendirmez...

Örnek Mi İstiyorsunuz?

MeseLa Rooney, Gece KLüpLeri Ve OLgun HatunLar Manyağı Sapık Bir KişiLiği OLan Bir Oyuncu Ama Adam Sahada Görevini Yapıyor Mu? Takımı Hem Ligde Hem ŞampiyonLar Liginde Zirvede Devam Ediyor Mu? Ediyor... O Zaman Kimse Onun Bu SapıkLığına Laf EtmemeLi, Adam İşini İyi Yaptığı Sürece Kimsenin Bişey SöyLemesi Yersiz Ve Saçma OLur...

Burda Da Arda'nın Giydiği Ve Yaptığı ŞeyLer Göz Önünde OLan Zirvedeki Şu An İçin Türk FutboLundaki Arda İçin HaberciLerin İLgisini Çekmekte Ve Arda YıpratıLmaya ÇabaLanmakta Ama Bunu Birazda Arda HareketLeriyLe SağLıyor, Arda Da Sütten Çıkmış Ak Kaşık DeğiL, AkLını Başına TopLamaLı, Neden Bir Aydın, Mehmet TopaL, Mehmet Güven, Serken ÇaLık, Barış Özbek'te BöyLe Artisimsi Ve Şımarık HareketLer Görmüyorsak Arda Da BunLarı Yapmayacak...

İyi FutboLcu Tmm Ama Hiçbir Zaman GaLatasaray'dan Büyük DeğiL...

Messi yaşatın diyor,Arda ise öldürmeyin! Olayın doğrusu bu,aynı kapıya çıkmıyomu kardeşim?

Ben Beşiktaşlıyım...futbolu çok severim..Takım ayırt etmem....ama Bu arda dan bi cacık olmaz.....adam gibi olsa işine gücüne baksa...topunu oynasa...ama yok daha cinolmadan adam carpmaya kalkıyo....işte Türk futbolu bundan kaybediyor bence...iki haraket yaptımı iki de gol attımı tamam yıldız......
efet yetenek var.....ama adam gibi calışmaya dewamederse.....yoksa böle dewam edersebne size ne olacağını söylim...Bizim Sergen gibi anca Türkiyede oynar......
Ha bazı arkadaslar da Türkiye de durmaz diyo.....Avrupa takımları alabılırler...ama bu kafayla dewam ederse ordada 1 sene sonra geri yollarla Ardayı....

Geri