Meslek Liselerinde YATAY GEÇİŞ (ÖNEMLİ!)

muhsinsev

New member
Reaction score
0
Arkdaşlar bn endüstri mslek lisesi son sınıf öğrencisiym.Elektronik Bölümünde okuyorum.2yıllık yatay geçişten üniversiteye girmek istiyrum.Burada size soracağım bu 2 yıllık üniversitede bölümümü değiştirebilyrmuyum veya değişmiyorsa pc bölümü için kaç puan yapmalıyım.Bu konu hakkında biraz bilgiye açım.Yardım edenlere TEŞEKKÜR ederim..

iki yıl okuduktan sonra dgs ile kendi bölümüne dewam edebiliyosun diye biliyorum.Pc derken öğretmenlikten mi yoksa 2 yıllık bilgisayar bölümünden mi ?

dgs ile girdiğin bölümün 4 yıllığına geçersin.sonrada ya çift anadal yaparsın ya da 2.4 ortalamyı devirip geçiş için başvurursun ama 2.4 dediysem o alt sınır gerçekçi davranmak gerekirse çıta 3 ve üstü diyebilirim.(bu arada 4 üzerinden).
ama yinede bu riskli bir iş sen öss de yapmaya çalış

kardeşim sen elektronik okuyorsun aklın çalışıyor birçok elektronik mühendisinin pratikte yapamayacağı şeyleri okulda yapıyorsundur.. ama bu forumda çıkar biri sana üniversitede ne işin var git ara eleman ol devamlı sırtına basılan ol derse şaşırma üzülme.. DGS ye filan da inanma eğer rektör yada öğretim görevlisi bir yakının yoksa..

ayrıca pc öğretmenliğide seçemiyorsun bilgine elektronikse elektronik öğretmenliği.. o da senede 10 tanemi alıp atarlar 20 tanemi şansına.. sadece çekeceğin uykusuz geceler ağartacağın saçların yanına kalır

Kesinlikle doğru bi açıklama yapmış arkadaşım.."QriminaL"

Geri