muratcolez
New member
- Reaction score
- 0
Mert Nobreyi Yeni MukaveLe Sakatladı...!
Beşiktaş, uzun süre yeni sözleşme için görüşmelerde bulunduğu Mert Nobre ile Başkan Yıldırım Demirören'in şahsi gayretleriyle geçen hafta anlaşmaya vardı. Ancak belindeki ağrıları sebebiyle bir aydır Siyah-Beyazlı formadan uzak kalan Brezilyalı futbolcu hâlâ sahalara dönemedi.
Fenerbahçe derbisinde 18 kişilik kadroya girmesi beklenen; ancak sakatlığından dolayı Teknik Direktör Mustafa Denizli tarafından tribüne yollanan tecrübeli futbolcunun yeni kontratıyla ilgili pürüzler de devam ediyor. Başkan Yıldırım Demirören, Nobre'nin derbide oynama ihtimalini göz önünde bulundurarak golcü oyuncuyla iki yıllık bir anlaşma yapmıştı.
Brezilyalı oyuncu, Başkan'dan takım kaptanı Matias Delgado'nun aldığı 2 milyon 100 bin Euro'yu talep etti. Beşiktaş'ta kalmak isteyen Nobre ise pazarlıklar sonucu rakamı 1 milyon 850 bin Euro'ya çekmeye ikna oldu. Nobre ile imzalanan anlaşma, aynı gün içinde İMKB'ye bildirildi, fakat Nobre'nin alacağı rakamla ilgili bir açıklama yapılmadı. Olayın perde arkasında ise başka bir gerçek yatıyordu. Başkan Demirören'in, Nobre ile anlaşırken imza parası isteyen golcü futbolcunun menajeri Juan Figer'i devreden çıkarttığı ortaya çıktı. Buna karşın Nobre'ye ödenecek para, yönetim içinde tartışmalara yol açtı. Brezilyalı yıldız, yıllık 1 milyon 850 milyon Euro'ya imza atarken Figer'in alacağı rakamı Nobre üstlendi. Ama bazı yöneticiler, takımdaki dengeleri gözetmek zorunda olduklarını belirterek Figer'in, Nobre'den yıllık en az 500 bin Euro kazanacağı ve paranın Beşiktaş'ın kasasından çıkacağı yönünde itirazda bulundu. Ekonomik krizin yaşandığı bir ortamda yıllık 1 milyon 100 bin dolara oynayan Nobre'nin ücretinin iki katına kadar çıkarılmasını doğru bulmayan yöneticiler, anlaşma şartlarının yeniden gözden geçirilmesi talebini yaptı.
Bu arada Mert Nobre, dün sabahki antrenmana da katılmadı. Kulüp doktorları ise Brezilyalı oyuncunun Ankaraspor'a karşı oynamasının zor olduğunu açıkladı. Golcü futbolcunun Fenerbahçe ile 13 Mayıs'ta İzmir'de yapılacak Fortis Türkiye Kupası finaline yetiştirilmeye çalışıldığı; ancak Nobre'nin ağrılarının devam etmesi halinde yine riske edilmeyeceği öğrenildi. Nobre ile birlikte Tello da dünkü idmana katılmazken Gökhan Zan da çalışmayı yarıda bıraktı.
Öte yandan Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası Başkan Yıldırım Demirören, kaptan Matias Delgado ve kaleci Rüştü Reçber'le bir araya gelerek ikiliden kalan 4 maç için takımı motive etmelerini istedi. Rüştü'ye sorumluluk almasını söyleyen Demirören, takımın şampiyonluğa inanmasıyla başarının geleceğini kaydetti. Mustafa Denizli de Ankaraspor karşılaşması için ekibini perşembe günü Ankara'ya götürecek. Siyah-Beyazlı kafile, kupa finali için salı günü İzmir'e geçecek. Beşiktaş, finalden sonraki gün Ankaragücü ile oynanacak lig maçı için Ankara'ya geri dönecek.
DENİZLİ, HABERLERİ YALANLADI: 1 YIL DAHA KALIYORUM
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sezon sonunda Siyah-Beyazlı takımda kalacağını söyledi. Futbolcularına gelecek yıl takımda olmayacağı yönünde bir açıklama yapmadığına dikkati çeken Denizli, "Ben futbolcularıma, 'Lig öyle bir noktaya geldi ki artık puan kaybetmek söz konusu bile olmamalı. Kalan maçlarımızı kazandığımız takdirde şampiyon olacağız. Eğer önümüzdeki 4 maçı kazanıp da şampiyon olamazsak ben bu mesleği bırakırım' dedim." şeklinde konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, "Ben, 'seneye yokum' diye bir ifade kullanmadım. Aksine 'varım' diyerek görevime devam edeceğimi dile getirdim." ifadesini kullandı.
Kaynak:http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=845275&title=mert-nobreyi-yeni-mukavele-sakatladi