Merhamet Treni'ne el verin

Mayhoş

mayhoş
Reaction score
0
Pakistan'da çoğu kadın ve çocuk 21 milyon selzedenin trajedisi giderek derinleşiyor. Aç, susuz ve barınaktan yoksun insanlar acil yardıma muhtaç. Ülkeye yeterli yardım ulaşmıyor. Salgın hastalıklar kapıda. SABAH ve Kızılay'ın, Pakistan'a yardım taşıyacak "Merhamet Treni" önümüzdeki hafta Haydarpaşa'dan yola çıkıyor

ÇARE DEMİRYOLU
Önümüzdeki hafta afet bölgesine doğru yola çıkacak "Merhamet Treni"ne katkıda bulunmak isteyen herkes 168 "ALO KIZILAY" hattını, Türk Kızılay'ının 0312 430 23 00 "AFET OPERASYON MERKEZİ"ni arayabilecek. Dileyen yardımseverler ise Türk Kızılay'ının internet sitesi "www.kizilay.org.tr"den online yardım yapabilecek. Selden en çok etkilenen Keşmir, Gilgit, Baltistan ve Sind bölgelerinde yollar ve köprüler yıkıldığından, yardım trenle İslamabad'a ulaştırılacak. Bölgede toplam 281 köprü yıkıldı, 283 yol ise kullanılamaz halde. Zaten 5 yıldır bölgede bulunan Türk Kızılayı "Merhamet Treni" ile gelen yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Pakistan delegasyonundan yardım alacak.

GIDA, SU VE İLAÇ
Yardım bekleyen Pakistanlılara ilk aşamada kuru gıda, giysi, çocuk maması, su, su pompası, jeneratör, ev eşyası, çadır, battaniye, sabun, diş macunu, yatak, uyku tulumu, deterjan gibi acil ihtiyaçlar götürülecek. 10 bin büyük baş hayvanın telef olduğu bölgede salgın hastalık riskine karşı ilaç yardımı da kabul edilecek. Felaket nedeniyle bölgedeki 720 okulun selden etkilendiği bölgede eğitim ve kırtasiye ihtiyaçları da toplanacak. Yardımların büyük bir kısmı 340 bin Pakistanlının hayat mücadelesi verdiği Peşaver, Novşera, Çarsada, Swat ve Mardan bölgelerine ulaştırılacak.

SABAH OKURLARI NASIL YARDIM YAPACAK?
Bölge halkına yardım elini uzatacak SABAH okurları, 168 'ALO KIZILAY' hattından, 0312 430 23 00 'AFET OPERASYON MERKEZİ'nden ya da 'www.kizilay.org.tr' internet adresinden bilgi alabilir. İsteyen SABAH okurları ise bölge afet yönetim merkezlerine doğrudan başvurabilir.

6 BİN 566 KM'LİK GÜZERGÂH
Önümüzdeki hafta İstanbul Haydarpaşa'dan yola çıkacak olan SABAH ve Kızılay'ın "Merhamet Treni" tam 11 gün sonra İran üzerinden İslamabad'a, oradan da yardıma muhtaç bölgere ulaşacak. Son seksen yılın en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan'da yollar ve köprüler yıkıldığı için yardımları ulaştırmanın en güvenilir şekli demiryolu. Yardımlar Peşaver, Novşera ve Mardan bölgerine ulaştırılacak.

Pakistan'a en büyük yardım Türkiye'den
New York Times, Pakistan'a Müslüman ülkeler arasında en fazla yardım gönderen ülkenin Türkiye olduğunu yazdı. BM verilerine göre Türkiye'nin 11 milyon doların üzerinde yardım yaptığı bildirildi. Öte yandan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü 13 kişilik sağlık ekibi gönderdi. Ekip beraberinde 40 yataklı cerrahi çadır hastane de götürüyor. Türk Kızılay'ı da 105 ton yardım malzemesini Karaçi'ye gönderdi.

Afet yönetim merkezleri...

MARMARA AFET YÖNETİM MERKEZİ
Esentepe Mahallesi İnönü Caddesi No: 15 Kartal. Telefon: 0216 517 08 01

AKDENİZ AFET YÖNETİM MERKEZİ
Sinanpaşa Mahallesi Kozan Caddesi Eski Zirai Donatım İçi No: 104-A Yüreğir Adana. Telefon: 0322 324 32 81

KUZEY EGE AFET YÖNETİM MERKEZİ
İzmir Bursa Sürat Yolu Emniyet Müdürlüğü No: 382 Manisa. Telefon: 0236 233 19 19

GÜNEYDOĞU ANADOLU AFET YÖNETİM MERKEZİ
Kızılay Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi No: 169 Elazığ. Telefon: 0424 224 14 26

KUZEYDOĞU ANADOLU AFET YÖNETİM MERKEZİ
Dumlu-Erzurum Telefon: 0442 263 23 80

B.KARIŞTIRAN YEREL AFET YÖNETİM MERKEZİ
Kızılay Sokak No.1 Lüleburgaz. Telefon: 0288 436 24 56

MUŞ AFET YÖNETİM MERKEZİ
Erzurum Yolu Emniyet Müdürlüğü altı, Muş. Telefon : 0436 216 04 00

BATI KARADENİZ AFET YÖNETİM MERKEZİ
TEM Otoyolu Karşısı Darı Yeri Yörükler, Kaynaşlı-Düzce. Telefon: 0380 544 46 93

GÜNEY EGE AFET YÖNETİM MERKEZİ
Hürriyet Mahallesi 435. Sokak No: 24 Gürçeşme, Buca. Telefon: 0232 439 24 84
Sabah

Geri