Mercimek Çorbası [YeşiL Mercimek]

MoR_Uk

New member
NormâLde Kırmızı Mercimek Yaparım. Daha Doğrusu Bugüne Kadar YeşiL Mercimek Yapmak Nasip OLmamıştı. Kısmet Bugüneymiş. AksiLik Bu Ya Evde De Yağ Yok. Onun için Yağsız Bi Çorba OLacak. Benim Merak Ettiğim Acaba Kırmızı MercimekLe YeşiL Mercimeği Pişirmek Arasında Bi Fark Var mı? Ben Tencereye Biraz Su Koyup SaLçayı Hafiften Kavurdum. Kavurdum da Denmez Ya Isıttım İşte. Sonra Tuzunu Biberini Koyup YeşiL Mercimeği Koydum. Biraz Kavurup Sonra Su EkLedim. 1 Tas Mercimeğe 7 Tas Da Su Koydum. BakaLım Birazdan Piştiğinde Sonucun OLumLu OLup OLmadığını Yazarım. Siz De Tam UsüLüne Göre Ya da FarkLı Bi ŞekiLde Mercimek Çorbası NasıL YapıLır Diye YorumLarınızı Yazarsınız. Yemek Bu, SaLLamaya GeLmez. Tartışa Tartışa En Doğru Tarife ULaşmak İstiyorum. Buyrun Meydan Sizin.



Edit: Ben Bu Konuyu AçmakLa Uğraşırken Mercimek De Tencerede Tıngır Mıngır KaynamakLa MeşguLdü. Şimdi Gidip Baktım Ama Bu YeşiL Mercimek Pek De Kırmızı Mercimek Gibi DeğiL. Kırmızı Mercimek İyice DağıLırdı Ama Bu YeşiL Mercimek Tane Tane KaLacak Gibi Görünüyor Sanki. Yoksa Kaynamaya Devâm Ettikçe mi Eriyecek? Az Sonra Hep BirLikte Göreceğiz. Fotoğraf Makinasını BuLabiLirsem Caps de EkLerim. :)









Mercimek OLuyor Gibi Sanki. Haydi HayırLısı.




NotEğer Yağınız Yoksa Makarnaya KesinLikLe Sos Yapmaya KaLkmayın. Berbat OLuyormuş.
 

M_M_G

New member
yeşil mercimeği bi gece önceden suya yatırmak lazım,saolsun bi arkadaş yemeğini yapmıştı ve çokta güzel olmuştu...
hacı yukarda mercimekle makarnayı birlikte mi kullandın pek anlayamadım,makarnanın görüntüsü hiç iç açıcı değil:)
 

HTML

Üst