Memuru sevindirecek sistem

icemen

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
memuru-sevindirecek-sistem.jpg

Tam Gün Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte Kamu personeli ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri sevk belgesi olmadan olmaksızın sağlık kuruluşlarına müracaat edebilecek.

Kamu personeli ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri, 15 Ocak'tan itibaren TC kimlik numarası ve kimlik tespiti için gerekli bir belge (nüfus cüzdanı, evlenme cüzdanı, pasaport) ile sağlık karnesi ve sevk belgesi olmaksızın sağlık kuruluşlarına müracaat edebilecek.

Yeni düzenlemede il kavramı kaldırılarak memurlara ve yakınlara yurt içinde SGK ile anlaşmalı herhangi bir eczaneden ilaç alma hakkı da getiriyor. Bu sayede SGK hem tasarruf sağlayacak hem de ülke genelinde görev yapan binlerce mutemedin iş yükü azalacak. Eczane ve optik provizyon sistemiyle sosyal güvencesi olan çalışanların ve emeklilerin ilaç alımını kontrol altına alan SGK, memurları da 'Medula' adı verilen elektronik takip sistemine dahil etmiş olacak.

SGK'ya bağlı kamu personeli için sigortalı ve hak sahiplerinin sevk işlemlerinde artık Ek-4/A belgesi ile işlem yapılacağını belirten Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Aytaç Üzülmez konuyla ilgili şunları söyledi: "Refakatçi olup olmadığı refakatli kişi var ise sosyal endikasyonu veya tıbben gerekli olduğu muhakkak yazılacak. İl dışına sevklerde, ilde tedavi branş uzmanı olmadığı zaman, sevk gerekçesi belirtilmesi gerekiyor. Hastanın kontrollü olması halinde bile sevk zincirine uyulacak. Aksi halde en yakın il için yol ve zaruri masraf ödenir. Sevkin yapıldığı tarihten itibaren 3 iş günü içerisinde sevkin yapıldığı sağlık hizmet kurumuna müracaat etmeleri gerekir."

Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren Gümüşhane Devlet Hastanesi Müdürü Hami Özçubukçu ise uygulamanın tasarrufla beraber bürokratik işlemleri azaltacağını kaydetti. Memurlara yapılan sağlık işlemlerinin giderlerinin takibi ve ödenmesinin SGK kontrolüne geçtiğini anlatan Özçubukçu, tedavi sürecinin kayıt altına alınması ve sistemin kontrolü tek elden yürütülecek olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Özçubukçu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Devlet memurlarının tedavi masrafları mutemetler üzerinden ödendiği için işlemlerin kontrolü çok zordu. Birçok kurumda da kontroller net yapılamıyordu. Devlet memurlarındaki mutemetlerin sağlık hizmetleriyle bilgi eksikliği vardı. Kontrol SGK'ya geçtiğinde ciddi denetim oldu. Uygulama sağlık giderlerini kontrol altına aldığı ve devlet menfaatini koruduğu için olumlu karşılıyoruz."​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• memuru-sevindirecek-sistem.jpg
    18 KB · Görüntüleme: 7,569
Peki Memurun sağlık nedeni ile yolluk hesaplamasında yövmiye hesabı nasıl olmuş!!?
Bunu yazmamışlar çünkü ÜÇTE İKİSİ DÜŞÜYORRRRR!!!
HABERLERİNİZE!!! BİLGİLERİNİZEEEE!!!

adamlar saglık sistemınde cok güzel değişiklikler yapıyorlar helal olsun

birde şu sağlık karnesi denilen karın ağrısınız kaldırsalar...

Tam Gün Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte Kamu personeli ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri sevk belgesi olmadan olmaksızın sağlık kuruluşlarına müracaat edebilecek.

Kamu personeli ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri, 15 Ocak'tan itibaren TC kimlik numarası ve kimlik tespiti için gerekli bir belge (nüfus cüzdanı, evlenme cüzdanı, pasaport) ile sağlık karnesi ve sevk belgesi olmaksızın sağlık kuruluşlarına müracaat edebilecek.

Yeni düzenlemede il kavramı kaldırılarak memurlara ve yakınlara yurt içinde SGK ile anlaşmalı herhangi bir eczaneden ilaç alma hakkı da getiriyor. Bu sayede SGK hem tasarruf sağlayacak hem de ülke genelinde görev yapan binlerce mutemedin iş yükü azalacak. Eczane ve optik provizyon sistemiyle sosyal güvencesi olan çalışanların ve emeklilerin ilaç alımını kontrol altına alan SGK, memurları da 'Medula' adı verilen elektronik takip sistemine dahil etmiş olacak.

SGK'ya bağlı kamu personeli için sigortalı ve hak sahiplerinin sevk işlemlerinde artık Ek-4/A belgesi ile işlem yapılacağını belirten Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Aytaç Üzülmez konuyla ilgili şunları söyledi: "Refakatçi olup olmadığı refakatli kişi var ise sosyal endikasyonu veya tıbben gerekli olduğu muhakkak yazılacak. İl dışına sevklerde, ilde tedavi branş uzmanı olmadığı zaman, sevk gerekçesi belirtilmesi gerekiyor. Hastanın kontrollü olması halinde bile sevk zincirine uyulacak. Aksi halde en yakın il için yol ve zaruri masraf ödenir. Sevkin yapıldığı tarihten itibaren 3 iş günü içerisinde sevkin yapıldığı sağlık hizmet kurumuna müracaat etmeleri gerekir."

Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren Gümüşhane Devlet Hastanesi Müdürü Hami Özçubukçu ise uygulamanın tasarrufla beraber bürokratik işlemleri azaltacağını kaydetti. Memurlara yapılan sağlık işlemlerinin giderlerinin takibi ve ödenmesinin SGK kontrolüne geçtiğini anlatan Özçubukçu, tedavi sürecinin kayıt altına alınması ve sistemin kontrolü tek elden yürütülecek olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Özçubukçu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Devlet memurlarının tedavi masrafları mutemetler üzerinden ödendiği için işlemlerin kontrolü çok zordu. Birçok kurumda da kontroller net yapılamıyordu. Devlet memurlarındaki mutemetlerin sağlık hizmetleriyle bilgi eksikliği vardı. Kontrol SGK'ya geçtiğinde ciddi denetim oldu. Uygulama sağlık giderlerini kontrol altına aldığı ve devlet menfaatini koruduğu için olumlu karşılıyoruz."​

KAYNAK

Diyorsunda birde sağlık çalışanına sor bakalım...Bu yasanın asıl çıkış amacı doktorları ya hastane yada muaynehane seçimine itmek tamam ...

Ama çalışanlar tam24 saat ( 1 gün ) nöbet tuttuktan sonra ara vermeden 17 : 00 a kadar çalışacaklar yani 33 saat iş.. Hangi verimi beklersin böyle hemşire , hastabakıcı ve doktordan birde buradan bakınız.......

Diyorsunda birde sağlık çalışanına sor bakalım...Bu yasanın asıl çıkış amacı doktorları ya hastane yada muaynehane seçimine itmek tamam ...

Ama çalışanlar tam24 saat ( 1 gün ) nöbet tuttuktan sonra ara vermeden 17 : 00 a kadar çalışacaklar yani 33 saat iş.. Hangi verimi beklersin böyle hemşire , hastabakıcı ve doktordan birde buradan bakınız.......

kardeşim Seni anladım, sen halkı anlamıyorsun.

Doktor: Devlet Hastahanelerinde 09:30 da muayeneye başlar, 11:30 da bırakır; hemen muayene hanesine gider, ya da anlaştığı özel hastahaneye gider, tekrar Devlet Hastahanesine saat 14:30 da gelir, 16:00 da muayeneyi bırakırdı.
Yanlışsam söyleyin?

550 tl ye iş bulamayan 10 milyon işsiz var. 200 bin kişi sade 4 yıllık fakulte mezunu boşta geziyor.
24 saat nöbet tutan bir memurda ona göre döner sermaye alır. hiç kaygılanma eğer 33 saat nöbet tutacaksa mülki idare amirinden fazla maaş alır.

birde hangi 33 saat .....?
33 saat nöbet tutan bir memur da heralde 66 saat izinli sayılır. onada açıklık getir.

Doktor: Devlet Hastahanelerinde 09:30 da muayeneye başlar, 11:30 da bırakır; hemen muayene hanesine gider, ya da anlaştığı özel hastahaneye gider, tekrar Devlet Hastahanesine saat 14:30 da gelir, 16:00 da muayeneyi bırakırdı.
Yanlışsam söyleyin?

550 tl ye iş bulamayan 10 milyon işsiz var. 200 bin kişi sade 4 yıllık fakulte mezunu boşta geziyor.
24 saat nöbet tutan bir memurda ona göre döner sermaye alır. hiç kaygılanma eğer 33 saat nöbet tutacaksa mülki idare amirinden fazla maaş alır.

33 saat nöbet tutan bir memur da heralde 66 saat izinli sayılır. onada açıklık getir.

benim eşim kardeşim izinli felan olmuyor . sabah 8 de başlıyor ertesi sabah 8 e kadar nöbet tutuyor ve aynı gün akşam saat 5 e kadar çalışıyor.Parasında değilim bu şekilde çalışan birinden ne beklersin verim olarak ben onu soruyorum..

benim eşim kardeşim izinli felan olmuyor . sabah 8 de başlıyor ertesi sabah 8 e kadar nöbet tutuyor ve aynı gün akşam saat 5 e kadar çalışıyor.Parasında değilim bu şekilde çalışan birinden ne beklersin verim olarak ben onu soruyorum..

gerçekten çok üzüldüm.

orda memur sıkıntısı olabilir.
ek memur kadrosu isteyebilirsiniz.
kanuni yola başvurun.

hükümetin en çok destek verdiğim uygulaması bu . adamın muayenehanesi var. ssk ya gidince bakmıyor neyin var soruyor ilacı yazmaya başlıyor. böyle şeymi olur. bu tür doktoralara afedersiniz ş..z diyorum ben ve aldıkları para haram olsun diyorum.

babam işçi emeklisi, yaklaşık 25 yıl önce hastalandım hastanede ilaç yazdırdık ve babamla ssk ya gittik.
eczanedeki görevlinin bir tek yüzü gözüküyor. babam sağlık karnemi verdi. adam yüzümüze bakmadan hangi ilaçlar yazdıysa doktor, çoğu yok, ve kendine göre 7 - 8 çeşit ilaç şurup küçük camekandan uzatınca şurubun birisi de kırıldı.

kırıldı dedik, it azarlar gibi azarladı.

İlaç Koymaya Devletin Poşeti Yok

aksini iddia eden varsa, alnını karışlarım. ( Karşıtını yazan varsa buyursun).

ben bunu yaşadım. Türkiyenin kara lekesi.

şimdi: memuru boş ver , doktor hastasına biraz yüzünü ekşitecek. mümkün mü ya.
istediğin doktoru seçiyorsun.

Yanlışsam söyleyin?

Kimse Hayatından memnun değil gibi gösterilmeye çalışılıyor.

Bence çoook yanlış

Herkes kendi menfatini düşünmesin birazda elini taşın altına soksun Dua edelim ki en azından maaş alıyoruz.

Rahatsız olan varsa A4 kagıda yazsın istifasını işine baksın

24 saat çalışıpta 1300 Tl maaş alan birçok kişi var hemde ne üniversite mezunu var

Olaya biraz daha geniş açıdan bakın arkadaşlar.

Bir çocuk idealleri ve daha iyi yaşam standartlarına ulaşmak için (ailesinin de baskısıyla) ilk okuldan başlayarak deli gibi ders çalışmaya başlıyor, yaşıtları dışarda oyun oynarken o zamanını kitap, ders başında geçiriyor, orta öğretim doneminde günde kimi zaman 10 saate varan çalışma etüdleriyle kendini kasıyor, üniversite sınavında en azından ilk 10 binin arasına girmek için anasından emdiği süt burnundan geliyor.

Fakülteye girdiğinde türlü fedakarlıklarla ücretleri dudak uçuklatan, inşaat tuğlası kalınlığında ders kitaplarını alıp, etrafındakiler bu ders kitaplarını taşımaya üşenirken o bunları ezberlemeye çalışıyor, (bu arada yapılan masrafın haddi hesabı bilinmez)

6-7 sene sosyal hayatı neredeyse sıfıra iniyor, bundan sonra birde uzman olabilmek için işten sonra günde 8-10 saat arası ders çalışıyor.(TUS programlarında günde 8 saat ve altında ders çalışan öğrenciye vasat gözüyle bakılır).

Türkiyenin en zor sınavı olan TUS'u kazanırsa eğer, üzerine 3-5 sene asistan olarak tekrar başlıyor. Sonunda uzman oluyor ve tam rahatlayacağım derken karşısına böyle bir durum çıkıyor.

Ben mezun olduğumda maaş bordromu direk babama versem sadece tıp fakültesindeyken bana yaptığı masrafı (yanlızca madden) ancak 5 senede ödeyebilirim. Olayın birde manevi yıpranma boyutu var.

Dünyada en zor iş insanla uğraşmaktır, buna birde hata yapma lüksünüzün olmadığını eklerseniz doktorun psikolojisini biraz anlarsınız. Gece yatarken bile hastanız hakkında düşünürsünüz.
Bunun üzerine birde hasta yakınlarından dayak yersiniz :)

Şimdi siz bana neyi savunuyorsunuz?

işi bilene vereceksin, beşte üstüne vereceksin.

bende kamuda çalışıyorum. gerçekten doktorun maaşı az. maşallah doktordan, hakimden, prof dan, generalden (Türkiyeyi kaosa sokan generaller istisna) fazla maaş alıp ta az diye yürüyüş yapaları gördü bu ülke. ..... isimlerini sayarsam gündeme cukkadan oturur.

birde bankamatik işçiler ve memurlar var.
Allah ülkemize huzur versin.

Geri