Mektup...Sevgili Deniz

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Mektup...

Sevgili Deniz

İlla “aç” dedin, yüreğimi açmak istiyorum sana... Yoruldum artık çünki...

Hamdolsun villalarım var, uçaklarım var, gemilerim var, etrafım yalaka dolu ama, neyleyim, sen yoksun... Yarımım adeta. Hislerimi dökme noktasında kelimeler kifayetsiz... Özlüyorum.

*

Kaç zamandır yoksun, kaç zamandır yokum kendimde, bu da böyle biline... Sevmiyorum Ankara’yı artık, kayboluyorum sensizliğimde, vuruyorum kendimi sokaklara, savruluyorum New York’lara... Beraber yürümedik belki bu yollarda ama, bana her şey seni hatırlatıyor, inan... Gücüme gidiyor. Gözüm kapıda, kulağım telefonda. Üşüyorum.

*

Sağolsun Barak, “Zamana bırak” diyor ama, olmuyor. Unutamıyorum. Ayamama Deresi gibi taşıyor hasretin... Ve, bilsen öylesine pişmanım ki, o öfkeli anımda “cibilliyetsiz” diye bağırdığım için sana... Affedemiyorum kendimi... Bilirsin, yumuşak başlıyım, uysal koyun değilim, hırçınlaşıyorum sen öyle yüzünü çevirip, teğet geçince bana... Sonra da kalakalıyorum o kahreden keşkelerimle baş başa.

*

Patlamış fırtınanın ortasında, bir umut ışığı, Deniz Feneri arar gibi arıyor seni gözlerim... Sensiz nasıl devam edebilirim, bilmiyorum. Seyretmişsindir televizyonda, bi dokunduklarında ağlıyorum. Ve, bedeli ne olursa olsun, sen bana gelmesen de, benim sana gelme ihtimalimi seviyorum.

*

Velev ki okursun mektubumu, velev ki bir şans daha tanırsın bana... Yakama kırmızı bir lale takıp, bekliyor olacağım Taksim’deki simit sarayında... En kalbi duygularımla...

Recep

KAYNAK: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12539460.asp?yazarid=249&gid=61

bazıları özdili sevmiyor. çünkü anlamıyorlar.
anlasalar kesin sevecekler. ama anlamıyorlar.

onlar pAKdili seviyorlar. çünkü onların anlayacağı dilden yazıyo.

aslında özdili anlamamaları çok normal. çünkü onların kulakları var duymazlar, gözleri var görmezler, beyinleri var düşünmezler.

ver yiyeyim, ser yatayımdır onların dünya görüşü.

bu öküzün altında buzağı ne arıyor. öküz süt vermez demezler. demedikleri içindir ki özdili sevmezler.

çünkü düşünmek ister bu yaılanları anlamak.

ama düşünmek onların işi değil. onların yerine başkaları düşünüyor. amerikadaki malum şahıs mesela. ya da kasımpaşa dolaylarından biri.

otur otur kalk kalka alışmışlar.

iradelerini akyıtsız şartsız atmışlar oy sandığına. evet mührünü vurup.

bu yazdıklarım aslında bir yazarı övmek değil, canım halkımın durumuna bir ince bakış atmaktır. yoksa özdilden öncede çok yazar anlaşılmadı bu ülkede.

insan düşünnen hayvandır. (aristo)

aristotalese bin selam.

En kalbi duygularımla...

söylüyorumki
bir gün bu vatan bu millet yapılanların hesabını bir bir soracaktır

bazıları özdili sevmiyor. çünkü anlamıyorlar.
anlasalar kesin sevecekler. ama anlamıyorlar.

onlar pAKdili seviyorlar. çünkü onların anlayacağı dilden yazıyo.

aslında özdili anlamamaları çok normal. çünkü onların kulakları var duymazlar, gözleri var görmezler, beyinleri var düşünmezler.

ver yiyeyim, ser yatayımdır onların dünya görüşü.

bu öküzün altında buzağı ne arıyor. öküz süt vermez demezler. demedikleri içindir ki özdili sevmezler.

çünkü düşünmek ister bu yaılanları anlamak.

ama düşünmek onların işi değil. onların yerine başkaları düşünüyor. amerikadaki malum şahıs mesela. ya da kasımpaşa dolaylarından biri.

otur otur kalk kalka alışmışlar.

iradelerini akyıtsız şartsız atmışlar oy sandığına. evet mührünü vurup.

bu yazdıklarım aslında bir yazarı övmek değil, canım halkımın durumuna bir ince bakış atmaktır. yoksa özdilden öncede çok yazar anlaşılmadı bu ülkede.

insan düşünnen hayvandır. (aristo)

aristotalese bin selam.

Mesela ben anlamıyorum bu yılmazın yazılarını. Peki anlayan birisi olatak sana soruyorum. Bu mektubun içeriği nedir. Neler anlatmak istiyor.. Lütfen banada anlat..

Mesela ben anlamıyorum bu yılmazın yazılarını. Peki anlayan birisi olatak sana soruyorum. Bu mektubun içeriği nedir. Neler anlatmak istiyor.. Lütfen banada anlat..

bu yazılanları anlamadıysan ben sana ne yazıldığını anlatsamda anlamassın.

dediğim gibi bu yazılanları anlamak için düşünmek gerekir.
yine herzaman olduğu gibi beleşçilik yapmayın. biraz düşünün lütfen.

bu yazılanları anlamadıysan ben sana ne yazıldığını anlatsamda anlamassın.

dediğim gibi bu yazılanları anlamak için düşünmek gerekir.
yine herzaman olduğu gibi beleşçilik yapmayın. biraz düşünün lütfen.

Haklısın arkadaşım. Boğa güreşi izleyicisi iki kişi'ye ( biri Türk, biri İspanyol) ne gördüklerini sorduklarında İspanyol olan ;
-- O ne kahraman matadordu öyle ,kızgın boğanın ölümcül boynuz darbelerinden kendini bir çırpıda kurtarırken bir yandanda boğaya en ölümcül kılıç darbeleri indiriyordu.. ve Türk'e sormuşlar .Ne gördün diye..;
-- Bu nasıl bir eğlence böyle Tam bir vahşet. Zavallı boğa zaten arenaya çıktığında yeterince yorgun ve yaralı idi. Zalim matador hayvana çok fazla acı çektirerek öldürdü....

İkimizde aynı açıdan bu mektubu okuyoruz ama maalesef aynı şeyleri göremiyoruz....

Haklısın arkadaşım. Boğa güreşi izleyicisi iki kişi'ye ( biri Türk, biri İspanyol) ne gördüklerini sorduklarında İspanyol olan ;
-- O ne kahraman matadordu öyle ,kızgın boğanın ölümcül boynuz darbelerinden kendini bir çırpıda kurtarırken bir yandanda boğaya en ölümcül kılıç darbeleri indiriyordu.. ve Türk'e sormuşlar .Ne gördün diye..;
-- Bu nasıl bir eğlence böyle Tam bir vahşet. Zavallı boğa zaten arenaya çıktığında yeterince yorgun ve yaralı idi. Zalim matador hayvana çok fazla acı çektirerek öldürdü....

İkimizde aynı açıdan bu mektubu okuyoruz ama maalesef aynı şeyleri göremiyoruz....

verdiğin örnek güzel ama yanlış.

neden mi?

çünkü sen okuduğun şeyleri değişik yorumlamıyorsun.
sen okuduğun şeyi anlamıyorsun ve anlamadığını söyleyerek kendine anlatılamasını istiyorsun. yani beleşçilik yapıyorsun. beyin kıvrımlarını geliştirmek ve kendine ait bir fikrin olmasının yerine başkasının beyin kıvrımlarının yarattığı etkiden yararlanmak ve başkasının gördüklerine inanamak
istiyorsun. onun için ikimizin durumu senin örneğindeki gibi bir arena değil.

ancak şöyle olabilir.

ben arenada boğa güreşini izleyip kendime göre yorumlarken sen aynı boğa güreşini radyodan dinleyip anlatıcının yorumalrına göre üzülüyor yada seviniyorsun.

durum bu.

Geri