"Mehmetçik, Şehitlerimize Layık Olma Yolunda Büyük Adımlar Attı"

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
'Güneş' Harekatının Komutanı Iğsız: "Mehmetçik, Şehitlerimize Layık Olma Yolunda Büyük Adımlar Attı"

Karargahı Malatya'da bulunan 2. Ordu'nun Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, mehmetçiğin şehitlere layık olma yolunda çok büyük adımlar attığını söyledi.

gunes-harekatinin-komutani-igsiz-mehmetcik_o.jpg

gunes-harekatinin-komutani-igsiz-mehmetcik-2_b.jpg

Orgeneral Iğsız, Irak'ın kuzeyindeki terörist kamplarına yönelik düzenlenen 'Güneş' isimli kara harekatını komuta etmişti.

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Malatya Şehir mezarlığında bulunan şehitlikte bir program düzenlendi.

Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve Belediye Başkanı Cemal Akın ile şehit yakınları katıldı.

Çelenk sunumu ile başlayan törende 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, şehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehit yakınları ile de sohbet eden Iğsız, onlara sabır diledi.

Irak'ın kuzeyine yönelik kara harekatını komuta eden 2. Ordu Komutanı Iğsız, basın mensuplarının sorusu üzerine kısa bir değerlendirme yaptı.

Hasan Iğsız, "Bu anlamlı günde aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Onlar bizim sorumluluklarımızı artırıyorlar. Ama ben şuna inanıyorum ki onların silah arkadaşları şehitlerimize layık olma yolunda çok büyük adımlar atmışlardır, atmaya da devam edeceklerdir. Benim içim müsterih." dedi.

Saygı atışının da yapıldığı törende konuşmayı yapan Kurmay Albay Erdal Dodurga ise Türkiye Cumhuriyeti'nin Çanakkale muharebelerinde binlerce şehit verdiğini ifade ederek, "Harbin cereyan ettiği Gelibolu yarımadasında yalnız binlerce şehidi değil, aynı zamanda gelecek nesillerin çekirdeğini oluşturacak olan en eğitimli en donanımlı kuşağını da gömmüştür." şeklinde konuştu.

Dodurga, şehitlerin beklentisinin tembelliği bırakıp çok çalışmak olduğunu söyledi.

Ruhları şad olsun ...

Geri