Mehmetçiğe Yeni Nişancı Tüfekleri Geliyor

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

i1mm43.jpg

Mehmetçiğe yeni nişancı tüfekleri geliyor

Mehmetçiğe yeni nişancı tüfekleri geliyor. 1000 metre etkili menzili bulunan Tufan-90 keskin nişancı tüfekleri Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilecek.

Öncelikli olarak terörle mücadelede kullanmak amacıyla önemli silah projelerini gündemine alarak kademeli olarak üretimini gerçekleştiren MKEK Genel Müdürlüğü, ''Tufan'' adını verdiği keskin nişancı tüfeğiyle ilgili araştırma-geliştirme çalışmalarını da başlattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları için üretimi Kırıkkale'deki silah fabrikasında gerçekleştirilecek olan nişancı tüfekleri, 1000 metre etkili menzil, 5 veya 10 fişek şarjör kapasitesine sahip bulunuyor.

7.62x51 mm kalibreye sahip olan silahların ilk hızı saniyede 870 metre. Silahların uzunluğu ise 1172 milimetre olarak dizayn edilecek.

Silahın ağırlığı 6,7 kilogram, namlu boyu 660 milimetre, çalışma şekli dengeli kilit makara olacak.

MKE-TUFAN 80

KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ

Firma Adı MKE Silah Fabrikası

Ürün Web Sayfası www.mkek.gov.tr

Teknik Özellikler

Kalibre 7.62 X 51 mm NATO

Uzunluk 1172

Boyu 660

Yiv Set Sayısı 4

Ağırlık (Şarjörsüz) 6,7 kg

İlk Hız 870 m/s

Etkili Menzil 1000 m

Şarjör kapasitesi 5 veya 10 fişek

Üretim Yeri MKE Silah Fabrikası

Kaynak

mermi calibresini 7.62x54 yapsalarmış ya neden yapmamişlar neden 7.62x51 yapmışlar?benim merak ettiğim bu ve biraz daha hafif yapabilirlermiş.Ben olsam daha güzel görünümlü daha hafif ve daha etkili bir silah üretirdim .biz türkler zaten neyi düzgün yapıyoruz ki?

üstteki mesaj bana ait yazdığıma cvp olarak yazmak istediğiniz bir şey varsa...

http://www.hackhell.com/duyurular/7005-forum-kurallari-onemli.html

Memnun oldum ben üstteki üye : ) ;

Mesajın size ait olduğunu görüyorum enescan bey : )

Forumda msn adresi vermek yasaktır yeni üye olmanızdan dolayı sizi uyarmak istedim lütfen dikkat ediniz enescan bey.

Ayrıca yazmış olduğunuz özellikler ile ilgili doğrudan makine kimya endüstirisi ile temasa geçebilirsiniz size teşekkür ediyor iyi forumlar diliyorum.

ßiz türk'ler senin gißilerini düzgün yapamıyoruz herşeye muhalefet olanları düzgün yapamıyoruz.. özür dileriz

eminim sen daha iyisini yapardında makina kimya bu kadarını yapabiliyo ya hor görme sen :)

kusura bakma bilader yaptıklarıyla yetinmek lazım.elin gavurundan alınanla gavur vurulmuyo.

hayırlı olsun :melek ..

Ne guzel bı haber artık askerımızın muhimmatlarıda güclenıo o kadar olsun demı ekonomık butcenın % 80 orduya gıdıyor

bir tane vatan haini gebertse yeter.komandolarımızın eline yakışır. kanasla dolaşmak yakışmıyor artık

mermi calibresini 7.62x54 yapsalarmış ya neden yapmamişlar neden 7.62x51 yapmışlar?benim merak ettiğim bu ve biraz daha hafif yapabilirlermiş.Ben olsam daha güzel görünümlü daha hafif ve daha etkili bir silah üretirdim .biz türkler zaten neyi düzgün yapıyoruz ki?

üstteki mesaj bana ait yazdığıma cvp olarak yazmak istediğiniz bir şey varsa ([email protected])

tüh be keşke sen yapsaydın
ayrıca msn adresi vermek yasak deilmiydi ?

üstteki mesaj bana ait yazdığıma cvp olarak yazmak istediğiniz bir şey varsa ([email protected])

arkadaş kullandınmıki biliyon karalamaya çalışıyon önemli olan şekli deyilde işlevidir ginede eline saglık

Ordumuzun son dömende üretilen yeni ve modern silahlar ile birlikte çok daha etkili olabileceğini

düşünüyorum tufan 90 adlı bu yeni nişancı tüfekleri de bunun en güzel örneklerinden birisi yakışır mehmetçiğe.

Geri