Medya AKP el ele!

AntidepresaN

New member
Reaction score
0
Medya AKP el ele!

Önce Mehmet Barlas’ın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanağını okşarken çekilmiş fotoğrafı Hürriyet Gazetesinde yayınlandı. Bunun üzerine Ertuğrul Özkök “Yanaktaki dokunuş” başlıklı yazısında “Biz gazetecilerin böyle dokunuşlara ihtiyacı var” diyerek Barlas’ı onayladığını duyurdu. Biz de buna karşı “dokunun dokunmasına da dokunduğunuz insan bu ülkenin Başbakan’ı, elini sıkmak dururken yanağa dokunmak da neyin nesi?” diye sormuştuk.

Şimdi yeni bir gelişme daha yaşandı. Bu defa Ertuğrul Özkök, Hürriyet’in manşetinden verdiği haberle gündeme oturdu. Bu defa konu fotoğraf, elin yüze dokunması vs. değil. Sorun olan hükümet ile Doğan Medya Gurubu arasındaki şaibeli ilişkidir. İktidarın TMSF sopasını kullanarak denetim altına aldığı Sabah Grubundan sonra Doğan Grubunu da dolaylı yöntemleri kullanarak ikna ettiği anlaşılmaktadır.
Serdar Turgut, konuya 18 Mayıs 2007 tarihli Akşam Gazetesinde değinerek, şunları yazmıştır: “Sen gazetende ’Başbakan bizimle görüşmüyor’ diye şikâyet edersen, sonra patronunun bir başka şirketinin yüklü vergi borcu için Ankara’da hükümet ile sıkı pazarlıklar yapılırsa, en sonunda da olmadığı söylenen buluşma gerçekleşir ve övgüler başlarsa, bu tam bir zamanlama skandalıdır”.
Durum şu; Özkök’ün patronuna ait olan Petrol Ofisi’ne kısa süre önce Maliye Bakanlığı bir milyar üçyüz milyon YTL’yi aşan bir vergi borcu ve cezası kesmişti. Maliye Bakanlığı ile Hürriyet’in patronu seçimlere gidilen bu kritik zamanda büyük bir hoşgörü ve nezaket içinde uzlaşarak cezayı 270 milyon YTL’ye indirmişler. Bu müthiş indirim, büyük bir uzlaşma örneği olarak literatüre geçecek niteliktedir. Uzlaşma kavramına kelimelerde bile karşı olan bir iktidar, sorun Doğan Medya Grubu olunca tutumunu bir anda değiştirivermiştir. İktidar Cumhurbaşkanlığı seçiminde bile uzlaşma değil dayatmayı esas alırken, Doğan Grubu için bu uzlaşmazlık orucunu bozmuştur.

Uzlaşmayı da iktidarın en dayatıcı, diretici ve tepeden buyrukçu Bakanı gerçekleştirmiştir. Bu Bakan, iki yıl önce çıkardığı vergi yasasının mahkeme tarafından iptal edilmesi üzerine “çatır çatır alırız!” demişti. Aynı Bakan, milli çıkarlar yönünden sakıncalı görüldüğü için yabancıya özelleştirme adı altında yapılan satışlara eleştiri getirenlere karşı “babalar gibi satarız” diye meydan okumuştu. Son derece kararlı, inatçılık mertebesinde bir tavır göstermişti.
Ne oldu da aynı Maliye Bakanı, Petrol Ofisi’ne dudakları uçuklatan bir indirim yaptı. Maliye Bakanlığının Petrol Ofisi’ne bu kadar anlayışlı davranmasının nedensiz olmadığı bir süre sonra ortaya çıktı. Bir yandan bu uzlaşma Ertuğrul Özkök’ün Başbakanı öven yazılarında somut bir çerçeve içine yerleşmiş oldu.
İktidarı sebepsiz zenginleşme aracı olarak kullananları halkın görmediğini sananlar yanılmaktadır.
Elindeki medya gücünü büyük ölçüde iktidarla olan ilişkilerine borçlu olanlar aynı gücü iktidara karşı da kullanabilmektedir. Türkiye’de medya ile siyaset arasındaki gizemli ilişkiler gelenekselleşmiştir.
Demokrasiyi Genelkurmay’ın bildirisinden daha çok, medyanın halktan kaçırdığı gerçekler tehdit etmektedir. İktidardan beslenme uğruna milletin çıkarlarını değil, iktidardaki bir avuç şark kurnazı taşra elitinin çıkarlarını savunanlar, gerçekte halk düşmanlığı yapmaktadırlar.

AKP iktidarı medyayı bir yandan kamulaştırarak diğer yandan da uzlaşarak denetim altına almıştır. Medyanın tutumu olanı biteni özetlemeye yeter durumdadır. Büyük medya resmen AKP’nin yanında taraftır. Birileri “biz bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Meslek ilkelerine bağlıyız. Dürüst yayın yapıyoruz” gibi yatıştırıcı türden sözleri istediği kadar söylesinler. Yaşanan gerçekler başka şey söylüyor.

Prof. Dr. Özcan Yeniçeri

Bu konu hakkında güncele açtığım başlık http://www.hackhell.com/showthread.php?t=256709&highlight=ball%FD+indirim

Şimdi sorularımızı soralım;

İktidardaki hükümet, Doğan Holding'e ait olan Petrol Ofisi'nin 981 milyon YTL'lik (faizi ile beraber 1.2 milyar) vergi borcu ve cezasının 706 milyon YTL'sini neden sildi? (7/10'u affedilip sadece 3/10'u ödenecek, borcu faizini de katarak düşündüğümüzde oran Doğan Grubu lehine daha da artıyor). İktidardaki hükümete soruyorum.
Kanald, StarTV, Cnntürk, Hürriyet, Milliyet, Tempo vs çok sayıda radyo ve dergiye sahip Doğan Holding'e neden böyle bir iyilik yapıldı? Bu vergi borcunun seçimlere yakın bir zamanda silinmesinin bir anlamı var
mıdır? Doğan Holding bu iyiliğin karşısında bir şeyler yapacak mıdır? Doğan
Grubu'na ait televizyon kanallarının, gazetelerinin bu zamana kadar iktidar yanlısı yayınyapmasının ve muhalefet partilerinin sesini duymamasının nedeni bu olabilir mi? Neden vatandaşın vergi borçlarının 10 da 7'si affedilmez de, Doğan Holding'in borçları silinir? Hastane köşelerinde aspirin parası bulamayan, dürüst ve sahipsiz vatandaşımızın parası çalınmış olmuyor mu?

Uyan artık Türk milleti !..

DOSTUM ELLERİNE SAĞLIK VEEEE DAHA BUNUN GİBİ NİCELERİ
Evet dostum ama unutma sokakta yürüyen o kadar çook örümcek beyinli at gözlüğü takmış insan varki böyle olayları bırak izletmeyi gözüne soksan anlamaz çünkü körükörüne inanmakdır onaların bildiği .
Biz toplum olarak mazlumu severiz daha önce dini kulananlar bu sefer bunun ters tepeceğini bildiklerinden bugün mazlumu oynayacaklar veee bizim halkımızın çoğuda buna inanacak.
Yahu adama soruyorum bunları bunları biliyormusun yook diyor ee şimdi öğrendin ne yapacaksın diyorum olsun ilk onlarmı yaptı diyor daha ne diyebilirimki.:vur

LAFIMA BİR SÖZ LE SON VERİYORUM
TOPLUMLAR LAYIK OLDUKLARI ŞEKİLDE YÖNETİLİRLER

Doğan grubuna ait gazeteler iktidar yanlısı mıymış? :D Hürriyet'in hiç böyle yaptığını görmedim. Diğerleri de çizgisini değiştirmedi ki...

Kaldı ki gerçekten Doğan grubuna böyle torpil geçilmiş olsun.
"Uyan artık Türk milleti!" deyince, tüm partiler dürüst, tarafsız, halka hizmet amaçlı milletvekillerinden oluşan partilere mi bürünüyor. Biz uyanığız da AKP'ye oy vermemek için saydığın kadar sebep CHP'ye oy vermemek için de var... Mükemmel bir parti söyle oy verelim. Bir kere CHP sadec siyasi görüş olarak bile büyük bir çoğunluğa hitap etmiyor. ANAP-DYP desen, belirsiz ne yapacakları... Geriye ne kaldı?

Zaten bu partilerin de iktidarda olduklarında basını bu şekilde yönlendirmeyeceğini nereden bilebiliriz.

Lütfen artık çalar saat tadında yazılar yazarak Zaten uyanmış olan insanların kulaklarını rahatsız etmeyelim. Haberi paylaşacaksak paylaşalım ama sanki çok alternatif varmış harika partiler varmış da insanlar eziyet olsun diye, cahillikten AKP'yi seçiyormuş gibi davranmayalım...

ülkeyi özelleştireceğiz ayağına, sattılar. neymiş ekonomi şuan çok iyiymiş. ülkeyi satınca sıcak para akışı oluyor.
hala uyusun herkis

sabah ve dogan grubu AK parti yanlisimiymis?
yine guldurmeyi basardiniz Allah'ta sizi guldursun..

chp'nin haberturk faciasindan sonra ayni kefeye
koyulmaya calisiliyo ama chp kadar ucuz degil AK parti

Turk milleti olarak biz uyandik uyanma sirasi sizde..:D

2002 de uyandı da bu millet oy verdi bahsi gecen partiye daha da uyumadı korkmayın...
Bu arada ben de örümcek beyinliyim androidim ben görmem, at gözlügü ile dolasırım bildigim inandıgım şeye körü körüne devam ederim
Ama bu partinin yandaşı olmayanlar herşeyi görür en iyisini onlar bilirler zaten son 2002 den once 7 senedir gösterdiler millete

Bir süre önce kaçak akaryakıt alma, satma ve sattırma suçlarından ülkemizdeki bütün petrol şirketleri (petrol ofisi, shell, bp. vs.vs.) rekor cezalar aldılar. Rekor cezalar diyorum ama nedense bu haberler medyada hiç yer bulmadı. Bununda sebebi doğan grubunun elindeki medya gücüdür. Medyanın gücü tartışılmaz bir noktaya gelmiştir ve bu gücü istedikleri gibi kullanabiliyorlar. Medya adamı vezirde eder rezilde. Doğan grubuna ait medyanın akp tarafında yayın yaptıklarını şahsen hiç görmedim, borçların silindiğine gelince, verilen cezalar bile gazetelerde çıkmamışken, borçların silindiği haberleri nasıl oluyorda gazetelerde çıkıyor bilemiyorum.

Şuda bir gerçekki her medyanın yakınlık gösterdiği partiler mevcut, şimdi isim vermeye hiç gerek yok. Medya patronlarıyla siyasilerin yanyana gelmesi hiçbirzaman hayra yorulmamıştır ve yorulmayacakta.

CHP nin kanaltürk faciasından sonra buda camur atma kampanyasından baska bişiy deil :D

çamur kampayasında umduklarını bulamayanlar yine yan çizmede üstlerine yok .. ne dim artık
siz o gözlügü kullanmaya devam edin :) bizi güldürmeye devam edin :D

(ciddi bi şeyler yok sanırım Halen AKP hakkında yanıldıgım bi şey bulamadımda!)
NOt: AKP li degilim ama yapılan kampanyalarda gördügüm basit suçlamalar beni bu yöne zorluyor

Yeter Artik Yemez..

Hiç güleceğim yoktu..Kanal türk ve doğan grubunun chp'nin arka bahçesi olduğunu bilmeyen nerdeyse yok gibi,bırakın arkadaşlar artık şu fanatikliği...Sözde cumhuriyet mitinglerini (aslı solda birleşip sandığa gömülelim mitingidir) kanal türk dahil doğan grubunun saatlerce canlı yayınla vermesi,erdoğanın van ve erzurum mitinglerini internet sitelerinde dahi 16 saat sonra ufak satırlarla yayınlamısından anlaşılmıyormu...bunların tek yaptığı memleketi kamplaşmaya doğru darbye doğru götürmeleridir,istikrarı bozmalarıdır..bakın hurriyet bugüne kadar memleketi bölmeye karşı yaptığı yayınlar için bir site bile kuruldu www.anti-hurriyet.com....

söyleyecek söz bulamıyorum aslında. Doğan Grubu artık çığırından çıktı. Dünyanın kaç ülkesinde acaba bu kadar büyük bir medya grubu var acaba merak ediyorum. Medya gücü elinde olduğu için herşeyi lehine kullanabiliyor, vergi borçlarının önemli bir kısmı affediliyor, Petrol ofisini alıyor. Bunların karşılığında ne veriyor acaba?

Evet doğan akp'nin yalakasıdır .
Star tv ve kral tv kaç paraya satıldı ( peşkeş çekildi )
Bir onu araştırın . Burdan asılsız iddaalarla ahkam kesmek olmuyor beyler .
Şimdi TMSF'nin elinde neler var sabah + atv . Satılınca bakın kime satılacak .
Medya tekelleşiyor . Ülkemiz peşkeş çekiliyor .
Siz hala para yok istihdam yok ekonomi diye boş şeyler söylüyorsunuz .
Cem uzanı batırdı . Karamehmet direniyor . Cineri batırmak üzere .
Bunların mallarını kim yağmalıyor .
Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle boş şeylerler devlet hiçkimsenin malına mülküne el koymamıştır .
Kendine yalakalık yapmayan herkesi batırıyor.
(cem uzan'ın bazı açtığı davalar haklı bulundu , bazıları hala devam ediyor fatura yine devlete çıkıyor )
Peki Doğan neden hala ayakta . Neden hala medya patronu ? Düşünün .
Uyanın .

hala horlama seslerınız gelıo o neden acaba:D:D

ayrıca yukarda yazan cumleyı bıraz acarmısın??

Hani insan rüyasında uyanmışsda kendini gerçek hayatta geziyor gibi hayal eder ama içten içe bunun rüya olduğunu bildiği halde bunu kendine nedense söyleyemz o rüyayı sonunak adar sürdürür ancak gerçekten uyanınca anlar rüya olduğunu sizinkide o hesap hala rüyadasınız kendi rüyanızda gerçekleri arıyrosunuz :D

Halk-akp Elele Zİrveye

Bazıları çamur kelimesinden başka kelime bilmiyor sanırım..Önlerine kaynak sunuyoruz hala çamur diyorlar bunların algılama yeteneğinden şüphe etmeye başladım..Madem çamur çürüt kardeşim neden kolay yolu seçiyorsun?Kaynak sunmamıza rağmen hemen ‘’çamur’’ kelimesi yapıştırılıyor..Bazıları indirime inanmamış bile açarsınız google’ı yazarsınız ‘’petrol ofisi vergi indirimi’’ diye yeteri kadar kaynak çıkar..Ama araştırma yok çamur de gitsin ne de olsa tek kelime…Bu haber yeni çıktı diyenler varr onlarada link vereceğim ben yayınlamıştım hh de tarih 12/26/2006 linki veriyorum
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=177831&highlight=poa%FE

Bu tür yazılardan sıkılan arkadaşlarda varmış onlarada sözüm mümkünse benim başlıklarımı okumayın madem sıkılıyorsunuz yorum yapmayın..Burası serbest kürsü siyaset konuşuluyor sizin kafanıza göre başlık açacak değiliz.

Mitinglerden bile bahseden olmuş..Tandoğan mitingini hangi doğan medya kanalı yayınladı?Art kanaltürk kanal b canlı verdi..TRT yi bile kendi tekeline aldı AKEPE.Ordaki insanlarda satılmış medya diye bağırdı zaten..

Başlığın altında sorular yayınladım onlara neden cevap veremiyorsunuz?Bu parayı babalarının hayrınamı bağışladılar?Bundaki adaletsizliği kansızlığı bile eleştiremiyorsunuz!!Memurdan işciden kaynaktan maaş ellerine geçmeden vergi olarak kes medya baronlarına indirim yap..Bunu babalarının hayrına mı yaptılar sorarım size?Ama bu soruyu cevaplayamazsınız tıp ki açtığım bir çok başlıktaki soru gibi anca ‘’çamur’’ der durursunuz.

Bir başlık açarım yazan sadi somuncuoğlu olur beni mhp li sanıp mhp de şunları yaptı dersiniz..Bir başlık açarım yazan solcu olur chp de bunları yaptı dersiniz..Ama başlıktaki soruları cevaplayamazsınız..!!Daha öncede belirttim ben partici değilim..Sizin gibi takım tutar gibi parti tutmuyorum..Yürütmenin başında kim var AKP dolayısıyla bu partiyi eleştirmek en doğal hakkım..Hiç bir zamanda şu partiye oy verin bu partiye oy verin demedim.Benim yazdıklarım sadece akp ye oy vermeyin üzerine..Anlayıp anlamamak size kalmış….

Hiç merak etme soylu Milletim; Cumhuriyet karşıtı dünya görüşlerini, ideoloji bile demeye dilimin varmadığı sapkın fikirlerini yaşama geçirebilmek için, memleketi gavura,emperyalistlere,küresel kraliyetcilere,medya baronlarına teslim etmekten çekinmeyen din tacirlerine günü gelince sözümüzü söyleyeceğiz…

Yazımı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün medya hakkındaki sözleriyle bitiriyorum…

İşte Mustafa Kemâl Atatürk',ün 1922'de açıkladığı medya-basınla ilgili düşünceleri ;

"Bir toplumun müşterek ve umumi hisleri ve fikirleri vardır. Toplumların kıymetleri, medenileşme seviyeleri, arzu ve eğilimleri ancak bu umumi his ve fikirlerin belirme ve görünme derecesiyle anlaşılır.

Bir toplumu yöneten insanlar için, toplumun talihi üzerinde hüküm vermek mevkiinde bulunan dostlar ve düşmanlar için ölçü, bu topluluğun kamuoyundan anlaşılan kabiliyet ve kıymetidir. Bundan ötürü milletler, kamuoyunu dünyaya tanıtmak mecburiyetindedir.

Dünya kamuoyu hakkında bilgi sahibi olmak ise, yaşam şartlarının düzenlenmesi ile mümkündür. Bu hususta ise mevcut vasıtaların birincisi ve en mühimi basındır.

Basın, milletin umumi sesidir.

Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermede, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.

Basın kötüye kullanmalara mani olur ve hükümet vasıtalarını, vazifelerini doğru yapmaya mecbur eder. Yayın en etkili kontrol vasıtalarındandır. Bu noktada tenkidin kolay ve fakat yapmanın güç olduğu gerçeğini unutmamak lazımdır.

Gerekli görülen fikirler, umumun iyiliği için ortaya atılmalıdır. Bu fikir hareket noktası olunca, tenkit ve münakaşa devletin iyiliği için yapılmış ve vatandaşların toplumsal ve siyasi eğitimlerini yükseltmeye hizmet etmiş olur."

Son söz; bugünkü medyamıza baktığımızda , ülkemizin ve milletimizin yararına değil, batının veya Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet rejimini yıkmak isteyenlerin yararına yöneliktir. Gazetelerde , vatana ihanet edenler kahramanlaştırılıyor, gerçek kahramanlar bir kenara atılıyor. Din ve iman, kalpleri ve beyinleri küflü kişilerce maddi çıkar ve saltanat için istismar ediliyor. Yeşil dolarlar ve şöhret için millet ve vatan satılıyor.Hepsine yazıklar olsun..!

Bizim buraya gelen gazeteler yurt dışından geliyor sanırım

Edit:
"Cumartesi günü Hürriyet'in ilk sayfasından CHP lideri Deniz Baykal'la yapılan söyleşinin duyurusu vardı. Açtım iç sayfalardaki söyleşiyi buldum ve okudum. Baykal Kanaltürk'e verilen 3 milyon dolarla ilgili aynen şöyle diyordu: "Ortaya atılan hukuk sistemimize aykırı değildir, bizi rahatsız eden de bir şey yoktur. Maliye savcılığa başvurmuş ve savcılık bunun takip edilecek bir şey olmadığını söylemiştir. Olan bizim seçime giden süreç içerisinde bir kurumla prodüksiyon reklam ihtiyaçlarımıza cevap verecek şekilde bir sözleşme imzalamış olmamızdır. Önümüzdeki dönemde kanal D ile de ATV ile de sözleşme yapacağız.."

Baykal da itiraf ediyor ki, Kanaltürk'e ödenen 3 milyon doların bilimsel reklamcılık ya da bilimsel medya planlaması açısından bir rasyoneli yok. CHP'nin "Kanaltürk"e verdiği paranın başka güdülerle verildiği ortada. Baykal da bu gerçeği bildiği için "Kanal D ve ATV'ye de vereceğiz zaten" diyerek rasyonel olmayan bir davranışı rasyonel hale getirmeye çalıyor."

Ali Atıf Bir'in yazısı...

Tuncay Özkan bu yola kendini bu kadar adamışken sahibi olduğu kanal a CHP den(yani hepimizin cebinden) 4 trilyon özürdilerim yanlış yazdım dolar almıştı 3 milyon dolar alması normal mi?

Hala hep karalamak isteyen iyi şeyleri görmeyip kötü şeyleri abartarak piyasaya süren insanlar var..
uyan artık uyan diyenler varda kendileri bir türlü uyanmayı beceremedi ne yazık ki:saskin

Türk medyası Türk olmadıgı ıcın boyle bırsey yapılması cok normal.medya hrantların medyası;27 gun gosterdıler.Canım şehıtlerımızı 16 sanıye gosterıyorlar.

Türkiyede medya Türk değildir
(hulki cevizoğlu)

Geri