Maxblast 5 resimli anlatım

kewell93

New member
Reaction score
0
MaxBlast 5
MaxBlast 5 yazılımı Büyük ihtimal Acronis Firması tarafından hazırlanmış ücretsiz bir yazılımdır. Yanlış hatırlamıyorsam programın bazı kısımlarını kullanmak için sisteminizde en az bir adet Seagate veya Maxtor markalı bir Harddisk olması gerekiyor

Peki bu program benim ne işime yarar derseniz, MaxBlast ile bekap alıp geri yükleme , Clonlama,harddiskte üzerinde partition işlemleri ve en önemlisi ise bu program ile harddiskinize low level format atabilirsiniz...

Low level formatı genelde iki amaçlı kullanırız.
Bunlardan birincisi harddiskimizdeki sorunları çözmek için, yani genelde bad sectorler için kullanırız.
Ikincisi ise veri güvenliği. Yani eğer bu harddiski satacaksanız veya birine verecekseniz harddiskte size dair bir bilgi kalmasın istiyorsanız low level formatı tercih edebilirsiniz...

Programı kullamaya başlamak için bilgisyarı CDROM dan boot etmeniz (başlatmamız) lazım..
Bunun için anakartımız biosa girmeden boot menüsünü karşıma getirme özelliği varsa (yeni nesil anakartların çoğunda vardır), bilgisayar açılırken ESC tuşana basarak gelen ekrandan CDROM u seçiyoruz. Sizdeki anakartta bu farklı bir tuş olabilir. Mesela F8 ,F10 veya F12 vb. gibi. Bilgisayar açılırken bu tuş ekranda yazmaktadır......

Benim ankartımda böyle bir şey yok derseniz ise;
Bilgisyara açılırken DELETE veya F2 tuşuyla biosa girmelisiniz. Bilgisayar açılırken bu tuş ekranda yazmaktadır......
Biosa girdikten sonra Advanced BIOS Features seçeneğini seçerek bir alt menüye girmeliyiz. Bazen bu menünün adı istisnai olarak farklı olabilir. Mesela BOOT olabilir.

Ağağıdaki resimde şuanki kullandığım anakartımdan bir resimle size yerini göstermek istiyorum....

Bios1.png

Daha sonra First Boot Device seçeneğini CDROM olarak ayarlıyoruz. Anakartımdaki yerini aşağıdaki resimle size belirtmek istiyorum...

Bios2.png

Bu konuda aşağıdaki resimide inceleyebilirsiniz....

Bios_Sample.png

Yukarıdaki yazılanları yaptıysanız, bilgisayarı başlattığınızda program başlayacak ve aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir......

MaxBlast01.png

Şimdi yukarıdaki karşımıza gelen Menü hakkında kısa bilgi vermek istiyorum ...

1 ile işaretli olan; Normal başlangıçtır. Biz burdan devam edeceğiz ...

2 ile işaretli olan; eğer diskimizi sisteme tanıtmadan bilgisayar görmüyor ise bunu seçeceksiniz. Lakin dedeğim gibi burda sadece Segeate ve Maxtor için sürücüler mevcuttur.

3 ile işaretli olan ise bilgisayarımızı birinci sıradaki diskimizden başlatır....

MaxBlast02.jpg

Şimdi karşımıza gelen yukarıdaki menü hakında kısa bilgiler vermek istiyorum..

1 ile işaretli olan; diskimizi başka bir diske kopyalamak için kullanacağımız seçenektir. Bu seçenek aynı özelliklere sahip bilgisayara sahip kafelerde veya ofislerde işe yarayabilir.

2 ile işaretli olan; Diskimizi bölümleme gibi ilemler yapabileceğimiz seçenek.

3 ile işaretli olan; Sistemimizin bekabını almak için kullanacağımız seçenek.

4 ile işaretli olan daha önceden aldığımız bekabımızı geri yüklemek için kullanacağımız seçenek.

5 ile işaretli olan ise benim için en önemli seçene yani, diskimize Low Format atabileceğimiz gerekli tuş.
Burdaki tuşu eğer diskimizde bad sector var ise, yada herangi bir mantıksal sorun var ise kullanacağız. Unutmayın burdan diskimize format attığımızda diskteki tüm bilgiler gider...

Şimdi ilk Seçenekten başlayarak anlatıma başlıyorum.....

Clone Disk

MaxBlast_Clone.png

Şimdi Clone Diski seçiyorum. Resimleri inceleyiniz...

MaxBlastC01.jpg

MaxBlastC02.jpg

Gördüğünüz gibi burdan devam edemedik. Daha önce burdaki menü için ne demiştik. Bir diski başka bir diske kopyalamak için bu şeçeniği kullanıyoruz. Yani bu seçeneği kullanmak için bilgisyarımızda en az 2 disk olmak zorunda. Bu resimleri hazırladığım bilgisayarda 2 disk olmadığı için burdan edemiyorum... smile.gif

Add New Disk

MaxBlast_Add_Disk.png

Add New Disk seçeneğini kullanarak nasıl bölümleme işlemlerini yapacağımızı göstermek istiyorum. Resimleri inceleyiniz ..... Add New Disk seçiyorum.....

MaxBlast_P01.jpg

MaxBlast_P02.jpg

MaxBlast_P03.jpg

MaxBlast_P04.jpg

MaxBlast_P05.jpg

MaxBlast_P06.jpg

MaxBlast_P07.jpg

MaxBlast_P08.jpg

MaxBlast_P09.jpg

MaxBlast_P10.jpg

MaxBlast_P11.jpg

MaxBlast_P12.jpg

MaxBlast_P13.jpg

MaxBlast_P14.jpg

MaxBlast_P15.jpg

MaxBlast_P16.jpg

MaxBlast_P17.jpg

MaxBlast_P18.jpg

MaxBlast_P19.jpg

Gördüğünüz gibi basit bir şekilde bölümleme işlemini yaptık. Ok tuşuna basarak çıkıyoruz. Eğer programla başka bir işiniz yoksa sağ köşedeki kapatma tuşundan programı kapatabilirsiniz...

img Backup

MaxBlast_Bekap.png

Sistemimin bekabını almak için şimdi img Backup seçeneğini seçiyorum. Resimleri inceleyiniz .....
MaxBlast_BK01.jpg

MaxBlast_BK02.jpg

MaxBlast_BK03.jpg

MaxBlast_BK04.jpg

MaxBlast_BK05.jpg

MaxBlast_BK06.jpg

MaxBlast_BK07.jpg

MaxBlast_BK08.jpg

MaxBlast_BK09.jpg

MaxBlast_BK10.jpg

MaxBlast_BK11.jpg

Kardeş Ellerine Sağlık Güzel Paylaşım Olmuş Ama Bir Kaç Tane Sorum Olacak.
1-) O Kadar Programı Anlatmışın Link Nerde ?
2-) Ayrıca Maxblast 5 .exe Halinde Nasıl Olcak ?
3-) En Önemli Seçenek 5 Demişsin 5. Seçenegi Anlatmamışsın ?

Bu Soruları Cevaplarsan Faydalı Olur. Çünkü Hackhell Ailesi Bu Soruları Soracak.

Kardeş Ellerine Sağlık Güzel Paylaşım Olmuş Ama Bir Kaç Tane Sorum Olacak.
1-) O Kadar Programı Anlatmışın Link Nerde ?
2-) Ayrıca Maxblast 5 .exe Halinde Nasıl Olcak ?
3-) En Önemli Seçenek 5 Demişsin 5. Seçenegi Anlatmamışsın ?

Bu Soruları Cevaplarsan Faydalı Olur. Çünkü Hackhell Ailesi Bu Soruları Soracak.

kardes bun konuyu acmak zaten adamı acayıp yoruyor bı de sen bu gereksız aoruları soruyorsun :gulumseCocuk:

Buradan direk indirebilirsiniz cd ye yazdırıyorsunuz boot cd olarak format atar gibi başlatıyorsunuz hard diski en iyi şekilde onarıyor performansını arttırıyor...
http://www.seagate.com/support/maxbl...stSetup.en.exe
Anlatım için teşekkürler....
Linki bir world belgesine kopyalayın daha sonra mause üzerine getirip alt gr basılı tutup tıklayın direk indirilecektir

kardes bun konuyu acmak zaten adamı acayıp yoruyor bı de sen bu gereksız aoruları soruyorsun :gulumseCocuk:

Kardeş Böyle Diceksen Hiç Açmasaydın Konuyu.
Senin Amacın Yardıma Muhtaç Pc Cilere Yardım Etmek.
Böyle Yapcaksan Söyle Konuyu Silsinler.

Ayrıca Bir Paylaşım Yapıyorsan Tam Yap.
Programın Ana Düşüncesi Hard Disk Sıfırlamak.
Onu Anlatmamışın Standart Programların Yaptığı Seçenekleri Anlatmışın.

Ayrıca Sorularım Hiçde Gereksiz Değil. Yarın Bugün Bu Soruları Sana Hackhell Aileside Soracak.

kardeş biosun da bişey dikkatimi çekti ozelden msn verirmisin ltf bnde bi sorun varda

Geri