reccca
New member
- Reaction score
- 0
allah aşkına biri yardım etsin sistemimi yeni topladım tam detaylı yazamıycam ama sistem şöyle
gigabyte ddr 3 anakart
hi-level ddr3 2gb ram single
sistemimde windows 7 32 bit kurulu uzun süredir
windows 7 32 bit sorunsuz şekilde kullanıyordum fakat bir iki program kurdum programlar sorunlu çıktı uninstal edemedim vs bunlarla uğraşırken neden sonra sistemim çöktü format atmak zorunda kaldım sadece C diskine D ye dokunmadım formatı C yi silmeden attım yani direk kurulum yaptım böylece eski windows old . klasörünün içinde ki bazı film ve güvenli programları D ye taşıyabildim bu arada geçici olarak kurduğum win 7 de herhangi bir mavi ekran hatası olmadı geçici olarak kurduğum windows 7 yi tekrar sildim bu kez C yi tamamen silip temiz bir kurulum yaptığım halde sistem sürekli mavi ekran hatası vermeye başladı hata ismi MEMORY MANAGEMENT hata kodu 0x000001a inanmassınız bu mesajı arka planda memtest programı çalışırken yazabiliyorum ne hikmetse normalinde 3 dk içinde 2 3 kez pc belirtiğim mavi ekran hatası veriyordu memtest şu an ram testi yaparken pc kapanmıyor ilginç neyse
çözüm çalışmalarım
1.C ye 2 kez format attım sonuç aynı
2.D deki ismini bilmediğim içinde ıvır zıvır vesaireler olan klasörü sildim
3.RAM slot yerini değiştirdim
4.D ye antivirüs taraması yaptırdım nod 32 4 ile herhangi bişey çıkmadı
5.bir müddet güvenli modda çalıştırdım sonra normal moda aldım düzeldi gibi gözükürken tekrar arkası arkasıya mavi ekran hatası aldım sıklıkla memory management hatası nadiren başka hatalarda veriyor
6.defrog pro ile tarama yaptırdım bulduğu hataları onardı
7.anticrash yükleyip tarama yaptırdım yine ıvır zıvır hatalar ve onarım
8.driver sorunudur diye ve genelde nette gezinirken hata verdiği için ethernet sürücüsünü güncelledim bir kaç driver değiştirme ve güncelleme çalışmaları sonuçsuz ...(OLUMLU powersupply çok düşük 230 watt sistemin kaç watt çektiği ile ilgili araştırmalrımda 430 watt sonuç çıktı anakartla beraber gelen cd yi tamamen kurup driver versionlarını biraz düşürdüm daha önce bu cd yi tam anlamıyla kurmamıştım win 7 updat. yararlanıyordum tembellik işte eski versiyon driverlerle sistem az enerji çekince biribirini dengeledi en kısa zamanda power supply değiştiricem bu yüzden win 64 biti de kuramıyordum sistemi daha verimli çalıştırdığı için güç sarfiyatı artıyordu yani mavi ekran bu konu 08,03,2011 de düzenlenmiştir
9.başlat çalıştırdan msinfo32 yazıp sorunlu donanımlara baktım sorunlu çıkan -- universal serial aygıt denetleyicisini --
bilgisayarım-aygıt denetleyicisinden devre dışı bıraktım vs .vs
sonuç aynı ne yapmam gerekiyor bilen birisi daha önce uğraşıp bu sorunu çözen bi arkadaşın yardım eline ihtiyacım var ..................................