Matematiğin duyguları da varmış

Sahilim

New member
Reaction score
0
gulale_1262227278.jpg

Önce sevdim. Sevdiğimi öğrendim, sevebileceğimi farkettim. Sevdikçe kendimi kainatla topladığımı gördüm.

Affetmeyi öğrendim: Affetmenin, dostlarımı 10la çarpmak olduğunu fark ettim.

Pişman oldum: Pişman olduğumu itiraf ettim; pişman oldukça hatalarımı küçük, anlaşılır ve bağışlanabilir parçalara bölebildiğimi gördüm.

Hatırlamayı öğrendim: Hatırladıkça sevgilerimin kare kökünü bulup, onlardan hüzün çıkardığımı fark ettim.

Değer vermesini öğrendim: Değer verdikçe sevgilerin küpünü bulup, onları mutlulukla çarpabileceğimi gördüm.

İltifat etmesini öğrendim: İltifat ettikçe insanlarla aramdaki en kısa mesafenin bir tebessümün resmettiği bir çizgi olduğunu gördüm.

Özür dilemeyi öğrendim: Özür diledikçe nefretin ve öfkenin sonsuza bölündüğünü böylece dargınlıkların limit sıfıra giderken yok olduğunu fark ettim.

Hüzünlendim: Hüznü sevdim, hüznün kalbime dokunmasına izin verdim. Böylece bütün mutlulukların ve zevklerin sonunda ayrılık çizgisine teğet geçip geri döndüğünü gördüm.

Ve bir gün öleceğim: Kesinlikle öleceğim ve öldüğüm gün anlayacağım ki; yaşadığım hayat, paydası sonsuzluk olan basit bir kesirden ibaretmiş.

Tüm bu işlemlerin sağlamasını yapmak isterseniz, kalbinize bir bakın.

Farklı bi şiirmiş bu
yüreğine emeğine sağlık zuzu'm :)

Sevmediğim konuların sorularını çözmekten nefret ederdim hep..
Alırdım soruyu , sevmeye çalışırdım önce
Daha sonrada çözmeye tabi ..
Baktım çözemeyeceğim tarzda bi soru hemen geçerdim..
Daha sonra pişman olup soruya geri dönerdim.
Formülleri hatırlamaya çalışırdım
Temel kavramlardan soru çözüyorsam çok değer verirdim.
Soru bana hemen çözülsün diye ‘’Çözül bana güzel soru, hay ben senin ..’’ tarzında iltifatlar yağdırırdım; bi o kadarda küfür ..
Herneyse işte baktım soru çözülecek gibi değil ; hemen sorudan özür diler , bi şekilde beyin fırtınası oluşturup, sorunun çözüm yollarına arardım..
Uğraşır uğraşır soruyu çözemezdim, fıttırırdım !
Deneme sınavlarında benzer tarzda sorularla karşılaştığımda hüzünlenirdim ..
Ve ölmek isterdim.
Bendeki matematik aşkıda böyle bir şey işte ..:smile:

Geri