Masa Üzeri Tüplü Monitorde Ekranda Noktalar Ve Oyunlarda Çizgiler Çıkıyor

cihangarip

New member
Reaction score
0
Yeni Aldığım Ati hd 5550 ddr2 1gb 128 bit 800 mghz PcI Express hızındaki ekran kartımda ekranda renkli değişken noktalar oyunlarda çizgiler oluşuyor.. garantisi olan ekran kartımı garantiye verdiğimde 25 gun sonra tamirden geldi onarım yapıldı denildi. ama hala aynı sorun devam ediyor. farklı bir monitorde denediğimde bile aynı sorun var ..
Sistemim : İşlemci : İntel Dual Core 2,80 ghz 800 mghz
Ram : 2 Gb Kingston 800 mghz Ddr2
Anakart : Asrock G31M-VS-2
Ekran Kartı : Saphire Ati Radeon Hd 5550 1gb 128 bit 800 mghz Direcktx 11
İşletim Sistemi : Xp Sp3 32 bit
350 W. Power Supply
Napacagımı Sasırdım Arkadaslar Lütfen Yardımcı Olun . :(

yardım istemek için 50 mesajının olması gerekiyor ama ben yine de bi kaç şey söylüyeyim ekran kartını güncelledin mi directx güncel mi ekran kartını düzgün taktığından eminmisin ekran kartının driverını yükledin mi ?

yardım istemek için 50 mesajının olması gerekiyor ama ben yine de bi kaç şey söylüyeyim ekran kartını güncelledin mi directx güncel mi ekran kartını düzgün taktığından eminmisin ekran kartının driverını yükledin mi ?

tskler yardım ettiğin için ekran kartını düzgün taktım slotunu temizledim güncel driver kurmadım verdikleri driver kurdum directx güncel değil suan

tskler yardım ettiğin için ekran kartını düzgün taktım slotunu temizledim güncel driver kurmadım verdikleri driver kurdum directx güncel değil suan

işlemlerin hepsini yap driverını güncelle birde dreictx i güncelle bakalım yine aynı sorunlar olacakmı

DirectX Nedir - Ne İşe Yarar?
DirectX, Microsoft'un oyunlar başta olmak üzere çoklu ortam yazılımlarını rahat, hızlı ve uyumlu şekilde hazırlayabilmek için yarattığı bir Yazılım Programlama Arayüzüdür.

CıngıL Beng :

tanımda da görüldüğü gibi directx oyunların daha işlevsel olması için yüklenmesi gereken bir program angel arkadaşımızın dediği gibi direcxt9 u güncelle ve ardından ekran kartının driverini tekrardan bir onarı ver sorun hal olacaktır.

Arkadaslar sistemimi formatlıyorum direcxt güncelliyorum driver güncelliyorum ve size sonucu yazıcam.

Ne marka PSU kullanıyorsunuz bilmiyorum ancak bahsettiginiz 350W yeterli gelmiyor büyük ihtimalle.
Kartınızın sistem gereksinimlerini gözden geçiriverin linkten;

ATI Radeon? HD 5550 Graphics

bende aynısını yazacaktım ki sonradan gördüm :D
350 watt tam verebilen bir power bile olsa o kartı beslemekte problem yaşıyor olabilir.

bende aynısını yazacaktım ki sonradan gördüm :D
350 watt tam verebilen bir power bile olsa o kartı beslemekte problem yaşıyor olabilir.

Sistem format , driver guncelleme , direkt x guncelleme ile sorun cozulmedi . Bugun tek tek parcalar denenecek , oyunlarda cizgiler oluyordu ekran kartinin antialising gibi ozelliklerini dusurunce oyunlar sorunsuz calisti ama masa uzeri noktalar ve video acinca noktalar hala var . Suan teknik serviste bilgisayar . :(

Monitorun tupluyse monıtorun bozulmus olabılır kasa bagladıgın vga kablosundakı top gıbı olan bıyer vardır samsungsa philipse dırek monıtorun arkasındadır onu katla veya bıraz oynat degısıklık oluyorsa kablon bozulmustur

Monitorun tupluyse monıtorun bozulmus olabılır kasa bagladıgın vga kablosundakı top gıbı olan bıyer vardır samsungsa philipse dırek monıtorun arkasındadır onu katla veya bıraz oynat degısıklık oluyorsa kablon bozulmustur

Monitorumde sorun yok baska monitorde denedim ayni sorun var oyunlarda kirilma cizgileri oluyordu kart ayarlarindan antialising gibi ozellikleri kapatarak en yuksek performans ayarina aldim oyunlar sorunsuz calisiyo ama ama masa uzeri noktalar var islem yaptikca degisio psu 4 senelik 350 w sorun sizce psu yetersiz olmasi mi ?

Muhtemel sorun PSU gibi görünüyor.
bilgin varsa bir yerden bir psu daha bul çift psu dene.

Çift psu bağlama olayı yüksek elektronik bilgi gerektirir. Bir ev kullanıcısı maalesef bağlayamaz.

400 watt ve üzeri bir psu ile test etmenizi tavsiye ediyorum.
İki psu nun 2 kablosunu birbirine bağlamak ne zaman yüksek elektronik bilgi oldu yav.(özel birleştirici olduğunu idea eden tüm kablolar bu şekildedir.)

O devrelerin hiç birine gerek yok. psu ları aynı düğmeli fişten birbirine bağlayın ve arkalarındaki açma kapamadüğmesini değil fişin düğmesini kullanın yeter.

Hatta basitce anlatayım.
Varsayalım benim kadar cahilsiniz psu nun hangi pinlerini bağlayacağınızı hatırlamadınız.(yaşlılık ben birleştirirken emin olamadım)16 nolu yeşil kabloymuş goole araması sonucu kolayca bulundu
Elimize bir adet ataç lıyoruz ve doğru pini buluyoruz.
Nasıl mı? once psumuzu fişe takıyoruz.
Hiç birşey olmuyor çünkü açılma sinyali almadı.
Elimizdeki atacı psu muzun siyah kablolarından birinin bağlı olduğu deliklerden birine sokuyoruz ve renkli kablolara teker teker deydirip çekiyoruz.
Bir tanesi psu nun fanlarınının çalışmasını sağladı değil mi. güzeel. pin numarasına bakıyoruz ve psuların aynı numaralı kablolarının arasına kablo çekiyoruz. bir siyaha bir de açılma sinyalini veren kabloya.
BİTTİ kabloya kablo bağlamak dışında elektronik bilgisi nerse gerekti?

İkİ GÜÇ KaynaĞini Serİ BaĞlama
Aha bu da resimli anlatım.
Paraya yazık yav elde varsa kullanmak lazım.

Seri mi bağlıyoruz bu şekilde yoksa paralel mi bağlıyoruz?

Ben sana şöyle açıklayayım.

Farklı 2 tür psu yu birbirine bağlayamazsın. Kablolardaki amper değerleri tutmayacaktır. Bunu ayarlayabilmek için hızlı diyotlara ihtiyacın var.

Hızlı diyotsuz bağladığın 2 psu ile alacağın sonuç.. Hüsran!

Ayrıca,

Seri bağlı 2 psu eğer aynı eşik değerinde ise sonucunda da aynı değeri verecektir.
Paralel bağlaman gerekiyor. Paralel bağlayabilmek için de aynı voltaj ve amper değerinde psu bulman gerekecek.

Hızlı diyot neymiş araştırabilirsin. Gerçi haklısın her ev kullanıcısı bunu biliyor değil mi?

Yazılımcıyım, Donanımcıyım, Elektrik-Elektronik Müh. dersi de alıyorum. Bırak ta bir zahmet bunları da bileyim.

Geri