masaüstü ikonlar yokoluyo, kitleniyo xp

hezarfenn

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar,bilgisayarımda masaüstü tüm simgeler gidiyo ve kalıyo öylece sürekli, format attım yine aynı oldu, düzelmedi, neden olabilir acaba ve nasıl çözebilirim?
şimdiden teşekkürler

1-format' i full mu?,yani diger bolumleride sifirlayarak mi atiyorsunuz??

zira, sadece isletim sistmenin bulundugu bolume format atmk virusu temizleyemeyebilir

2-kurdugunuz isletim sistemi cd-dvd' si virussuz mu?

3-bunu hangi durumlarda yapiyor,
herhangi bir program acilisindami? yoksa, hic bir islem yapmadan durduk yere mi?

4-antivirus-spyware yazilimi kullaniyor, update ediyor musuz?
veya antivirus yazilimi kurmadan hemen internete baglaniyor musunuz???

bunlari cevaplayalim sonra devam edelim

kolay gelsin

Ekranıdaki ikon sayısı 255 den fazla ise bu sorun oluşa bilir.

1-format' i full mu?,yani diger bolumleride sifirlayarak mi atiyorsunuz??

zira, sadece isletim sistmenin bulundugu bolume format atmk virusu temizleyemeyebilir

2-kurdugunuz isletim sistemi cd-dvd' si virussuz mu?

3-bunu hangi durumlarda yapiyor,
herhangi bir program acilisindami? yoksa, hic bir islem yapmadan durduk yere mi?

4-antivirus-spyware yazilimi kullaniyor, update ediyor musuz?
veya antivirus yazilimi kurmadan hemen internete baglaniyor musunuz???

bunlari cevaplayalim sonra devam edelim

kolay gelsin

sadece c' ye format attım, xp cdsi temiz, bilgisayarı açıyorum, ilk bi görünüyo bütün ikonlar, start up bar falan sonra durup duruken ben herhangi bir program açmasam da gidiyo, bazen gidiyo geliyo bikaç kere sonra tamamen gidiyo bazen de herhangi bir program ya da klasör açıyorum , yine oluyo o açık klasör falan kapanmış oluyo ama açık program varsa onlara alt+tab la ulaşabiliyorum

denemediğim virus programı kalmadı, formattan sonra avira antivirus yukledim bir de Advanced SystemCare Professional Pro 3.0.1.586 Multilingual var makinede

makineye format atacaksan bilgilerini yedekle ve full format at,
diger yerel diskteki virusler,
format atsanda rahatlikla baslangic ve sistem dosyalarina bulasabilirler,

cunku baslangic ve sistem dosyalarina yerlesmek amaci ile hazirlanmistir,
nekadar format atarsan at, biryerlerden gelip sistemi altust edeceklerdir
tavsiyem format atarsan, bilgilerini yedekleyip komple format atman yonundedir,

diger bir secenek yukledigin programlarin crack veya yazilimlarinda bir problem olabilir,cakisma yapiyor olabilir, hatta yazilimin icerisine entegre edilmis bir tur virus bile yemis olabilirsin

advanced systemcare pro' yu bir kaldir dene bu sekilde bir sorun devam edecek mi bir bak!!

antivirus olarak bir cok kullaniciya kaspersky internet security tavsiye etsemde,
benim gozumde avast 4.8 pro en iyilerinden biridir,
gerekli ayarlamalari yaptiktan sonra bir sorun yasamazsin,

her antivirus programi spy-trojan gibi zararli yazilimlari bulacak diyemeyiz

spy' lar icin;
spyware doctor veya spybot search&destroy bu iki programdan biri spy'lar icin uygundur,
yukleyip makinede zararli yazilim ollup olmadigini taratabilir
sin

trojan icin ise;
trojan remover oldukca iyi bir programdir,
kurup taratabilir ve sonra kaldirabilirsin,
her daim makinede calismasina gerk yoktur

gerekli taramalari guvenli kipte yapman daha sihhatli sonuc verecektir,

kolay gelsin

makineye format atacaksan bilgilerini yedekle ve full format at,
diger yerel diskteki virusler,
format atsanda rahatlikla baslangic ve sistem dosyalarina bulasabilirler,

cunku baslangic ve sistem dosyalarina yerlesmek amaci ile hazirlanmistir,
nekadar format atarsan at, biryerlerden gelip sistemi altust edeceklerdir
tavsiyem format atarsan, bilgilerini yedekleyip komple format atman yonundedir,

diger bir secenek yukledigin programlarin crack veya yazilimlarinda bir problem olabilir,cakisma yapiyor olabilir, hatta yazilimin icerisine entegre edilmis bir tur virus bile yemis olabilirsin

advanced systemcare pro' yu bir kaldir dene bu sekilde bir sorun devam edecek mi bir bak!!

antivirus olarak bir cok kullaniciya kaspersky internet security tavsiye etsemde,
benim gozumde avast 4.8 pro en iyilerinden biridir,
gerekli ayarlamalari yaptiktan sonra bir sorun yasamazsin,

her antivirus programi spy-trojan gibi zararli yazilimlari bulacak diyemeyiz

spy' lar icin;
spyware doctor veya spybot search&destroy bu iki programdan biri spy'lar icin uygundur,
yukleyip makinede zararli yazilim ollup olmadigini taratabilir
sin

trojan icin ise;
trojan remover oldukca iyi bir programdir,
kurup taratabilir ve sonra kaldirabilirsin,
her daim makinede calismasina gerk yoktur

gerekli taramalari guvenli kipte yapman daha sihhatli sonuc verecektir,

kolay gelsin

aynen uygulayacam dedigini, umarım çözülür bu şekilde, ilgilendiğiniz için çok çok teşekkür ederim, avasta ta bahsettiğin gerekli ayarların da ne olduğunu söyleyebilirsen sevinirim, tekrar herkese teşekkür ederim, süpersiniz:)

ArkadaŞim O Sorun Bendede Oldu.sorunu ÇÖzmek İÇİn Baya Bİ UĞraŞtim Sorun Hdd De Çikti.arkadaŞtan Hdd Aldim Denemek İÇİn Belkİ DİĞer Donanimlarda Sorun Olabİlİr Ama ArkadaŞim Hdd Ye Kurdum Sorun Yok.bİde Sendekİ Hdd Ye Zero Çek DÜzelİr Belkİ. Maxblast4 Dİye Bİ ProĞram Var İŞlem Cok Uzun SÜrÜyor Ama Hdd DÜzelİyor.120 Gb Lik Bİ Hdd İÇİn YaklaŞik 10-12 Saat SÜrÜyor Ama Bu AŞamada Pc Yİ Resetlersen Yada Elektrİk Felan Gİderse O Hdd İle ÖmÜr Boyu VedalaŞ :)

ArkadaŞim O Sorun Bendede Oldu.sorunu ÇÖzmek İÇİn Baya Bİ UĞraŞtim Sorun Hdd De Çikti.arkadaŞtan Hdd Aldim Denemek İÇİn Belkİ DİĞer Donanimlarda Sorun Olabİlİr Ama ArkadaŞim Hdd Ye Kurdum Sorun Yok.bİde Sendekİ Hdd Ye Zero Çek DÜzelİr Belkİ. Maxblast4 Dİye Bİ ProĞram Var İŞlem Cok Uzun SÜrÜyor Ama Hdd DÜzelİyor.120 Gb Lik Bİ Hdd İÇİn YaklaŞik 10-12 Saat SÜrÜyor Ama Bu AŞamada Pc Yİ Resetlersen Yada Elektrİk Felan Gİderse O Hdd İle ÖmÜr Boyu VedalaŞ :)

ben de böyle bişey çıkmasından korkuyodum işte:(
şimdi ilk önce sistemi yedekleyip, formatlayıp bi en baştan kurup bakacam, devam ederse sorun seninkiyle aynı demektir, senin yöntemi deneyecez o zaman. çok sağol!

Geri