Mardin üzerinden PKK-Ulusalcı işbirliği!

ßLu£

Banned
Reaction score
0
Türkiye'deki ‘Türkçü' ve ‘Kürtçü' azınlık hangi fikirden beslenmektedir? Mardin'deki katliamdan sonra bazı çevreler neden ‘din-töre' vurgusunu öne çıkardı? Türkiye'deki ‘dinsizleştirme' projesinde kimler rol oynuyor? Hem Ergenekoncular hem de PKK neden Türkiye'de ve özellikle Güneydoğu'da din eğitimine şiddetle karşı çıkıyor? “Din afyondur” düşüncesi şiddeti neden yüceltiyor?

2j31z0w.jpg

Geçtiğimiz hafta Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde yaşanan vahşet, tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

Vahşeti gerçekleştirenler kadın, yaşlı, çocuk, erkek ayrımı yapmadan nişan töreni için toplanan kalabalığı tarayarak 44 kişiyi katlettiler.

Köy imamı Kazım Ozan’ın arkasında namaz kılan kalabalığı arkadan tarayan saldırganlar, diğer odadaki kadın ve çocukları da soğukkanlı bir şekilde öldürdü. İnsanın kanını donduran bu terör eyleminin aynı aileden kişiler tarafından gerçekleştirilmesi ise geride kalanların acısını daha da arttırdı.

Hiç kuşku yok ki, soğukkanlı bir şekilde hamile kadınların, çocukların da katledildiği bu vahşet hiçbir mantık silsilesiyle açıklanamaz.

Katliamı ‘töre vahşeti’ olarak açıklayanlar, aslında bölgenin sahip olduğu törenin kadın ve çocukların, namaz kılan insanların öldürülmesini yasakladığını bilmiyorlar.

Bazı medya organlarında katliamla ilgili olarak yapılan yorumlarda ortaya konan ‘din-töre’ vurgusu, hiçbir kelimeyle açıklanamayan şiddetin sebeplerini örtbas etmeye yönelik propagandadan öte bir anlam ifade etmiyor. Soğukkanlı bir şekilde işlenmiş bu katliam, birileri için yine ‘dini kötülemek’ için malzeme oldu.

Bu ülkede on yıllardır uygulanmaya çalışılan ‘dinsizleştirmeye’ yönelik toplum mühendisliğinin bir sonucudur ki, bugün ülkemizde cinayet, hırsızlık, tecavüz gibi suçlar artış gösterdi. İslam’a olan açık düşmanlıklarını örtmek isteyen çevreler, bunun için ‘irtica’, ‘töre’ kavramlarını kullanıyor.

Oysa daha birkaç gün önce bu ülkenin son 30 yılında 30 binden fazla insanımızın hayatına sebep olmuş Kandil’deki örgüt, Türkiye’yi dinsizleştirme projesinin mimarlarına ‘işbirliği’ çağrısı yapıyordu. Bu çağrı, dağdaki terörist ile Türkiye’yi karanlığa götürmek isteyen neo-Kemalistler arasında bir fikir birliği olduğunu en açık göstergesi değil mi?

Topluma cinnet geçirme pahasına ortaya konan ‘dinsizleştirme’ projesi nedeniyledir ki, bugün Türkiye’de rüşvet, yolsuzluk, cinayet, tecavüz gibi suçlar artmış. Kandil’deki teröristin "Biz olmazsak Fethullahçılar Güneydoğu’ya gericilik getirecek” sözleri, kendisini bu ülkenin sahibi gören azınlık güruhunun yıllardır dile getirdiği argümanlarla aynı olması manidar değil mi?

Çünkü onlar da biliyor ki, halka millî ve manevi değerler aşılandığında terörün her türlüsü de ortadan kalkar. Türkiye’de etnik ve mezhep farklılıklarını öne çıkararak kışkırtıcılık yapan sözde ‘ulusalcılar’ ile Kürt halkının sözde haklarını koruduğunu iddia eden ‘PKK’ gerektiğinde birlik oluşturabiliyor. Çünkü ikisi de bu ülkedeki ‘dinsizleştirme’ projesinin bir parçasıdır.

Marx’ın "Din afyondur” öğretisinden hareket eden ‘Türkçü’ ve ‘Kürtçü’ azınlık güruh dinin, terörü, yoksulluğu, şiddeti ortadan kaldıran bir afyon olduğunu çok iyi biliyor. Onların şiddet kültürünü yok edecek panzehir din olduğuna göre, tek çare dini ortadan kaldırmak diye düşünüyorlar.

Çünkü onlar da biliyor ki din, itidal, merhamet, iyilik, kardeşlik çağrısı yapar. Gerçek olan şu ki: onların kirli emelleri hiçbir zaman egemen olamayacaktır, çünkü bu dinin koruyucusu Allah-u Teâla’dır.

Huzurlu bir hafta dileklerimizle…

Kaynak
_______

ѕσηυη¢υ;4303902' Alıntı:
Din afyon değildir.Ama dini afyonlaştıran insanlar epey çoktur bu günlerde.Yazarımız da bunlardan biridir sadece..

Yazarın Din Karşıtı oLduğunu Hangi CümLesinden Çıkardında İftiraya Başvurdun Kardeş?

Ayrıca Yazar/Kaynak ELeştirmekten Başka İşiniz Yok mu?

Kaynak eleştirmenin yasak oldugunu bilecek kadar takıldım bu forumda.Yazarı eleştirmek de en doğal hakkım.

Yazar din karşıtıdır demedim,dini afyonlaştıranlardandır dedim.

Sen kardeş dediklerini iftiracılıkla mı suçlarsın hep?

ѕσηυη¢υ;4305017' Alıntı:
Kaynak eleştirmenin yasak oldugunu bilecek kadar takıldım bu forumda.Yazarı eleştirmek de en doğal hakkım.

Yazar din karşıtıdır demedim,dini afyonlaştıranlardandır dedim.

Sen kardeş dediklerini iftiracılıkla mı suçlarsın hep?

Dinini afyonlaştıran insanlar din düşmanımıdır değil midir?

Eee yazarada afyonlaştırıyor dersen bende buna iftira derim.

~SiLenT ScЯeaM~;4301825' Alıntı:
Soğukkanlı bir şekilde işlenmiş bu katliam, birileri için yine ‘dini kötülemek’ için malzeme oldu.

dini kötülemek için malzeme yapanlar varsa onlara yazıklar olsun .ancak emri veren şeyh diye biri vardı yanlış hatırlamıyorsam .din düşmanlığı değilde sahtekar dincilere dikkat çekmek istemiş olabilirler

Bu ülkede on yıllardır uygulanmaya çalışılan ‘dinsizleştirmeye’ yönelik toplum mühendisliğinin bir sonucudur ki, bugün ülkemizde cinayet, hırsızlık, tecavüz gibi suçlar artış gösterdi.
Topluma cinnet geçirme pahasına ortaya konan ‘dinsizleştirme’ projesi nedeniyledir ki, bugün Türkiye’de rüşvet, yolsuzluk, cinayet, tecavüz gibi suçlar artmış.

ama o bölgede olsun türkiye genelinde olsun suç oranı artarken tarikat cemaat evlerinin sayısıda artıyor ne hikmetse .atatürk zamanındaki gibi tarikatler cemaatler hain yetiştirir duruma gelmişse tarikat evleri meyhane ortamına dönmüşse atatürk dönemi gibi bunlarda kapatılsın .

suç artışını ergenekon denen daha ne olduğu belirsiz sözde bir örgüte bağlarsanız bende bu suç artışlarını türkiye genelinde artan tarikat cemaat evlerine bağlarım .bu kadar kolay nasıl olsa

Çünkü onlar da biliyor ki, halka millî ve manevi değerler aşılandığında terörün her türlüsü de ortadan kalkar.

1800 lü yıllardan beri o fethullahın inandığı kürd said yaşamış orda .ve onun gibi bir sürü sözde din adamı .aynı zamanda şuanki tarikatlerin cemaatlerin çoğunun kökeni güneydoğuda .bu kadar sözde alimin etki edemediği bölgeyi fethullahmı yola sokacak .üstelik bu fethullah bir amerikan ajanı .hepsi demiyorum ama çoğu belkide muhterem insanların olduğu o bölgeyi onlar yola getiremicek bir abd ajanı yola getirecek öylemi .

Çünkü onlar da biliyor ki din, itidal, merhamet, iyilik, kardeşlik çağrısı yapar. Gerçek olan şu ki: onların kirli emelleri hiçbir zaman egemen olamayacaktır, çünkü bu dinin koruyucusu Allah-u Teâla’dır.

200 yıldır o bölgeden ne sözde zamanın harikaları gelmiş geçmiş .ne sözde din alimleri gelmiş geçmiş .o bölgenin hali ortada ..isyan terör açlık sefalet rezillik diz boyu .

iyki o alimler orlarda yaşamışlar .iyki çoğu tarikatın kökeni orda .yoksa ne durumda olurdu o bölge düşünmek bile istemiyorum :)

yarın öbürgün şeyh saitin de veli küçükle bağlantısı vardı diye haber yaparsalar şaşırmam
:)

~SiLenT ScЯeaM~;4305070' Alıntı:
Dinini afyonlaştıran insanlar din düşmanımıdır değil midir?

Eee yazarada afyonlaştırıyor dersen bende buna iftira derim.

Dini afyonlaştırmak ; din üzerinden nemalanmak.Kendilerine sorsan ondan iyi müslüman yoktur.

Başlığa ve gazetenin önceki manşetlerine bakacak olursan , yapılan yalan haberleri,atılan iftiraları , ''zafere giden yolda herşey mübahtır'' anlayışını görebilirsin

ѕσηυη¢υ;4305081' Alıntı:
Dini afyonlaştırmak ; din üzerinden nemalanmak.Kendilerine sorsan ondan iyi müslüman yoktur.

Başlığa ve gazetenin önceki manşetlerine bakacak olursan , yapılan yalan haberleri,atılan iftiraları , ''zafere giden yolda herşey mübahtır'' anlayışını görebilirsin

haklısın yalancı ve iftiracı bunlar .

bu kadar yalan atmak ve iftira atmak kuranda yok .

bilmiyorum ama herhalde risalelerden öğrendiler bunları bu yalancı iftiracılar .

bu yazdıklarınada ancak morfinlenmiş beyinler inanır .

"İslam’a olan açık düşmanlıklarını örtmek isteyen çevreler, bunun için ‘irtica’, ‘töre’ kavramlarını kullanıyor."

Sende cemaatlere,tarikatlara bağladın he?

Hatta bu olaydan yola çıkarak 1800 yıllarda yaşayan İslam alimlerine bile değdirdin.Sanki o bölgelerin bu halde olması onların suçuymuş gibi?

~SiLenT ScЯeaM~;4305129' Alıntı:
"İslam’a olan açık düşmanlıklarını örtmek isteyen çevreler, bunun için ‘irtica’, ‘töre’ kavramlarını kullanıyor."

Sende cemaatlere,tarikatlara bağladın he?

Hatta bu olaydan yola çıkarak 1800 yıllarda yaşayan İslam alimlerine bile değdirdin.Sanki o bölgelerin bu halde olması onların suçuymuş gibi?

o bölgenin sorunu yeni bir sorun değil .

1800 lü yıllardan beri orada isyan-ayaklanma terör töre cinayet hırsızlık arsızlık zaten varmış.

yazar 30 yıldır diyor .bu yalan.o bölgede yüzlerce yıldır sorun var .ve o sorunların çoğu adına şahaneler denilen sahtekar dincilerden kaynaklandı .sahtekar şeyhlerden kaynaklandı .

az önceki yazımı iyi oku çarpıtma .

son sözüm demek istediklerimi gayet iyi anlatıyor anlamaman için hiçbir neden yok.

yakında şeyh saitte veli küçüğün adamı diye haber yaparsalar şaşırmam dedim ben.bu sözümle niyetlerinin ne olduğunu söylüyorum işte :goz:

bunlar böyle yaparsa sözde ergenekona her naneyi bağlarsa (ki tecavüzün artışı bile bağlanmış ) bende sürekli artan tarikat cemaat evlerine bağlarım her istediğimi ...bu sapık hüseyin üzmezin gazetesi vakitciler bağlarda ben bağlayamammı .

Geri