Siara
| . Uzαkтαn Seуiяci .
- Katılım
- 11 Ağu 2010
- Mesajlar
- 3,253
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Malzemeler
- 1 paket iri kültür mantarı (400 gr )
- 1-1,5 su bardağı ince rendelenmiş kaşar
- 4-5 dilim pastırma
- Tereyağ
Mantarlarımızın saplarını kopararak,yıkayalım,limonlu suya ıslatalım.Mantarları zedelemeden,çay kaşığı ile iç kısımdaki siyah kısımları temizleyelim.Elinizle parçaladığınız pastırmaları,ince rendelenmiş kaşarla harmanlayın.
İçi oyulan mantarları fırın kabınıza dizin,harmanladığınız içle doldurun.Her bir mantarın üzerine yarım çay kaşığı kadar tereyağını bıçak yardımıyla ekleyin.200-225 derecelik yüksek ısıdaki fırında önce mantarlarınız su salacak,40-45 dk üzeri kızarıncaya pişirin.Sulu fırın kabından servis tabağına alarak,sıcak servis edin.
Not :Tarif,sabah kahvaltılarınızda sebzeli lezzetten hoşlanıyorsanız ideal,ayrıca et yemeklerinizin yanına garnitür olarak pastırmasız ancak kaşarınıza ezilmiş sarımsak ekleyerek de iç hazırlayıp,mantarınızı doldurabilirsiniz.Bu tarifi, davet sofralarınızda ara sıcak olarak ikram etmek mümkün…