Mantar Dolma

Siara

| . Uzαkтαn Seуiяci .
Katılım
11 Ağu 2010
Mesajlar
3,253
Reaction score
0
Puanları
0









mantar-dolmasi1.jpg

Malzemeler
  • 1 paket iri kültür mantarı (400 gr )
  • 1-1,5 su bardağı ince rendelenmiş kaşar
  • 4-5 dilim pastırma
  • Tereyağ
Hazırlanışı
Mantarlarımızın saplarını kopararak,yıkayalım,limonlu suya ıslatalım.Mantarları zedelemeden,çay kaşığı ile iç kısımdaki siyah kısımları temizleyelim.Elinizle parçaladığınız pastırmaları,ince rendelenmiş kaşarla harmanlayın.
İçi oyulan mantarları fırın kabınıza dizin,harmanladığınız içle doldurun.Her bir mantarın üzerine yarım çay kaşığı kadar tereyağını bıçak yardımıyla ekleyin.200-225 derecelik yüksek ısıdaki fırında önce mantarlarınız su salacak,40-45 dk üzeri kızarıncaya pişirin.Sulu fırın kabından servis tabağına alarak,sıcak servis edin.
Not :Tarif,sabah kahvaltılarınızda sebzeli lezzetten hoşlanıyorsanız ideal,ayrıca et yemeklerinizin yanına garnitür olarak pastırmasız ancak kaşarınıza ezilmiş sarımsak ekleyerek de iç hazırlayıp,mantarınızı doldurabilirsiniz.Bu tarifi, davet sofralarınızda ara sıcak olarak ikram etmek mümkün…
mantar-dolmasi4.jpg

mantar-dolmasi3.jpg

mantar-dolmasi2.jpg
 
Geri
Üst