LioN
New member
- Reaction score
- 0

Pastor Maldonado, takımdan ayrılmadan önce Williams'ı zirveye taşımanın kendisi için bir görev olduğunu ifade etti.
Venezuela'lı pilot bu yıl İspanya'da zaferle tanışmış ancak sonrasında Suzuka'ya kadar koşulan 8 yarıştan puan alamamıştı.
Suzuka'nın ardından diğer takımlara geçmek için şansının bulunduğunu açıklayan Maldonado, önceliğinin gelecek sezonda da Williams ile devam etmek olduğunu ifade etmişti.
Henüz Grove merkezli takımdaki geleceği ile ilgili bir açıklama olmayan Maldonado, Silverstone'da düzenlenen bir basın etkinliğinde takımın eski yarış otomobili FW18'i sürmeden önce, takımda kalmak istediği kadar, Williams'ı eski efsanevi günlerine geri döndürmek istediğinin de altını çizdi.
"Williams'ı zirveye taşımak benim görevim. Ayrılmadan burada bir şampiyonluk yaşamayı gerçekten çok istiyorum. Şurası kesin ki takımda kalmak istiyorum. Bu yıl ilk yarışımı kazandım ve bence harika bir takım olduğumuzu gösterdik."
"Yüzde yüz takımda kalacağım diyemiyorum çünkü F1'de işler çok çabuk değişir. Ancak kesinlikle kalmak istiyorum. Takım bana 1 numaralı pilot olarak görev verdi ve bunun üstesinden başarıyla geldiğimi düşünüyorum. Sezon iniş ve çıkışlarla dolu. Zor bir dönem geçirdim ve her şeyi bir araya getirmekte zorlandım. Birkaç hata yaptım ve hakemler de bana karşı biraz sert davrandılar. Şanssızlıktı."
"Williams'ın geride kaldığını söylemek ise zor. Kore'nin bize göre bir pist olmadığını söyleyebilirim. Otomobil bu piste pek uygun değildi. Sorunların kaynağını biliyoruz. Üç yarış öncesine bakarsanız zirveye yakın olduğumuzu görebilirsiniz. Diğer yarışlarda rekabetçi olmak için yapacağımız şeyleri biliyoruz. Elimizden gelen her şeyi deneyeceğiz."
turkiyef1.