makine ya sürekli kilitleniyor yada hiç açılmıyor

heirofking

New member
Reaction score
0
arkadaşlar ramazan bayramından hemen önce yeni bir makine topladım. yalnız bayram sonu makine sürekli kilitlenmeye hatta zaman zaman hiç açılmamaya başladı. teknik servise götürdüğümde sorunun ramlerden kaynaklandığını bir tanesinin arızalı olduğunu söylediler. bunun üzerine arızalı olduğunu söyledikleri rami değiştirdiler. fakat aynı problem hala devam ediyor. acaba anakartala uyuşmazlıkmı söz konusu. yardımcı olursanız sevinirim.

sistem:
--------
ANAKART: GA-MA790FXT-UD5P
İŞLEMCİ: AMD Phenom II X4 955
BELLEK: OCZ Platinum Edt. 2 x 2GB DDR3 1333MHz
EKRAN KARTI: ATI Radeon HD4890

belki yardımcı olur düşüncesiyle;
ANAKART: GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P (Rev. 1.0) | Anakartlar - Teknik Özellikler

BELLEKLERİN ÜZERİNDE YAZANLAR:
-------------------------------------------
PC3 10666
[email protected]
2GB
PN:OCZ3P13332G

PC3 10666
[email protected]
2GB
PN:OCZ3P13334GK

Güç kaynağı ve işlemcidende kaynaklanıyo olabilir.

Ama böyle bir sorunu genelde ram yapar.

Güç kaynağı ve işlemcidende kaynaklanıyo olabilir.

Ama böyle bir sorunu genelde ram yapar.

PSU: OCZ StealthXSteam 600W

Bendede aynı sorun vardı.Belleklerden çıktı
belleklerini teker teker tak dene.

buradanda bellek uyumu ile ilgili bilgiler var.Senin belleklerde uyumsuzluk olabilir.

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memroy_ga-ma790fxt-ud5p.pdf

evet uyumluluk listesinde benim bellekler görünmüyor malesef. napıcam ben şimdi elimde kaldı o kadar para verdik bi de

PSU: OCZ StealthXSteam 600W

evet uyumluluk listesinde benim bellekler görünmüyor malesef. napıcam ben şimdi elimde kaldı o kadar para verdik bi de

ramlari aldığın yerden değiştir.

Yada donanımhaber gibi sitelerde satış takas yapanlar var.Ordan yapabilirsin.

ramlar anakartına uygun fakat arızalı olabilir.ramleri tek tek dene aynı hatayı veriyorsa sistem kur,sorun sistemdende kaynaklanabilir.

zaten değişipte gelen ram kilitlenmeye neden oluyor. kaç defa sistem kurdum hiç bişey değişmedi. xp, vista ve 7de denedim sorun hep aynı. ramleri netten almıştım malesef adamlarla irtibatada geçemiyorum. ramler elimde patladı

Geri