Makale, Söyleşi, Sohbet

тнєĵøкєя

Altın Üye
Reaction score
0
Malum bilgisayar çağında yaşıyoruz fakat bu kadarı sizce de biraz fazla değil mi?
Günümüzde insanların bilgisayar çılgınlığı bağımlılık boyutuna gelmiş durumda.Bilgisayar da iyi şeyler yapılmıyor mu ? Tabi ki yapılıyor. Fakat oyunlar insanları gafil avlayıp sinsice onları kendisine bağlıyor, biraz işim var diyip oturanlar o siteden bu siteye gezerken yaparken kendilerini kaptırıp giderken günün sonuna geldiklerini bile farketmiyorlar.

Aslında, bilgisayar tamamen insanların yararına yapılmış birşey fakat insanlar bunu kendi çıkarları ve zevkleri için kullanınca durmak bilmeyen bir canavara dönüşüyor.Doğru kullanıldığı zaman bir tuşla dünya elinizin altında olabiliyor.
Artık gazetemizi dahi bilgisayardan okuyoruz ve yazışarak konuşan bizler bizden önceki jenerasyonlara nazaran sosyal bakımdan gelişmemiş iki kelimeyi bi araya getiremeyen asosyal bir kuşak olarak nereye varacağımızı merak ediyorum.

Eğer isterseniz eğitiminizi doğru şekilde destekleyebilirsiniz.
Önceki yıllarda ansiklopedilerde bir bilgiyi arayıp bulup yazarken, şimdi bir tuşla sayfaya gidip ikinci bir tuşla sayfayı yazdırabiliyoruz.Bunun yanında kitap okuma alışkanlığımızıda teknolojiye paralel olarak azalıyor.Günümüzü düzenlemek gibi bir alışkanlığımız olmadığından zamanı bitmeyecek gibi düşünerek çok hor kullanıyoruz.

Hala kütüphaneler var ve biz bunun farkında bile değiliz.İşte bu yüzden tarzı olmayan,tavrı olmayan, ideali olmayan bilgisayar oyunlarıyla uyuşturulmuş beyinleriyle yeni bir kuşak geliyor, eskiden oynanmış hiçbir oyunu oynamayan, bir kitabı okuyup kendini o konunun içinde hissetmeyi kavrayamayan, yeni bir kuşak.

Konuyu bulamadım siz bulursanız sevinirim...
türü sohbet kendım yazıdm diğer arkadaşlar kullanabilir yani...

Geri