Mail sistemi kurulumu.. Lütfen yardım!

WARTOX

New member
Reaction score
0
Almış olduğum host içinde mail de desteklenmekte ama ben kullanamıyorum :( Nasıl kullanılıcağı hakkında yardım ederseniz sevinirim... admin@siteadı.com olarak mail almak istiyorum.. Maili nasıl açıcam, nerden yöneticem, gelen mailleri nerden okuyacağım, nerden göndereceğim.. Lütfen yardım edin arkadaşlar fıtık oldum walla.. Şimdiden teşekkürler.. Bu arada sitenin kontrol paneli sistemi CPanel diye geçen sistem..

Cpanelde Mail Kullanimi: Resimli Anlatim

1. Cpanele gir, MAIL'e tikla.

2. Girdigin yerde bir cok ayar yapabilirsin ama simdilik sadece mail adresi ekliyecegimiz icin manage/add/remove accounts a tikliyosun

3. Simdi gordugun bolumde ise onceden eklenmis/ekli olan mailler var, buradan hepsinin sifresini, kotasini ve maillerini okuyup degisebilirsin.

Yeni birtane eklemek icin Add Account tikliyosun.

4. Cikan Add Mail Account bolumunde:

E-mail: test @siteadi.net
Password: istedigin sifre
Quota: istedigin kadar yapabilirsin, tabi hostunda nekadar yerin olduguna bagli, 50 mblik bir hostun varsa 10mb verdigin direk hostundan kullanir. Bazi hostlarda ise bu degisik maillerin kendi yerleri vardir.

hepsini doldurduktan sonra Create tikliyoruz.

5. Bukadar, eger mailine girmek istiyorsan, 2. adimda tikladigin manage/add/remove accounts tikla, ekledigin mail adresini goruceksin, mail okumak istiyorsan Read Webmail tikla sifreni gir, asagidaki gibi mail clientlar cikicak bunlardan bitanesini sec, ayarlarini yap ve mailini oku. Egerki mailini outlook'a gecirmek istiyorsan bunu baska bir resimli anlatimla sunarim cunku oda baska bir konu.

artik seninde domain adinla bir mailin var, ben burda bozcaadalovers domainini kullandigim icin emailim [email protected] oluyor. seninde neyse o olur.

ayni zamanda buradada anlatilmis biraz yeni farkettim,

http://www.biribizidurdursun.com/showthread.php?t=41804

saygilar

Geri