Mahkeme Kürtçe Savunmayı Kabul Etti

>ahm@t<

>HayalperesT
Altın Üye
Reaction score
0
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK davasında sanıkların Kürtçe savunma talebini reddederken, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti
PKK'nın sözde üst düzey sorumlularından Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde hükümlü bulunan Şemdin Sakık'a bomba düzenekli gemi maketi gönderen PKK itirafçısı Fedli Temizyüz'ün Kürtçe savunma talebi Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK davasında sanıkların Kürtçe savunma talebini reddederken, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Şemdin Sakık'a yönelik suikast girişiminde bulunan PKK itirafçısı Fedli Temizyüz'ün Kürtçe savunma talebi kabul edildi. Şemdin Sakık'la aynı cezaevinde kalan sanık Fedli Temizyüz duruşmaya katıldı.

Duruşmada iddia makamı esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. İddia makamı, sanık Fedli Temizyüz'ün, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde bulunan Şemdin Sakık'ın örgüte ihanet ettiğini öne sürüp, çok iyi korunan bir şahsın örgüt tarafından nasıl öldürülebileceğini ispatlamak için eylemi düzenlediği kaydedildi. Temizyüz'ün, PKK içinde bomba eğitimi aldığı ve maket geminin kendisi tarafından hazırlandığı kaydedilen mütalaada, sanığın örgüt adına hareket ettiği belirtildi. İddia makamı Temizyüz'ün TCK'nın 302/1 maddesini düzenleyen, "Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak" ve Devletin birliğini bozmak" suçlarından ğırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Sanık avukatı Osman Çelik iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre talebinde bulunurken, sanık Temizyüz, mahkemeye 55 sayfadan oluşan Kürtçe savunmasını sundu. Yazılı savunma dışında sözlü savunma yapmayacağını beyan eden Temizyüz, duruşmalara katılmak istemediğini ve muaf tutulmasını istedi. Temizyüz'ün savunması mahkeme heyeti tarafından tutanaklara "55 sayfalık el yazısı ile Kürtçe savunma olarak yazılmış savunmalarını dosyaya konuldu" şeklinde geçirildi.

Taleplerin ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanık müdafiinin esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için bir sonraki celseye kadar süre verilmesine, Temizyüz'ün Kürtçe savunmasını Türkçe'ye çevirmesi için bilirkişi atanmasına ve sanığın duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek 9 Aralık 2010'a ertelendi.

Ekli dosyalar

• mahkeme.jpg
    mahkeme.jpg
    12 KB · Görüntüleme: 1,811
kürtçe savunma istemeLerine kimsenin birşey diyeceği yok
ama saçmaLadıLar

bunu kabul eden hakim gitsin yabanci bir ulkede yasasin o ulkenin dilini bilsin ve turkce savunma yapacam desin bakalim ozaman ne olacak? burasi kurdistan mi o adamlar baska bir ulkeden mi geldi de sen kalkip baska bir lehce ile savunma yapmalarina izin veriyorsun... pkk dan ne cikarin var anlamis deilim hakimmisin nesin!!

bugün bunu isterler yarın hakımın karısını kızını

İngilizce Fransızca veren elbetteki bence tabi Kürtçe verebilir diğerleri ülkemin dili olmazken Kürtçe benim vatandaşımın lehçesi.
Ama ben Türkçeden yanayım tabi Türkçe bilmeyen anne babam varsa ne kadar vatandaş varsa onunda çaresi tercümeden geçer.Sonuçta ülke vatandaşı et tırnak birşey yapamazsın.Gerçi artık Türkçe eiğim sayesinde oda kalktı ama bu gündemdeki olaylar bence proveke olaylar.

Yine Türk-Kürt çatışmasını körüklemek hortlatmak isteyenler.

Demirtaş Ahmet Türk kürtçe biliyorsa buyursun iki kelime kelam etsin.Başbakan bile Türk olmasına rağmen Kürtçe konuşmuştur.
Bdp nin söylediğinde mantık aramayacaksın mantık kuracaksın.Adamların ne olduğu belli onların gazına geleekseniz bence hiç siyaset yapmayın.A diyosa b dir B diyosa A dır.
Ak parti Türkiyenin tamamından sorumlu o zaman boşver muhalefeti yoluna devam et onlardan barış beklersen daha yüzyıl gibi bir vakit beklersin.

Güzel ülkemin güzel insanları gerek Sağ gerek Sol Ak parti mhp chp fark etmez kirleten insanları bu adamlar ve Bahadır Özdenerin dediği gibi asıl abileri pistir bunların siz gidinde abileriniz gelsin...

İngilizce Fransızca veren elbetteki bence tabi Kürtçe verebilir diğerleri ülkemin dili olmazken Kürtçe benim vatandaşımın lehçesi.
Ama ben Türkçeden yanayım tabi Türkçe bilmeyen anne babam varsa ne kadar vatandaş varsa onunda çaresi tercümeden geçer.Sonuçta ülke vatandaşı et tırnak birşey yapamazsın.Gerçi artık Türkçe eiğim sayesinde oda kalktı ama bu gündemdeki olaylar bence proveke olaylar.

Yine Türk-Kürt çatışmasını körüklemek hortlatmak isteyenler.

Demirtaş Ahmet Türk kürtçe biliyorsa buyursun iki kelime kelam etsin.Başbakan bile Türk olmasına rağmen Kürtçe konuşmuştur.
Bdp nin söylediğinde mantık aramayacaksın mantık kuracaksın.Adamların ne olduğu belli onların gazına geleekseniz bence hiç siyaset yapmayın.A diyosa b dir B diyosa A dır.
Ak parti Türkiyenin tamamından sorumlu o zaman boşver muhalefeti yoluna devam et onlardan barış beklersen daha yüzyıl gibi bir vakit beklersin.

Güzel ülkemin güzel insanları gerek Sağ gerek Sol Ak parti mhp chp fark etmez kirleten insanları bu adamlar ve Bahadır Özdenerin dediği gibi asıl abileri pistir bunların siz gidinde abileriniz gelsin...

Bu dediklerin , oranın yerel halkı için geçerli olur ancak. Onun bunun kucağında oturmuş vatan hainleri için değil! Kafalarına sıkılacak bir mermiyi bile çok görürüm onlara. Kanmayın , inanmayın bu demokrasi oyununa arkadaşlar. Çatışma demişsin ya , asıl o itler bu çatışmayı körüklüyor. İzin vermeyen hakimler için " Bakınız , savunma hakkımızı elimizden alıyorlar " diye komplo düzenler bu şerefsizler. Birazcık açın gözünüzü bırakın bu liberal sözleri. Ailenin verdiği vergilerle beslenen apo iti , Mart ayına kadar süre tanımış aklı sıra. AKP tayfasından da " Muhattabımız değil " gibi basit bir cevap alınıyor. Fakat televizyonlardaki o 45 saniyelik görüntüler hep olacak. Bakalım o zaman da böyle birşey demeye cesaret edebilirler mi.

Bu dediklerin , oranın yerel halkı için geçerli olur ancak. Onun bunun kucağında oturmuş vatan hainleri için değil! Kafalarına sıkılacak bir mermiyi bile çok görürüm onlara. Kanmayın , inanmayın bu demokrasi oyununa arkadaşlar. Çatışma demişsin ya , asıl o itler bu çatışmayı körüklüyor. İzin vermeyen hakimler için " Bakınız , savunma hakkımızı elimizden alıyorlar " diye komplo düzenler bu şerefsizler. Birazcık açın gözünüzü bırakın bu liberal sözleri. Ailenin verdiği vergilerle beslenen apo iti , Mart ayına kadar süre tanımış aklı sıra. AKP tayfasından da " Muhattabımız değil " gibi basit bir cevap alınıyor. Fakat televizyonlardaki o 45 saniyelik görüntüler hep olacak. Bakalım o zaman da böyle birşey demeye cesaret edebilirler mi.

Tamamda güzel kardeşim ben ayrı bişi demedim ki yerel halk için dedim zaten.Bunlar çıkıpta Türkçe konuşuyorsa konuşsunlar mahkemede ama mahkemeye gidip Türkçe bilmesine rağmen kürtçe konuşacam derse bi afedersin hainlik peşinde olduğunu düğşünürümn yoksa benim canım annem babam yurttaşlarım kandaşlarım Türkçeyi bilmiyorsa anadillerini konuşlsunlar benim sözüm olmaz zaten devlet onlara bu hakkı veriyor.
Ben sizden ayrı bişi demiyorum bunların yaptığı amimiyetsizlik diyorum.
Her zaman yaptıkları gibi ortalığı karıştırıyorlar...

Geri