M. Kemal Atatürk > Neden Atam ?...Neden...

BuNaLım

Bunalım
Reaction score
0
Sen Selanikte gözlerini açarken her şeyin farkındaydın. Bir millet yok oluş aşamasındaydı ve sen bunu engelleyecektin, her şey planlandığı gibiydi...

Kimileri seni öldürmeye çalıştı yılmadın, kimileri seni vatan haini ilan etti yılmadın. Sen her zaman halkın yanında oldun , onlara yol gösterdin , bu uğurda canını dahi ortaya koydun. Hayalcilikten her zaman kaçındın , değişen dünya seni batılı emperyalist güçlere entegre etmeye çalıştı , sen ise bu oyunlara gelmeyerek ''Yutta sulh, cihanda sulh'' felsefesini hacerül esved taşı gibi korudun.

İleri görüşlülüğün bir yere kadar geçerliliğini sürdürdü SSCB parçalanacak dedin oldu , II. dünya savaşı çıkacak dedin oldu, ancak Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz dedin oldu , kanunlar duygulara dayandırılarak ve uygulayarak yapılamaz dedin yapıldı .. ve daha neler neler... Neden bilemedin ? Sen gelecek nesle güvenmiştin, onların çağdaşlaşacağını, bağnazlıktan sıyrılıp bilme , sanata atılacağına güvenmiştin ancak güvendiğin insanlar seni sattı her şeyi metafizikte umar oldular, bilimden, çağdaşlaşmadan uzaklaştılar, herbiri rüşvetçi, iltimasçı oldu hatta ve hatta koca başbakan''benim memurum işini bilir'' gibi küstahça sözler sarfetti yeri geldi kimi başbakanlar sözde şeyhlerin önünde diz çöktü. Gün geldi cemaatler dergahlarda toplanıp huu çektiler... yalnız huu çekseler iyi laiklie el atarak şeriat isteriz, padişah isteriz diye kalkıştılar...

Dünya olanca hızıyla batıdan-doğuya dönüyor, Türkiye ise doğudan- batıya doğru dönüyordu 3 koyup 1 aldığımızdan ötürü...Beni üzen bir başka unsur da t.v dizilerinin, yarışmalarının(ne idüğü belirsiz) %70-%80 oranlarında reytin alması, kurtuluş savaşı belgeselinin ise %1-2 de kalmasıydı... daha anlatacak çok şey var Atam... çoook şey var...

Şimdi sana soruyorum, Atam Selanikteki topraklarda ömür boyu mutlu ve huzurlu yaşamak varken neden seni satacak insanlara kol kanat gerdin? Bunca kedere gerek var mıydı?... Biliyorum kederlendiğin zaman rakı içerdin ancak bunca kedere senin için tekel fabrikası rakı yetiştiremez...

[ALINTIDIR

kardeş ellerine sağlık cok güzel bir yazı. maalesef memleketmizde O nun adının ardına sığınılarak cok yanlışlar yapılıyor. bazı siyasi hareketler toplumda tutunabilmek için o memleketin bayraklaşmış isimlerini propaganda aracı olarak kullanıyorlar. ve bu bizim memleket için maalesef Atatürk oldu. nutuk'u okumamış Atatürkçülerden gecilmez oldu memleket. kendini bilmez sarkıcıların ağzına veciz söleri sakız oldu. ben bundan son derece muzdaribim.
memlekette hala onun zamanında yapılan demir yolları kullanılıyorken, onun yaptırdığı uçak fabrikaları kilitlenmişken, onun yaptırdığı hava tüneli hala kilitliyken, onun yaptırdığı fabrikalar hala kapatılıyorken bu memlekette Atatürkçülük kelimesini ağzına almak için iki kere düşünmek lazım bence. Maalesef gençliğe hitabedeki öngörler o öldüğü ilk günden itibaren ortaya cıkmaya başladı. Emaneti hıyanete uğradı.
Allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun

Tek Kelime "EFENDİ"yi oku......
Lütfen kimse yalnış anlamasın...

Geri