Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
mütevazilik nedir ? kimin için derler ? mütevazi bi saygı göstermekmidir ?
aklımda bir sürü soru var aslında beni bu konuyu açmaya iten ise kanuni sultan süleymanın bir seferden başarıyla dönerken istanbul dolma bahçede zafer şenliklerine katılmamak için saraya kayıkla gizlice girmesidir. bu onun ne kadar mütevazi olduğunu gösteriyor. genelde yüksek mertebedeki kişiler için mütevazilik daha önemlidir. bir patron personelinin görüşüde alarak işlerini planlıyorsa onun mütevaziliğini gösterir. yada yaşca bi başkasından büyük kimse küçüğünden daha bilgili tecrübeli olmadığını kabulleniyorsa mütevazilik budur. formula 1 de yarışı kaybetmes ihtimali olduğu halde kazan yapan arkadaşına yardım eden alonsoda ;buda bir mütevazilik göstergesi..
Sorum Sizce mütevaziLik bir şart mıdır yoksa Lüks mü ?
Hayatımızda oLması bize ne getirir yada ne götürür.YorumLarınızı esirgemeyiniz =)
benim mutevazilik hakkındaki düşüncelerim ise altında incitmemek felsefesinin yattıgını düşündüğüm bir örüntüden meydana geliyor.. örüntü kelimesini özellikle kullandım çünkü insanların büyük bir cogunlugu mütevazilik hakkında yanlış bilgilere sahip
nerden mi biliyorum ??
bu düşüncemin kökenini özellikle lise yıllarından kalma bir yurt hikayem , lisedeki cogunluk öğrenciyi tanımam ve üniversite yıllarında bir çok arkadasımın olmasıyla kısacası cok fazla arkadaş edinip onları anlama cabama baglıyorum...
mutevazilik anlaşıldıgında uygulanması gereken bir faktordur ( yanlış uygulamasınlar )
bu takdirde de yani yanlış uygulandıgında da cok karışık olayları dogurabilcek bir faktor olarak düşünüyorum
ancak kanuninin mektubundaki duyguyu insanlar anlasın isterim =)
bir de snei böyle bir konuyu hh ye taşıdıgın için kutluyorum ama görüyorum ki konu alt sıralarda nedeni mi ?? ben de bilmiyorum belki de insanlarımız coooook mutevazidir he ne dersiniz o güzel düşüncelerini bizimle paylaşmıyorlar neler bildiklerini öğrenmeyelim diye =)
konunn gerektigi ilgiyi gormesini isteyerek bir kez daha tşk ediyorum ..
Bende şaşırdım ama daha güncel şeyLer daha konuşuLası şeyLer sanırım.
AsLında bundan daha güncel ve bence önemLi bir konu azdır.
Hayatımızın her aLanında KarşıLaştığımız insanLarın bize karşı bakışını değiştiren bir konu
ßu kadar yabana atıLmamaLı bencede.
Ama bazen bu konu yararada kuLLanıLabiliyor beni üzen bu.Bu dediğimle iLgiLi RoLLin'in çok güzel bir sözü var ''Bazı göstermeLik tevazuLar vardır ki bunlar ancak gizLi bir gururu örtmeye yarar.''
Benim düşüncem sadece oLumLu tarafından düşünüLerek ve uyguLanarak davranıLması
Kentleşme iLe birLikte geLen yabancıLaşmayLa MütefaziLikten ıRak kaLdığımızı düşündüğüm İçin açmıştım bu konuyu
Umarım diğer arkadaşLarda bu konuda düşüncüLerini yada oLması gerekeni söLemekten çekinmez =)
Bende şaşırdım ama daha güncel şeyLer daha konuşuLası şeyLer sanırım.
AsLında bundan daha güncel ve bence önemLi bir konu azdır.
Hayatımızın her aLanında KarşıLaştığımız insanLarın bize karşı bakışını değiştiren bir konu
ßu kadar yabana atıLmamaLı bencede.
Ama bazen bu konu yararada kuLLanıLabiliyor beni üzen bu.Bu dediğimle iLgiLi RoLLin'in çok güzel bir sözü var ''Bazı göstermeLik tevazuLar vardır ki bunlar ancak gizLi bir gururu örtmeye yarar.''
Benim düşüncem sadece oLumLu tarafından düşünüLerek ve uyguLanarak davranıLması
Kentleşme iLe birLikte geLen yabancıLaşmayLa MütefaziLikten ıRak kaLdığımızı düşündüğüm İçin açmıştım bu konuyu
Umarım diğer arkadaşLarda bu konuda düşüncüLerini yada oLması gerekeni söLemekten çekinmez =)
daha önemli şeyler elbette var ama gosterilen ilginin çogundan fazlası farklı alanlara kaymış durumda
bu tarz tartışma fikir sunma gerektiren analiz gerektiren konular pek de önemsenmiyor neyse birkaç kişi bilse olsa ilgilenen yine de umut verici diye düşünyorum