Siara
| . Uzαkтαn Seуiяci .
- Katılım
- 11 Ağu 2010
- Mesajlar
- 3,253
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
- 1+3/4 su bardağı un
- 125 gr tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığının ucu tuz
- 1 yumurta sarısı
- 1~2 yemek kaşığı buzlu su
- 150 gr ince çekilmiş fındık
- 2 yumurta akı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 20 mürdüm eriği
Un, tuz ve toz şekeri derin bir kabın içine alıp karıştırın. Buzdolabından çıkarıp minik karelere böldüğünüz tereyağını ekleyip karıştırın. Pütürlü bir hamur olduktan sonra 1 yumurta sarısı ve 1-2 yemek kaşığı buzlu su ekleyip yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
Diğer tarafta ince çekilmiş fındık içi ile yumurta aklarını ve toz şekeri karıştırın. Hamuru dolaptan çıkardıktan sonra zemini hafif unlayın. Turta kalıbından 2 cm daha büyük olacak şekilde açın. Turta kalıbını iyice yağlayın. Hamuru kalıbın kenarlarından yüksek olacak şekilde yerleştirin. üzerine fındıklı harcı yayın. Son olarak çekirdeklerini çıkarıp dilimlediğiniz erikleri yerleştirin. Kenarlarını kıvırın. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın.