degazor35
TÜRK oğlu TÜRK
- Reaction score
- 0
Ankara'da şok istifa
Ankara'da şok istifa Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.
Türköne, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa dilekçesini, bugün kuruma ilettiğini bildirdi.
Mümtaz’er Türköne, istifa gerekçesini "Bu süreçte özellikle eleştirel aklın, eleştirilerimin, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna da Türkiye’deki tartışmalara da katkı sağlayacağını düşünmüştüm. Kurumun ve Cumhurbaşkanlığı makamının haksız yere yıpranmasına sebep olmamak için istifa
ettim" sözleriyle açıkladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 21 Aralık 2011 tarihinde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne ile Prof. Dr. İskender Pala’yı atamıştı.
ATATÜRKÇÜ OLMAYI HAKARET SAYARIM
Zaman Gazetesi yazarı Prof. Dr. Türköne Habertürk TV’de Balçiçek İlter’in sunduğu Söz Sende’ye konuk olmuş, Türkiye’de yüzlerce Atatürkçü olduğunu ifade eden Türköne kendisine Atatürkçü tanımlamasının yapılmasını da hakaret olarak algılayacağını söylemişti.
KILIÇDAROĞLU İSTİFAYI DEĞERLENDİRDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce Mümtazer Türköne’nin, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmesi gerektiğini söylediğini anımsatarak, "İstifa etti. Artık Cumhurbaşkanlığı makamı rahatlamıştır" dedi.
Kılıçdaroğlu, TBMM’deki makamında, ODTÜ’lü öğrencileri kabul ederek, yaklaşık 1 saat görüştü.
TBMM’deki makamından ayrılırken gazetecilerin Türköne’nin istifasına ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Türköne’nin atanmasından sonra Atatürk’e bakış tarzı itibariyle o görevi yapamayacağını, onuru varsa istifa etmesi gerektiğini söylemiştim. İstifa etti. Artık Cumhurbaşkanlığı makamı rahatlamıştır" dedi.
GAZETEVATAN