Mücadelenin Diğer Adı: Kuyt

admiral

New member
Reaction score
0

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızını tek kelimeyle özetlemek gerekirse: Dirk Kuyt her zaman çalışkanlığıyla ön plana çıktı.

Futbola amatör olarak 5 yaşında ülkesi Hollanda’da doğduğu yer olan Katwijk aan Zee’de başladı. 1998’e kadar buradaki amatör kulüp olan Quick Boys’ta forma giydi. 2007’de kanserden dolayı hayatını kaybeden babasının adeta hayranıydı. Onun gibi balıkçı olmak istiyordu. Ancak babası, ondaki yeteneği fark etti ve “Futbolcu olarak hayatına devam edeceksin” cevabını verdi. Artık kararını vermişti. Önce onunla kimse ilgilenmedi, sonrasında ise Utrecht’le profesyonelliğe adım attı. Kısa sürede çalışkanlığıyla dikkat çekti. 5 sezon burada oynadı ve ardından Feyenoord’un yolunu tuttu.

‘Asla onlar gibi olamam’

İdol olarak kendisine Hollanda’nın efsane isimleri Gullit, Van Basten ve Rijkaard’ı almıştı. Bu üçlüyü izlerken çevresindekilere, “Hiçbir zaman onlar gibi bir oyuncu olamayacağımı biliyorum” demişti. Ama her zaman disiplini birinci planda tutan Kuyt için işin rengi, 2003’te Feyenoord’a transfer olduğunda değişti. Burada kaptanlığa kadar yükseldi, taraftarlar ona tapmaya başladı. Liverpool’da da olduğu gibi çok zor sakatlandı, hiçbir idmanı kaçırmadı, herkesten önce tesislere geldi.

Benitez’in katkısı büyük

2006’da Liverpool’un başındaki Rafa Benitez, tam da istediği adam olan Kuyt’ı almak için harekete geçti. 5 yıllık Ada macerasında 285 kez Kırmızı formayı sırtına geçirdi, 71 kez fileleri havalandırdı. Benitez, onun savaşçı yönünden her zaman faydalandı ve Kuyt’ı çok yönlü bir isme çevirdi. Forvet, santrfor derken sağ kanatta bile oynamaya başladı. Anfield Road’da Kop tribünlerinin, Gerrard ve kaleci Reina birlikte en sevdiği isimler arasında yer aldı.

Durumuna hiç isyan etmedi

Benitez’in 2010’da gönderilmesi sonrasında Liverpool’un Roy Hodgson ve sonrasında efsane Kenny Dalglish döneminde yaptığı ‘anlamsız pahalı transferler’, en çok Kuyt’ı etkiledi. Yeteri kadar şans bulamayan 32 yaşındaki Hollandalı, özellikle Dalglish döneminde genellikle ‘yedek oyuncu’ sıfatını aldı. Buna rağmen bir kez bile sesini çıkarıp, duruma isyan etmedi. Sadece ağzından, “Oynamak istiyorum” lafı çıktı. Bu koşullar altında artık gitmekten başka çaresi kalmadı ve ayrılık kararının ardından Fenerbahçe ile anlaştı.

32 yaşında olmasına rağmen Kuyt, Sarı-Lacivertli formayla büyük başarılara imza atacak bir isim. Onda sadece Hollandalı yeteneği yok, hem bir Alman futbolcu disiplini hem de örnek bir aile babası özellikleri de var.

Hayır işleriyle ilgileniyor

17 yaşındayken eşi Gertrude ile tanışan Kuyt’ın, bugünlere gelmesinde elbette onun da büyük payı var. İlk çocukları Noella’nın doğumuna kadar yaşlı insanların kaldığı bir hastanede hemşire olarak çalışan Gertrude, Kuyt’la birlikte boş zamanlarını hayır işlerine harcıyor. 4 çocukları olan Kuyt çiftinin ayrıca kimsesiz çocuklara yardım amaçlı olarak ‘Dirk Kuyt Vakfı da bulunuyor.

Dirk Kuyt kimdir?

* Hollanda Milli Takımı’nın golcü oyuncusu Dirk Kuyt, 11 Eylül 1980’de, Hollanda’da bir balıkçı kasabası olan Katwijk Aan Zee’de dünyaya geldi.

* Futbola 5 yaşında Hollanda’nın yerel amatör takımlarından Quick Boys’ta başladı. 1998 yılında Utrecht tarafından transfer edildi ve 18 yaşında profesyonel oldu. Utrecht’te 5 sezon forma giyerken, 160 maça çıktı ve 51 gol kaydetti.

* Utrecht’teki son sezonu olan 2002-2003 sezonunda 34 lig maçında 20 gol atarak ülkesinde ‘Altın Ayakkabı’ ödülünü aldı. Aynı sezon takımının Feyenoord’u 4-1 yenerek Hollanda Kupası’nı kazanmasında önemli bir paya sahip oldu. 2003-2004 sezonu öncesi Feyenoord’a transfer oldu.

* Feyenoord’daki ilk sezonunda ligde 34 maçta 20 gol attı. 2004-2005 sezonunda 29 gol kaydederek, gol kralı oldu. 2005-2006 sezonunda da 33 lig maçında 22 kez fileleri havalandırdı, Hollanda’da 2006 yılının futbolcusu seçildi.

* Feyenoord formasıyla toplamda 101 maça çıktı ve 71 gol attı. İngiltere Premier Lig ekiplerinin dikkatini çekti ve 2006 yılının Ağustos ayında Liverpool’a transfer oldu.

* Liverpool’da ilk sezonunda 48 maçta 14 gol kaydetti. O sezon Şampiyonlar Ligi’nde takımının final oynamasında büyük pay sahibi oldu. Bir önceki sezonun Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Liverpool, Kuyt’ın, takımının tek golünü attığı finalde Milan’a 2-1 kaybetti. Ancak yıldız futbolcu ilk sezonunda sergilediği performansla teknik direktörü Rafael Benitez ve İngiliz medyasının övgüsünü aldı. Son sezonunda ise, forma giydiği 34 lig maçında 2 gol attı, 2 asist yaptı.

* 2007-2008 sezonunda, özellikle Şampiyonlar Ligi’nde adından söz ettirdi. Şampiyonlar Ligi’nde 2007-2008 sezonunda 12 maçta forma giyerken attığı 7 gol ile Liverpool’un yarı finale kadar çıkmasında etkili oldu.

* Liverpool’da oynadığı 6 sezonda 285 maçta forma giydi ve 71 gol attı, geçtiğimiz sezon lig kupası şampiyonluğu yaşadı. Liverpool, finalde normal süresi 1-1, uzatma devreleri 2-2 biten maçta, Cardiff’e penaltı atışları sonucu 3-2 üstünlük sağlayarak kupaya uzanırken, maça Kuyt damgasını vurdu. Uzatma devrelerinde 1 gol atan Kuyt, penaltı atışlarında topu ağlara göndererek, ilk iki penaltı atışını gole çeviremeyen takımını rahatlattı.

*Hem forvet hem de kanatta Hollanda milli takımının vazgeçilmez isimleri arasında yer alıyor. 2004 yılından bu yana 86 kez milli takım forması giydi, fileleri 24 kez havalandırdı. Yıldız futbolcu, Hollanda Milli Takımı’yla 2010 Dünya Kupası’nda final oynadı. Hollanda’nın, EURO 2012 elemelerindeki maçlarında 6 gole imza atarak finallere katılmasında önemli pay sahibi oldu.

‘Formayı giymek için sabırsızlanıyorum’

İmzayı atar atmaz FB TV’ye bağlanan Dirk Kuyt taraftara mesaj gönderdi: Formayı giymek için sabırsızlarnıyorum. Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe’yi iyi yerlere taşıyacağız.

Hollanda’da gerçekleştirilen transferin ardından FB TV’ye bağlanan Kuyt, çarpıcı açıklamalar yaptı. Hollandalı yıldız, “Avrupa’nın önde gelen 10’dan fazla kulübünden teklif aldım. Ancak Fenerbahçe ismini öğrendiğimde çok heyecanlandım ve diğer teklifleri bir kenara bıraktım. Sarı-Lacivertli formayı giymek için sabırsızlanıyorum” dedi. Fenerbahçe’nin başarılarına katkı sağlamak istediğini belirten süper golcü, “6 yıl boyunca Liverpool’da sayısız başarılar elde ettim. Yeni bir heyecan, yeni bir deneyim yaşamam gerektiğine inandım. Fenerbahçe’nin her sene şampiyonluğa oynayan ve aynı zamanda Avrupa’da başarı arayan bir kulüp olması tercimimdeki etkenlerdi. Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe’yi iyi yerlere taşıyacağız” ifadesini kullandı.

‘Yakından takip ediyordum’

Fenerbahçe’yi daha önceden de bildiğini ve yakından takip ettiğini ifade eden Kuyt, “Fenerbahçe’yi ilk tavsiye eden kişi, çok yakın arkadaşım ve dostlarımdan bir tanesi olan Pier Van Hooijdonk olmuştu. Pier, Fenerbahçe’de çok muhteşem bir deneyimi olduğunu ve harika bir kulüp olduğunu söyledi. Gençliğimden beri Fenerbahçe’yi biliyorum ve yakından takip ediyorum. Tanıdığım oyuncular var. Feynoord forması giyerken Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde karşılaşmıştık. Oradan Kadıköy’ün o sıcak atmosferini, o taraftarları yakından görme şansım olmuştu. Bunların tamamı Fenerbahçe’ye gelmemdeki etkenler” dedi.

‘Feyenoord’a dönmedim çünkü...’

Öte yandan İngiliz basınına da açıklamalarda bulunan Kuyt, eski takımı Feyenord’a dönmemesinin sebebini şu sözlerle açıkladı: “Eski kulübüm Feyenoord, benimle yakından ilgileniyordu ve aslına bakarsanız anlaşma aşamasına da gelmiştik. Ancak kulüpte yaşanan ekonomik darboğaz nedeniyle bazı şüphelerim oluştu ve Hollanda’ya dönmeme kararı verdim. İspanya, Almanya ve İtalya’dan da birçok teklif aldım. Ancak benim için en iyisinin Fenerbahçe olacağını düşünüyorum.”

Tam bir aile babası

Yıldız futbolcu, müthiş futbolu kadar düzenli aile yaşantısıyla da büyük takdir topluyor. Tam bir ev adamı olan Hollandalı oyuncu, antrenman ve maçlardan arta kalan zamanının neredeyse tamamını ailesiyle geçiriyor. Kendisi gibi Hollandalı olan hemşire eşi Gertrude ile 6 kişilik bir aileye sahip. Son çocuğuna Aidan Benjamin ismini veren Kuyt çiftinin; Noelle (2005), Roan Dirk (2007) ve Jordan Giovanni (2008) ile beraber toplam 4 çocuğu bulunuyor.

En çok Gerrard üzüldü

Dirk Kuyt ile 6 yıldır aynı formayı terleten Steven Gerrard, bu tranfsere en çok üzülen isimlerin başında geldi. Hollandalı oyuncu için, “O müthiş bir futbolcu, harika bir insan ve süper bir arkadaş. 6 yıldır beraberce birçok başarının altına imzamızı attık. Kuyt’tan uzak olmak beni üzer. Ancak, kendisi için en iyi kararı verdiğini düşünüyorum. Fenerbahçe’de de önemli başarılar elde edeceğinden şüphem yok” ifadesini kullandı. Öte yandan Ada basını, bu transfere geniş yer ayırdı. Günün en çarpıcı başlığı ise The Sun gazetesinden geldi. Kuyt için ‘O artık Türk lokumu’ başlığı atıldı.​

Dirk Kuyt Fenerbahçe'de

[video=Dirk Kuyt FenerBahçe'de]11688[/video]​

Bu futbolcu Fenerbahçe"yi tatil amaçlı seçmiş ligin ilk 5 haftası belli olacak...

Bu futbolcu Fenerbahçe"yi tatil amaçlı seçmiş ligin ilk 5 haftası belli olacak...

guizayla bile yendik biz kuytla haydi haydi yeneriz sizi o ilk 5 haftada insallah Gs ile maçımız olurda görürüz:)

30 yaşındaki hamiti paranızla alamıyorsunuz.Ezikler susun.Hani geliyordu imza atmıştı.sizin gibi ezik takıma para verseler gelirmi futbolcular.

guizayla bile yendik biz kuytla haydi haydi yeneriz sizi o ilk 5 haftada insallah Gs ile maçımız olurda görürüz:)

Senin hayal gücün baya gelişmiş... Bizi yenmek için 5bin TL para ödemişsiniz. Hocalara puhaha Vallahi baya gülüyorum...:durdurun

Hoca'lara dayananlardan ne ironik sözler :)

Kardeş Azize başkanın mahkeme iddianemede fenerbahçe başkanı zor maçlar öncesinde beşmilyara hocalara fener kazansın. Duası yaptırıyormuş... gül gül hala gülüyorum....

Geri