Lys Yerleştirme Sonuçları Hatalı Mı?

2010 Lys Yerleştirme Sonuçları Hatalı Mı ?

• Hayır , Bir Hata Yok...

Kullanılan: 0 0.0%
  • Bir Fikrim Yok...

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    8

kursat

New member
Reaction score
0
Öncelikle Herkese Hayırlı Ramazanlar Diliyorum...

Bildiğiniz Üzere Merakla Beklenen LYS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı.Bende Bu Sene Hayırlısıyla Bir Üniversite'ye Yerleşmiş Bulundum.Ancak Çok Yaygın Bir Söylenti Var Ve Bence HAKLILAR.İddia'ya Göre Ösym 2010 Lys Yerleştirme Sonuçlarında Büyük Bir Hata Yaptı.Bende Bu Mağdurlar Arasındayım.

Tm-2 Den 190 Bin'inci Oldum Ve İkinci Tercihime Abant İzzet Baysal Üni Kamu Yönetimi(iö)'ni Yazdım.Ösym'nin Bu Seneki Kılavuzuna Göre 243 Bin'e Kadar Alıyor,Gelmedi."Bu Sene Yerine Geçen Seneki Kılavuza Göre Yapsaydın"Diyebilirsiniz.Ona Göre De 194 Bininciye Kadar Alıyordu.Ondan Sonraki Tercihlerimde Ortalama Aynı Başarı Sıralarındaydı.Sonuç Olarak 18. Tercihim Olan Süleyman Demirel Üni Kamu Yönetimi(iö) Geldi Ve Bu Seneki Kılavuza Göre 299 BİN , Geçen Seneye Göre 220 Bin'e Kadar Alıyor.Sizce Bu Sonuçlarda Bir Hata Yok Mu ?

Bence Var...

Bence yok. okul birincisi kontenjanları var. bundan dolayı çoğu insan istediği yere yerleşemedi. ama benim puanımla sabancı garanti idi. o yüzden çok net bilgim yok. sadece tahmin.

Bazı Okul Birincileri De Açıkta Kalmış , Diğerleri Ne Yapsın :smile: Söylentiler Dışında Kendi Çevremde Bile Gördüm.Bir Arkadaşım 25 Bininci Olduğu Halde İst,Bursa Da Kamu Yön. , Siyasal Bil. , Uluslararası İ. Gibi Yerlere Giremedi Ve Açıkta Kaldı.Çoğu Kişi Bu Durumdan Yakınıyor.Araya İmam Hatiplileri Sıkıştırmış Olabilirler Mi ?

bişe sorcam arkadaşlar tercıh sonucları açıklandı .. kayıtlar ne zamandan ne azmana bılgılendırır mısınız

Sıralamanın 220 binden 299 bine fırlaması kontejyanların artması ile açıklanabilir. Ama milletin başarı sırasının çok üstünde bir yerlere yerleşmesinin nedenini anlayabilmiş değilim. Mesela benim MF-4 başarı sıram 111 bin küsürdü. 124 bine kadar alan yere yerleştim. Neden 110 binlere kadar alan bir yere yerleşemedim. İşte bunu anlamadım. Sistem ilk defa denendiği için yanlışlıklar olabilir. Ama net bir bilgim yok yinede.

Geri