''LYS Soruları Çalınacak ''

LEO

Ruh Hastası
Reaction score
0
Can't take my eyes off you . You'd be like heaven
lys-ihbar.jpg

Devletin en üst düzeyinde görevli bir kişi, YÖK Başkanı’na, “LYS soruları çalınacak ve bir AK Parti milletvekilinin e-mail adresinden tüm Türkiye’ye dağıtılacak” ihbarı yaptı

Bu ve önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ile ilgili, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ı korkutan bir ihbar geldi. Özcan’ın adını açıklamadığı, ancak devletin en üst düzeyindeki görevli bir kişi, YÖK Başkanı’na gelerek, “LYS sorularının ÖSYM’den çalınacağı ve bir Ak Parti milletvekilinin mail adresi üzerinden tüm Türkiye’ye dağıtılacağını” ihbar etti.

Emniyet alarma geçti
Özcan, hemen emniyeti durumdan haberdar etti. Dün yola çıkan soruları taşıyan TIR’lar ile ÖSYM binası ve soru kitapçıklarının saklandığı depolardaki güvenlik önlemleri artırıldı. YÖK, ÖSYM ve emniyet, sınav bitene kadar koordinasyon halinde çalışacak. Özcan, kendisini korkutan ihbar olayını Hürriyet’e şöyle anlattı: “LYS sorularının dışarı çıkartılacağı ve bir Ak Parti milletvekilinin e-mail adresine yollanacağı ve ondan atılmış gibi bir izlenim yaratılacağı duyumları geldi. Bunları kimler yapar diye düşündüğümüzde herhalde Ak Parti’nin iyi durumda olmasını istemeyen kişiler yapar diye düşündük. Bu bizi panik durumuna getirdi. Derhal ne yapabiliriz, ne tedbir alabiliriz diye düşündük. Emniyete haber verdik, ‘Siz de bu meseleyi gayet iyi araştırın.”

“Sıkı güvenlik tedbirleri alın, ÖSYM’den kesinlikle bir bilgi sızmasın’ dedik. İnşallah böyle bir şey olmaz. Bu bilgi bize çok güvenilir bir şahıs kanalıyla geldi. Soruları taşıyan TIR’lar yola çıktı. Bütün çalışanlara dikkat edilmesi gerekiyor. Şu an ÖSYM kapalı devrede. Onlara da çok dikkat ediyoruz. Soruların bizim bilmediğimiz yöntemlerle de dışarı çıkarılması mümkün olabilir. Çok korkutucu bir senaryo. İnşallah hiçbir şey olmayacak.”

Üniversite için son geri sayım

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) hafta sonu başlayacak. LYS’lerin ilki 18 Haziran Cumartesi günü Matematik ve Yabancı Dil sınavları olacak. LYS-1’de Matematik sınavına 624 bin 48, Yabancı Dil sınavına ise 41 bin 580 aday katılacak. 19 Haziran Pazar günü ise LYS-4 (Sosyal Bilimler) sınavı yapılacak. LYS-4’e, 377 bin 128 aday girecek. LYS’lerin sabah oturumu 10.00’da, öğleden sonra oturumu ise 14.30’da başlayacak. İkinci hafta sonu sınavı Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) ile 25 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak.
Sınavlar, 26 Haziran Pazar günü saat 10.00’da Fen Bilimleri LYS-2 ile tamamlanacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, “İnanıyoruz ki 2011-LYS, önceki yıllara oranla öğrencilerin çok daha az zorlanacağı bir sınav olacaktır” ifadesini kullandı.

Her adaya farklı kitapçık

ÖSYM, 2011-LYS’de, 2011-YGS’den farklı olarak, soru kitapçıkları üzerinde aday bilgilerinin yer almayacağını açıkladı. Salon görevlileri, soru kitapçıklarını, salon içerisinde karma dağıtacak. Yabancı Dil Sınavı LYS-5 dışındaki LYS’lerde birden fazla soru kitapçığı kullanılacak. Her adaya her test için farklı soru kitapçığı dağıtılacağından, adayların öncelikli olarak kendilerine verilen soru kitapçık numarasını cevap kağıtlarına doğru kodlamaları gerekiyor.

LYS'ye bomba düştü - Mynet Haber

Muhtemelen sorular zaten çalınmıştır.
Ösym nin son zamanlarda yaptığı sınavlardaki şaibelere bir göz atarsanız sorunun ve tehdidin dışarıda değil içeride olduğu ap açık meydanda.

yusuf-ziya-ozcan.jpg

YÖK Başkanı LYS ihbarını doğruladı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, LYS'de soruların çalınacağı iddiasını doğruladı.Güncelleme:17 Haziran 2011 17:04
ANKARA (A.A) - Özcan, ''Evet öyle bir ihbar geldi, ben de hemen hem size hem emniyete duyurdum ki hemen tedbir alsınlar diye. Eğer böyle bir şey sonradan gerçekleşirse kimse hiç kimseyi suçlamasın diye yaptım'' dedi.

Bir gazetecinin ''LYS'de soruların çalınacağı'' iddiasına yönelik sorusu üzerine Özcan, ''Evet öyle bir ihbar geldi. Ben de hemen hem size hem de emniyete duyurdum ki tedbir alsınlar diye. Birileri oyun oynamak istiyor herhalde. Onların oyunu bozulsun diye...Ben hiç yapmazdım böyle duyurma işini. Size duyurdum ki eğer böyle bir şey sonradan gerçekleşirse kimse hiç kimseyi suçlamasın diye yaptım'' diye konuştu.

YÖK Başkanı LYS ihbarını doğruladı - Mynet Haber

Muhtemelen sorular zaten çalınmıştır.
Ösym nin son zamanlarda yaptığı sınavlardaki şaibelere bir göz atarsanız sorunun ve tehdidin dışarıda değil içeride olduğu ap açık meydanda.

Haklısınız. Yalnız bu "kopya olayları" bana sanki "kaleyi kurtarma çabaları" gibi geliyor. Yanılıyor muyum acaba..?

Kişiye özel sınav kitapcığı yapmak gibi bir abukluğu bile yapmasına kimse bir şey demedi ösymnin.
Bazı okullarda sadece kız öğrenciler sınava girdi hala da bir sorunumuz yok diyebiliyorlar.
Tepeden tırnağa yenilenmesi gereken çok önemli bir kurum malesef kimsenin umurunda değil bu durum.
Belki de birilerinin fazlasıyla işine geliyor.

Kişiye özel sınav kitapcığı yapmak gibi bir abukluğu bile yapmasına kimse bir şey demedi ösymnin.
Bazı okullarda sadece kız öğrenciler sınava girdi hala da bir sorunumuz yok diyebiliyorlar.
Tepeden tırnağa yenilenmesi gereken çok önemli bir kurum malesef kimsenin umurunda değil bu durum.
Belki de birilerinin fazlasıyla işine geliyor.

Belki de...Ama daha başkanlığı bir sene dahi olmamış birinin Ösym gibi kurumda kadrolaşma yapması mümkün mü.? Bu kadar basit ve kolay olabilir mi..? Kız öğrencilerini aynı okulda sınva girdirmek, kişiye özel kitapçık...Bunlara gelince; sonuçta bu kurumun belli bir kadrosu var. Ösym başkanı değişince bu kadroda değişmiyor. Onlar sabit kalıyor. Gerçi bu konuda pek bilgim yok ama öyledir diye düşünüyorum, yanlışım varsa düzeltin.

İlaveten; eski başkan değişmeden önce Yusuf Ziya Özcan'ın Kpss olaylarından dolayı Ösym'nin üst kurumundaki bazı kişileri açığa alacağını, yıllardır birlikte çalıştığı arkadaşlarının açığa alınmasına olumlu yaklaşmayan Yarımağan'ın “O zaman ben istifa edeyim. Açığa alma işlemini ondan sonra yapın” diyip istifasını erkene aldığı gibi bir söylenti var. Parçaları birleştirdiğim zaman bu yapılanların,bence, Ali Demir'i yıpratmak amaçlı olduğunu düşünüyorum.

Kişiye özel soru kitepcığının yaratacağı sorunu göremeyen ve bunu onaylayan birinin o koltukda oturuyor olması bile sence de sorun değil mi?
Matematikden az anlayan biri kişiye özel soru kitapçığının getireceği algoritma kullanma zorunluluğunu fark eder.
Bunu bile idrak etmeden altına imza atmış olması bile o koltuğu hak edip etmediği konusunda sende de şüphe uyandırmıyor mu?
Açığa alma işi neden yapılmadı orası da ap ayrı bir muamma.

Velhasılı kişiye özel kitapçık olayının altında imzası olan hiç kimse güvenilier değil.
Bu arada cevap anahtarlarını oluşturdukları algoritmayı yayınladılar mı?
Ben kaçırdım. eğer yayınlamadılarsa kendilerini temize çıkartabilecek tek şeyi yapmamış olmaları da garip derim.
Umarım şu adresten algoritmaya ulaşılabilir diye bir link verebilirsin çünkü bu tarz algoritmalarda hile olup olmadığını ne aradığını tam bilmeden bulmak çok ama çok zordur.

Kişiye özel soru kitepcığının yaratacağı sorunu göremeyen ve bunu onaylayan birinin o koltukda oturuyor olması bile sence de sorun değil mi?
Matematikden az anlayan biri kişiye özel soru kitapçığının getireceği algoritma kullanma zorunluluğunu fark eder.
Bunu bile idrak etmeden altına imza atmış olması bile o koltuğu hak edip etmediği konusunda sende de şüphe uyandırmıyor mu?
Açığa alma işi neden yapılmadı orası da ap ayrı bir muamma.

Velhasılı kişiye özel kitapçık olayının altında imzası olan hiç kimse güvenilier değil.
Bu arada cevap anahtarlarını oluşturdukları algoritmayı yayınladılar mı?
Ben kaçırdım. eğer yayınlamadılarsa kendilerini temize çıkartabilecek tek şeyi yapmamış olmaları da garip derim.
Umarım şu adresten algoritmaya ulaşılabilir diye bir link verebilirsin çünkü bu tarz algoritmalarda hile olup olmadığını ne aradığını tam bilmeden bulmak çok ama çok zordur.

Katılıyorum. Şahsen makine mühendisliğinden mezun olmuş birisinin böyle bir saçmalık yapacağını tahmin edebiliyordum. Ha bölümünde iyidir ancak eğitim konusunda, ölçme değerlendirme konusunda başarısızdır ve bu başarısızlığı da normaldir. Zira işinin ehli birisi değil. Ayrıca Ali Demir özel kitapçık konusunda hatalı olduğu kadar buna bile bile göz yuman kişilerde hatalıdır. Aslında olay dediğim gibi karşılıklı bir düelloya dönüyor. Ha arada olan öğrenci kardeşlerime ve onların ailelerine oluyor, her zaman ki gibi...

Makine mühendisliğinden mezun olması ne sorun yaratır ki onu anlamadım?
Bu arada kişiye özel kitapcık olayını ilk duyduğumda bu sorunun çıkacağından emindim.
Neden mi biraz ama biraz bu konularla ilgili her kes o kadar farklı kitapcığı inclemenin imkansız olduğunu biliyordum. Algoritmasız o kadar cevap anahtarı oluşturmanın zorluğu da cabası.(günümüzde en zor bulunan şeylerden biridir rast gele cevapanahtarı yada daha genel manada rast gele bilgi .)
Makine mühendislerini çıkacak sorunları görmke için eğitiyorlar.
Kadrolaşma savı ise hiç geçerli olamaz Bir önceki hükümetin kadrosu mu sorunu çıkartan 8 senedir aynı siyasi parti iktidarda devlet içinde neredeyse tüm kademelere atamaları bu hükümet yaptı sayılır.

Makine mühendisliğinden mezun olması ne sorun yaratır ki onu anlamadım?
Bu arada kişiye özel kitapcık olayını ilk duyduğumda bu sorunun çıkacağından emindim.
Neden mi biraz ama biraz bu konularla ilgili her kes o kadar farklı kitapcığı inclemenin imkansız olduğunu biliyordum. Algoritmasız o kadar cevap anahtarı oluşturmanın zorluğu da cabası.(günümüzde en zor bulunan şeylerden biridir rast gele cevapanahtarı yada daha genel manada rast gele bilgi .)
Makine mühendislerini çıkacak sorunları görmke için eğitiyorlar.
Kadrolaşma savı ise hiç geçerli olamaz Bir önceki hükümetin kadrosu mu sorunu çıkartan 8 senedir aynı siyasi parti iktidarda devlet içinde neredeyse tüm kademelere atamaları bu hükümet yaptı sayılır.

Makine mühendisliği konusu şöyle ki sorun yaratır: Sınav ve ölçme değerlendirme eğitim bilimlerine girer, yani eğitimcilerin işidir, mühendislerin değil. Lütfen.

Kitapçık konusunda ise dedğiniz her şeyin altına imzamı atarım. Zira 30 soru varsa, şıkların dağılımı eşit olmalı. Dediğiniz gibi sallama durumunda sonuç felaket olur.

Ancak kadrolaşma konusunda ise size katılmıyorum. Zira bu ülkenin kemikleşmiş üç kurumundan biridir Ösym/Yök. Bunu bilmeyen yok. Hükümetlerde doğrudan el atamıyorlar, atmasınlarda... Ayrıca eğer kadrolaşma istiyorsanız bundan önceki başkan Ünal Yarımağan 6 yıl kadar yaptığı başkanlığa bakınız.

arkadaş ösym yi de kendilerine benzettiler ne diyim helal olsun.

ülkeyi yaşanmayacak hale getirecekler ve bunu çok iyi başarıyolar.

Geri