Lyon'u topa tuttu!

Cαη

New member
Reaction score
0
Galatasaray'ın Fildişi Sahili forması giyen yıldızı Abdel Kader Keita, eski kulübü Lyon hakkında konuştu! "Lyon'da saldırıya uğradım" ifadesini kullanan Keita, çarpıcı açıklamalar yaptı..

x3gzvb.jpg

Galatasaray'ın Fildişi Sahili forması giyen yıldızı Abdel Kader Keita, Fransa'da yayın yapan RMC radyosuna açıklamalar yaptı.

Lyon'dan ayrılışını ve Galatasaray'daki durumunu değerlendiren Keita, "Her şey çok iyi gidiyor. Çok iyi bir teknik direktörüm var ve bana güveniyor. Buraya gelmeyi istememiştim fakat Galatasaray'ın teknik direktörünün Frank Rijkaard olduğunu öğrendim anda bir saniye bile tereddüt etmedim. Türkiye'de iyi oyuncular var, fakat ligleri kıyaslarsak Fransa ligi daha iyi" dedi.

Lyon'dan ayrıldığına pişman olup olmadığına dair bir soruya da cevap veren Keita, "Hayır. Yönetim bana yardım etmedi. Menajer de buna eşlik edince yalnız kaldım. Başkanın, yönetimin ve teknik direktörün davranışları beni memnun etmedi. Hakkımda sürekli haberler çıktı. "Kader Keita ayrılmak istiyor" gibi.. İstediklerini yazdılar ve taraftarlar da buna uydular. Bir oyuncu alıyorsanız O'nu korumalısınız. Lyon'da saldırıya uğradım" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Alain Perrin ile anlaşmazlığa düştüğüne de değinen Keita, "Her zaman söylemişimdir teknik direktörler hakkında konuşmak istemem bu benim tarzım değil. Karar veren teknik direktördür, ben işimi yaparım fakat bazı kişisel nedenler dolayısıyla ayrılmanın en iyi yol olacağını düşündüm" diye konuştu.

Lyon'daki oyuncuların kendisine tavır alıp almadığı sorusu üzerine milli futbolcu şu yorumu yaptı:
"Bunu bilemiyorum. Bunun ötesinde bir futbolcuya Lyon'a gitmesini tavsiye edebilir miyim bilemiyorum. Bir insan Lyon'a gitmek isterse gider (!). Her şey yolunda gidebilir ya gitmezse... Fred örneğine bakalım.. Lyon için her şeyi yaptı nasıl ayrıldığına bakın.. Lyon'da 7 veya 8 sene geçirseniz bile, biri sizi istemiyorsa ayrılmaya zorlanıyorsunuz"

Keita son olarak, herkese eşit mesafede yaklaştığını söylerken, insanlarla ayrı düşmek istemeğini belirtti.

GS'ye geldiğine tabiki memnun kalacak

Geri