LPG'liye rapor mecburi değil

BurakƷ5

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Dünyanın neresinde olursan ol, bulunduğun yerde de
fft2mm913031.jpg

Ulaştırma Bakanlığı’nın yayınladığı bir genelge ile özellikle muayene sırasında istenen ve TMMOB tarafından verilen LPG’li araçlara yönelik periyodik gaz sızdırmazlık raporunu yılbaşından itibaren zorunlu evraklar listesinden çıkardı. TÜV Türk, bundan böyle LPG’li araçlarda sızdırmazlığı hafif kusur olarak değerlendirecek.
LPG’li araçlarda denetim 1999 yılından itibaren makina mühendisleri odalarına verilmiş, bu araçlar için de sızdırmazlık raporu alma zorunluluğu getirilmişti.

‘Her parça inceleniyor’

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı AİTM Yönetmeliği uyarınca, araçların muayene istasyonlarında fenni periyodik muayeneleri öncesinde istenmesi gereken LPG Gaz Sızdırmazlık Raporu düzenleme çalışması 1999 yılından beri; TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) tarafından başarıyla yürütülmekteydi” hatırlatmasını yaptı. Arslan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Makina Mühendisleri Odası’na bağlı Makina ve Uçak Mühendisleri tarafından yapılan sızdırmazlık kontrollerinde, LPG tankından gaz borularına kadar her parçanın titizlikle ve en son teknoloji kullanılarak incelenmekte, standartlara uygun olmayan dönüşümlerin düzeltilmesi sağlanmakta ve kayıt altına alınmaktadır. Ulaştırma Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile LPG’li araçlara yönelik periyodik gaz sızdırmazlık raporunun yılbaşından itibaren zorunlu evraklar listesinden çıkarılması ve araç muayene istasyonlarında hafif kusur olarak nitelendirilmesi, büyük bir tehlikeye ve karmaşaya neden olacağı gibi, bu genelge ile birlikte ‘merdiven altı’ imalatın yolu açılacak, birçok araç patlamaya hazır bomba gibi karayolunda dolaşacaktır.”

Bu arada, TÜKTURK bundan sonra sızdırmazlığın hafif kusur olarak sayılacağını, mevcut kontrollerin TÜVTURK tarafından da yapıldığını belirtti.

MİLLİYET​

Ekli dosyalar

• fft2mm913031.jpg
    fft2mm913031.jpg
    18.1 KB · Görüntüleme: 708
Neden her muayenede benzin tankları kontrol ediliyormu? ki hem oda yanıcı ve tehlikeli tüm araçlar geçirilmeli bence yada hiç biri boşuna neden makine mnühendisleri odasına düzeltliyorus kiş bence uygun karar

Neden her muayenede benzin tankları kontrol ediliyormu? ki hem oda yanıcı ve tehlikeli tüm araçlar geçirilmeli bence yada hiç biri boşuna neden makine mnühendisleri odasına düzeltliyorus kiş bence uygun karar

acaba MMO nun siyas anlamda genelde sol görüşlü olduğunu yazsam :durdurun

belki işin sebebi azıcık anlaşılır.Ayrıca,tüvtürk istasyonlarında sadece dedektörle kontrol yaparlar,tank tarihine,tankın standartlarına ve yerleştirme standartlarına bakmazlar:durdurun

Yürüyen saatli bomba dolu idi,

şimdi pimi çekilmiş bombalar dolaşacak trafikte :)

acaba MMO nun siyas anlamda genelde sol görüşlü olduğunu yazsam :durdurun

belki işin sebebi azıcık anlaşılır.Ayrıca,tüvtürk istasyonlarında sadece dedektörle kontrol yaparlar,tank tarihine,tankın standartlarına ve yerleştirme standartlarına bakmazlar:durdurun

Yürüyen saatli bomba dolu idi,

şimdi pimi çekilmiş bombalar dolaşacak trafikte :)

Nedense ben göremedim o dedektörle kontrolleri ...bizde 3 araba var lastik dişlerine far ayarlarına bile bilgissayarlı aletlre ve teknisyen kontrollerinle bakıyorlar
ha bundan önceki dönemlerde ruhsatı veripte arabayı götürmeden fenni muayeneden geçtiğimde oldu sen karar ver hangisi daha güvenli.. hem bırak bu sol sağ ayaklarını bitti onlar koktu lar git sende yıka memlekte bizm hepimzin..
devlet dairesinde çalışıpta gelecek ay maaaş alabilecekmiyim dediğimiz günlerde geçti şükür..

şu son cümleni özel sektörde çalışsaydın diyebilecekmiydin merak ediyorum,

ikincisi;
dedektörle kontrolü göremediysen Tüvtürk işini düzgün yapmıyordur,zira gaz kaçağı başka türlü tesbit edilemez.

Sonuç olarak algıladığım,bu kontrolün kalkması iyi bir şey demeye getiriyorsun,ama sizin zihniyetinizde:
Mutfak tüpü ile nükleer santral aynı olduğu için tartışmayı bile kendime hakaret sayarım :)

Mutlu günler....

Evet kalkması iyi oldu bu kontrolü yapacaksa fenni muayyeneinin yapıldığı istasyon olmalı orada istihdam edilsin makine mühensi ve ekipmanları..olaya ideolojik bakma ..bende özel sektörde çalıştım.kamuya geçtiğimde maaşım özelin çok altındaydı .özel dediğim TOFAŞ fabrişkası ve bant ..
zihniyete gelince arkadaşım bende vergi veriyorum bende üretiyorum beğenmediğin bu şahsiyet tv izlemini ve hatta şu an pc den bana hakaret etmeni sağlıyor.. hakaret noktasına gelince öğrenmeliisn hoş görüyü ve hazmetmeyi ..saygılar..

Geri