Lozan In Yildönümünde Olay

Türkü

New member
Reaction score
0
BUGÜN LOZAN IN YILDÖNÜMÜ. BU TARİH ÇERÇEVESİNDE İSVİÇRE DE TÜRK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ VE YÜRÜYÜŞ SONRASINDA KONUŞMA YAPAN TİP LİDERİ DOĞU PERİNÇEK ERMENİ SOYKIRIMINI KABUL ETMEDİĞİNİ AÇIKLADIĞINDAN GÖZ ALTINA ALINDI. PERİNÇEK "BAYRAK YAKANLAR DEMOKRATİK HAK KULLANIYOR DA BİZ SÖYLEMLERİMİZDE KULLANAMIYORUZ" DEDİ.

SÖZDE MEDENİYETİN BEŞİĞİ, ADALETİN VE EŞİTLİĞİN GİRMEDİĞİ OLMAMIŞ 1 OLAYI KARALAMA OLARAK KULLANAN TARİH BİLMEYEN POPULİST VE BASİRETİ BAĞLANMIŞ POLİTİKA VE POLİTİKACILARA SAHİP MEDENİYET TÜCCARLARININ EGEMEN OLDUĞU AT GÖZLÜĞÜ TAKMIŞ POLİTİKACILARI ESEFLE KINIYORUM.

OLAYIN GERÇEKLEŞTİĞİ TARİH AYRICA BİR ÜZÜNTÜ KAYNAĞIDIR. LOZAN ANTLAŞMASI NDA KABUL EDİLEN SINIRLARIN BİLE BUGÜN BAZI ÜLKELERCE TANINMAMASI YİNE AYRI BİR ÜZÜNTÜ KAYNAĞIDIR. LOZAN DA KAZANDIKLARIMIZI MASA BAŞINDA VERMEYE GÖZ YUMMAYALIM. TÜRKİYE CUMHURİYETİ Nİ ŞEYH LERİN MÜRİT LERİN ELİNE BIRAKMAYALIM. LAİK DEMOKRATİK VE İNSAN HAKLARINA SAYGILI BİR HUKUK DEVLETİ OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA GÖSTERELİM.

BUNU TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK SÖYLEMLERİ OLSUN DİYE YAZMADIM. İNSANLARIN BİZİM HAKKIMIZDA NELER DÜŞÜNDÜĞÜNÜ İYİCE ANLAYALIM VE KENDİMİZİ DAHA ETKİN ANLATALIM. OY KULLANALIM. HERŞEYİN DAHA İYİYE GİTMESİNDE ROL SAHİBİ OLALIM DİYE YAZDIM. AB YOLUNDA ÖNÜMÜZDEKİ ENGELLERİ İYİ GÖRELİM AB NİN KİME YARAR SAĞLAYACAĞINI İYİ ANALİZ EDELİM DİYE YAZDIM.

SAYGILAR...
ÇAĞRI
24.07.2005

Evet haberlerde izlemiştim olayı..Cagrı0905 dostum yorumlarından dolayı tşk ederim.Ve aynen katılıyorum sana.

bu soykırım olayı benim sinirlerimi gerdi , konuşmak bile yasaklanmış isviçre de olmaz ki bu kadar neyse..

Heh gülmek isitiyorum ama olmuyor bu konuda mümkün değil. Olmayan birşeyi dile getirmenin suç olduğu o ülkede. Bir tarafta türk bayrağının yakılmasına müdahele bile edilmiyor. Çünkü bu olayı yapanlar müslüman değiller..

perincegi zerre sevmem halada ama helal olsun adama

en azından nerde durdugunu bagıra bagıra soledı

o adamda zaten sevilecek bir taraf yokki kady emin ol adam sırf sempati kazanmak için o lafı demiştir ben inanmıyorum şahsen gönülden söylediğine

Benim istediğim şu bizim başbakanımız gitsin orada söylesin bağıra bağıra yalnız orada değil gittiği tüm yabancı ülkelerde söylesin. Sonuçta bir başbakan ve bürokrat tutuklasınlar da göreyim ama bizimkiler arşivimizi açtık diyor o kadar.

Cagri0905' Alıntı:
Benim istediğim şu bizim başbakanımız gitsin orada söylesin bağıra bağıra yalnız orada değil gittiği tüm yabancı ülkelerde söylesin. Sonuçta bir başbakan ve bürokrat tutuklasınlar da göreyim ama bizimkiler arşivimizi açtık diyor o kadar.

Bu tayyip'ten beklenmicek bir hakeret . Hiçbir dış politikası olmayan din-türban üstünden siyaset yapan bir adam . Başka bir b.k beklemek yanlış zaten bu hükümetten .

Orgeneral Hurşit Tolon : Lozan ile ilgili konuştuğu bir basın açıklamasında .

'' - İrtica çığ gibi büyüdü .
- ABd'nin Irak'ta gösterdiği tutumu izliyoruz . Ama bizim politikamıza karışamayan bir yönetimin bizim sınırlarımız içindeki pkk ile ilgili operasyonlara izin vermesi ne kadar saçma bir açıklamadır . ''
Demiştir .
Bunları tayyip'in söylemesi gerekiyor aslında . Ama dış politası belli olmayan vede devleti nasıl yöneteceğini bilmeyen bir hükümetten başka bir b.k benlenmemeli ki bunlarıda söylemesi beklenmemeli .

Leke siyaset yapılmayan ve yapılmayacak forumda bu tür mesajlar sadece tartışma doğurur.

Geri