Lost Uçağı Ocean İçin hazırlanan Listeler Ve JacoB

fells2

Banned
Reaction score
0
Şunu biliyoruz ki adanın hükmü sadece kendi coğrafyası üzerinde değil , başka coğrafyalarda da etkili.Michael’in kendisini öldürememesi , (o kadar istemesine ve o kadar denemesine rağmen) adanın herhangi bir sebepten dolayı onu sağ tutmaya çalışmasının düz bir mantığı oldığunu düşünürsek..Michael ileride adanın bir işine yarayacak ve Michael’de o görevde yer alacak.Ve o görev günü gelene kadar Michael adanın koruması altında olacak..Belki bu görev Kahana’nın patlatılması belki de tamamen farklı bir görev şimdilik bunu bilemiyoruz.Ancak şu çelişkiye de dokunmadan edemeyeceğim.Madem ada Michae'in ölmesine müsade etmiyor, neden 2.sezonda Michael'i kovaldıkalrı an kendisine ateş eden arkadaşına Tom , ateş etme o bize lazım , demişti.Ada , Michael'in o zaman ölmesine neden müsade ediyordu?

Aslında Michael’in üzerinden anlatmak istediğim başka birşey.1.sezonun 1.bölümünden beri gözümüzün önüne sokulan “LİSTE” anlayışı var..

Kuyruk Bölümü için Hazırlanan Liste

Önce Goodwin’e verilen listeden başlayalım.Goodwin’e verilen sarı bir kağıda yazılmış olan listede 9 kişi vardı.Bu listeyi Ana- Lucia , öldürdüğü “Others” elemanlarından birinden bulmuştu.Ve listedeki isimlerin aralarından kaçırılan insanlar olduğunu farketmişti.İlk listede;
Eli , Jim , Emma , Zack , Nancy , bir erkek yolcu ismi ve 3 de ismi belirlenemeyenler

Sahilde yolcuların manifestosu da Hurley tarafından çıkarılmıştı ki.Ethan’ın yolcu listesinde olmadığını böyle farkettiler.Ayrıca Ethan’da orada Benjamin için bir liste hazırlamak üzere , uçağın orta bölümünün düştüğü yere gönderilmişti.

Jacob'un listesi

Danny Pickett “I Do” bölümünde Shepard’ın Jacob’un listesinde olmadığını ifade etmişti.Nitekim “Par Avion” bölümünde Kate’in “kusurlu” olduğu için Jacob’un listesinde olmadığını söylemişti. Yine 4.sezonda “the other woman” bölümünde Juliet’in flashback’lerinden birinde Benjamin ile akşam yemeği yerler iken Zack ve Emma’nın (kuyruk bölümünden kaçırılan çocuklar) devamlı aileleri ile ilgili sorular sorduklarını Juliet , Ben’e söylemiş.Ben ise onların Jacob’un listesinde oldukları için alıkonduğunu açıklamıştı.

Liste hakkında Mikhail’in yorumları

Par Avion bölümünde Mikhail ;Sayid , Locke , Kate ve Daniella ile konuşurken neden onların listede olmadıklarını açıkladı.Kate listede değildi çünkü o kusurluydu.Locke listede değildi çünkü sinirli bir mizaca sahipti.Sayid listede değildi çünkü zayıf ve ürkütülmüştü.Ancak Locke’un Ben ile arasındaki liderlik rekabetinden dolayı Locke’un isminin Ben tarafından da silinebileceğini unutmamak lazım.Bu yüzden Mikhail’in Locke ile ilgili söylediklerini çok kaydedeğer bulmuyorum.

Bea Klugh'un listesi

“Expose” bölümünde Ben , Michael’i kullanarak Jack , Kate , Sawyer’ ı kaçırmayı planlar.Bu planın Jack’in cerrahi tecrübesini , Ben’in hastalığını iyileştirmek için yapıldığı neredeyse aşikar.

Zaten sonraları Klugh , Michael’e bir liste verir ve listedeki isimleri getirmediği taktirde oğlunu göremeyeceğini söyler.

Listedeki isimler , Jack , Kate , Sawyer ve Hurley’dir.

Grup pnömatik kapsüllerin bulunduğu yerde tuzağa düşürülür.Kafalarına çuval geçirilerek Pala Ferry’e getirilir.Çuvallar çıkartıldıktan sonra Benjamin , Michael’a sözünü tuttuğunu , anlaşmasının gereği olan tekneyi gösterir ve Walt’un teknede olduğunu ve tekneyi alarak 3 2 5 rotasını izleyerek adadan ayrılabileceğini söyler.Michael ve Walt adadan tekne ile ayrılırken , Hurley kazazedelerin kampına geri gönderilirken , diğer 3 kişi Hydra istasyonunda alıkonulurlar.

Jack bu listededir çünkü Ben’in ameliyatı için diğerleri ona ihtiyaç duymaktadır.Kate ve Sawyer ise onu bu amliyatı yapması için ikna etmek için alıkonulmuşlardır.

This list seemed to be created for a specific purpose and seemed to be unrelated to the other lists mentioned.

Ben'in Listesi

Ben , Sayid’in öldürmesi için bir liste hazırlar..Ben bu listedikilerden Mr.Avellino’yu öldürür.listedeki diğer bir isim olan “Ekonomist” için onun yanında çalışan Elsa ile kontakt kurar.Ben , Sayid’e listeye yeni birisi daha eklediğini söyler.Zaten Avellino’yu öldürmüştü , ekonomistin peşinde olduğunu da biliyoruz.listeye yeni birisi daha eklendiğine göre Ben’in listesinde en az 4 kişi var

Michael'ın Listesi

Confirmed Dead bölümünde Benjamin , Charlotte Lewis hakkında tüm bilgileri sıraladığında bu bilgileri gemideki ajanından temin ettiğini söylemişti.Meet Kevin Johnson bölümünde , Benjamin’in Mciheal’den gemideki herkesin isminin yer aldığı bir liste istediğini söylemişti.

Buraya kadar olan bilgiler Lostpedia.com'dan derlenmiştir.

Dizi içerisinde "liste kavramının" bu kadar gözümüzün içine sokulmasının sebebi nedir?? Listeler neden hazırlanıyor?Bunun üzerine biraz düşününce hemen farkedilen şey şu.Uçaktan sağ kurtulan 48 kişide bir listenin eseri mi?Kazazedelerimizin hiçbiri rutin Sidney - Los angeles yolculuğu yapanlardan değil.Biri babasını ülkesinde gömmek isterken , bir diğeri kanundan kaçıyor.Kimisi Avusturalya'dan sınır dışı edilirken , birisi tatilden dönüyor.Kısacası Oceanic 815'e binip de sağ kurtulanları ya kader seçti ya da Jacob!!!

Peki Jacob kim?

Bunun üzerinde uzun zamandır yazıyoruz , çiziyoruz , konuşuyoruz , tartışıyoruz.Özellikle donanımhaber lost fan kulübümüzde bununla ilgili çılgın fikirler ortaya koyuyoruz.Şunda hem fikirizdir herhalde.Bu Jacob her kim ise normal insanlardan farklı biri olduğunu hepimiz kabul ediyoruz.Peki sizce dizinin başından bugüne anormal güçleri olan kaç kişi tanıdık.Hadi sayalım

1.Miles'ın ölü ruhlarla iletişime geçebildiğini biliyoruz.Bu yüzden doğa üstü güçleri olduğunu kabul edelim.

2.Richard Malkin'in öngörülerini biliyoruz.Claire'in bebeğini yalnız büyütmesi gerektiğini söylemiş daha sonra düşeceğini bildiği bir ve bu düşen uçakta Claire ve bebeğinin sağ salim kurtulacağını öngörmüş ve Claire'i bu uçağa bindirmişti..

Bu resimden yola çıkap , Jacob'un aslında Locke olabileceği öne sürülmüştü.

Listeler üzerinden gidince önce Richard'ın Benjamin için çalışan biri olabileceğini düşündüm.Zira Richard Malkin , Claire'e Los Angeles'daki ailenin "iyi insanlar" olduğunu söylemesi bunu sık sık Benjamin'in de ifade etmesi bu düşüncemi güçlendiriyordu.Üstelik adada hamile kalan insanların doğum yapamadığı biliniyordu ama peki adada hamile kalmayan kadınlar için böyle bir risk var mıydı? Bu şartlar altında doğan çocuk sorunsuz büyüyebiliyor muydu?

Sonra aynı resime daha dikkatli baktım.Jacob , Locke'dan ziyade aslında Richard Malkin'e daha çok benziyordu?

Jacob'un çocukları diğerlerinden ayırdığını biliyoruz.Kuyruk kısmından Zack ve Emma'nın, bunun üstüne Walt'un kaçırılması ve bu 3 isminde Jacob'un listesinde olması tesadüf değil.Peki Aaron'un böyle bir özelliği var mı?

Richard Malkin ilk önce Claire'in el falına bakmamıştı.Karanlık bir gelecek görmüştü çünkü.Bu kadar korkması ve Claire ile ilgili ilk bakışta bu kadar duyarsız davranması belki de Malkin'in kaderle oynayacağı oyundan onun korkaması anlamına geliyordu.Çünkü Claire'e yapacağı bir müdahele gelecekte bazı şeylerin akışını muhtemelen değiştirecekti.

Malkin önce bu olaydan kaçmayı denedi.Daha sonra ısrarla çocuğu evlatlık vermemesi , çocuğu kendisinin büyütmemesi durumunda onu tehlikelerin beklediğini söylemişti.Ki bunda aslında gerçeklik paynın olduğunu düşünüyorum.Aaron'un etrafını saran lanet sadece kendisi ile ilgili değil.Charlie belki bu yüzden öldü.Çünkü Aaron'un babası rolüne soyunan Charlie , aslında Aaron'u tehlikeye sokuyordu.Bu yüzden kader Aaron'un değil Charlie'nin ölmesini hep ön plana çıkarmıştı.Aslına bakarsanız Aaron'un babalık görevini soyunan her erkek aynı makus talihi yaşayacaktı.

Richard Malkin'i belki hepimiz unuttuk ama bana kalırsa Malkin'in görevi burada bitmiyor.Malkin ile ilgili çok fazla soru işareti var.Kızı ile ilgili hadiseyi hepimiz hatırlıyoruz.Boğulduktan sonra tekrar yaşama dönen mucizevi kızın , geri dönmesinin tek sebebi , Eko'ya , Yemi ile ilgili mesaj iletmesi miydi?

Malkin'in öngörüleri ne ile kısıtlıydı? Eko'yu , Claire'in uçağına yetiştirmek için , Eko'nun yapması gereken soruşturmanın uzamaması için kızının yeniden yaşama dönmesini "sahtekarlık" olarak yorumlamıştı.Bu sayede Eko'nun işi erken bitecek ve Claire ile aynı uçağa binecekti.

Dolayısı ile Eko , Aaron'un sağlıklı büyümesini sağlayacaktı.Rahip olduğu için asla onun babası rolünü üstlenmeyecekti.Üstelik onu adada vaftiz de edebilecekti.

Buraya kadar kusursuz işleyen mekanizmanın çarkına , Eko'nun ölümü çomak sokuyor.Eko , Aaron daha henüz bebek iken ölmüştü.O zaman Eko'nun adaya gelişinin tek sebebi Yemi ile yüzleşmesi idi.

Bazı yabancı orijin sitelerde Richard'ın Dharma çalışanı olabileceği bu yüzden Claire'i "iyi insan"ların yanına göndermiş olabileceği söyleniyor.Oysa ki Dharma 1987 yılından beri faaliyet göstermiyor.

Geri