Lost : Fısıltılar “Yalnız değilsin”

fells2

Banned
Reaction score
0
Özellikle Daniella’nın , Sayid’e anlattıklarına takılıp , fısıltılar ile Others’ı hep birbirirleriyle özdeştirdik.Başka bir ifade ile , fısıltıların hep others’a ait olduğunu düşündük.

Fısıltıların ön plana çıktığı sahneleri izledikten sonra senaristlerin bizi Daniella vasıtasıyla yanılttıklarına karar verdim.

Zira fısıltıların duyulduğu sahnelerde her ne hikmet ise others’a hiç rastlamadık.Buradan yola çıkarak fısıltılı sahneleri tekrar odaklandım.Aslında senaristler gözümüze soka soka fısıltılarla ilgili bir ipucu verdiler bize.Shannon ile Walt’ın çadırın içinde karşılaştıkları sahnede , Walt nedense fısıldayarak konuşmuştu.Teorimi en çok güçlendiren sahne ise Shannon’un ana Lucia tarafından vurulduğu sahne idi.

O sahneyi bir hatırlayalım.Adanın diger tarafından , uçağın kuyruk tarafındakiler gelirken , fısıltıları duymaya başladılar.Diğer tarafta ise Sayid ve Shannon , Walt’ı arıyorlardı.Zira Shannon’un Walt’ı gördüğüne dair kendisine güvenilmesini istiyordu.Tam o anda fısıltılar duyuldu.Cindy ortadan kaybolunca Ana Lucia silahını hazırladı.Diğer tarafta Walt , Sayid ve Shannon’a tekrar göründü.Walt yine fısıldayarak ve eliyle de işarete ederek Shanon ve Sayid’ susmasını (ya da sessiz olmalarını işaret etti). Sonra Shannon’un öldüğü sahneye kadar olanları biliyorsunuz.

Burada ortaya çıkan soru işaretlerine bir göz atalım.
1.Walt nasıl oluyordu da o an adada olmadığı halde Shannon ve Sayid’e görünebiliyordu?
2.Walt neden fısıldıyordu?
3.Cindy’e ne olmuştu?

Kısaca bu sorulara hemen cevap verelim.

1.Aslında bu sorunun cevabını çok önceleri öğrenmiştik.Walt’ın çok özel biri olduğu 1.sezonda Walt’ın üvey babası tarafından Walt’a söylenmişti.(Walt için garip demişti)
Yine Walt’ın kaçırıldığı bölümde Micheal onu almak için peşine düştüğünde , others tarafından yakalanmış ve elleri bağlanıp bir barakaya kapatıldığında Bee’de O’na Walt da özel birşeyler olduğunu söylemişti.Walt’ın okudugu kitapta resmi görülen kuşun cama çarpması ve ölmesi olayını da 1.sezondaki bölümlerden hatırlayacaksınız.Evet burada gözümüze sokulan şey Walt’ın ÖZEL YETENEKLERİ olan biri olduğu idi.Peki bu özel yetenekleri ne idi?
İşte bunlardan birisi olmadığı mekanlarda gözükebilmekti.Salda bir problem olduğunu ve birşekilde istedikleri yere ulaşamadıklarını Walt , Shanon’a gözükerek , adadakileri haberdar etmek istemişti.
2.Çünkü ada ile iletişim şekillerinden biri bu idi.Daha doğrusu ada olmayan farklı zamandaki insanların ada ile iltişim kurmaları 2 şekilde oluyordu.Ya maddesel olarak görünüyolardı ya da fısıldıyorlardı.

Fısıltılarda verilen mesajlara bakarsanız aslında bu mesajların others’a ait olmadığını zaten tüm sezonları izledikten sonra anlayabiliyoruz.Ne idi fısıltılarda verilen mesajlar.
“Yalnız değilsin” , “ Daha zamanı var” , “sabır” vs vs
Benjamin ve ekibinin bu mesajlarla iniltili olmaları sözkonusu değil.

Hatta Benjamin’in çocukluğu gösteren flashbacklerde de teorimin biraz daha güçlendiğini göreceksiniz.Zira o da annesinin hayalinin peşinden koşarken fısıltıları duymuştu.

3.Cindy’ ne oldu sorusunun cevabı aslında muamma.Cindy’i ileriki bölümlerde others’ın içerisinde mesut bahtiyar bir şekilde gördük.Aslında cindy , Sawyer’ın sedyesinin taşındığı sahnede fısıltıları duyunca telaşa kapılmış ve o bölgeden kaçmaya çalışmıştı(İleride bununla ilgili bir flashback izleyeceğimizi düşünüyorum).Kaçarken bir şekilde others’ın kampına ulaşmıştı.Çocukları orada sağ salim ve mutlu gördüğü zaman , onlardan biri olmaya karar vermişti.

Gelelim fısıltıların ortaya çıkardıgı adadaki duruma.

Bu zamana kadar adada yaşayan insanları 2’ye ayırdık
1.Bizimkiler (Losties)
2.Diğerleri (others)

Benjaminin flashbacklerinden anladık ki diğerleri de kendi içlerinde 2’ye ayrılmışlar
1.Dharmacılar
2.Adanın yerlileri (Hostiles)

Fısıltıların netleştirdiği bir durum var.O da adada farklı bir boyutta yer alan 3. grup insanların olduğu.Adada o an maddesel olarak bulunmayan ancak adaya bir şekilde ulaşabilen insanlar , adaya mesaj gönderebilen insanlar.

3.sezonun final bölümünde Walt , Locke’u kurtarmaya gelmeden hemen önce fısıltılar yine duyuluyor bu da bu teorinin aslında sağlam temellere oturdugunu gösteriyor.

Bu kısım Ben'in sonic koruma kalkanına gidip annesini gördüğü zaman etrafta yer alan fısıltılardan oluşuyor. Seslerin bir kısmı çok net bir şekilde duyulabilirken, bir kısmı içeriye gömülmüş durumda ve bu nedenle ancak özel ekipmanlar aracılığı ile duyulabiliyor ve "deşifre" edilebiliyor.

İşte duyulanlar ve nereden duyuldukları :

S3b20 "The Man Behind The Curtain" Ben ve annesinin koruma kalkanında karşılaşması

ORTA KISIM

1 Your hope is here (12 sec) (Umudun burada)
2. there ain't no turning around (12.2 sec) (geriye dönüş yok)
3. sounds like "turn to that screen" (12.3 sec) ("şu ekrana dön" gibi duyulmuş)
4. Don't forget him (13 sec) (Onu unutma)
5. Is anyone awake (15 sec) (Uyanık olan var mı?)
6. We should take him (16 sec) (Onu almalıyız)

Ben: Mom (20 sec) (Anne)

SAĞ KISIM

1. What's happening (Neler oluyor?)
2. If we go over there we might be able to see him but I don't know (12 sec) man's voice ("Oraya gidersek onu görebiliriz ama bilmiyorum" bir erkek sesi)
3. Did you hear about him (13 sec) ("Onun hakkında birşeyler duydun mu?")
4. Is anyone on (15 sec) girl's voice ("Kimse var mı?" bir kız sesi)
SOL KISIM

1. sounds like "disobeys you" (11 sec) ("Senin sözünü dinlemiyor" gibi duyulmuş)
2. because the moment's bad/rare (13 sec) girl's voice (Çünkü zaman az/kötü (şu anki zamanlama anlamına gelebilir)- bir kız sesi)
3. that's what I mean (14 sec) girl's voice ("Benim demek istediğim bu"- bir kız sesi)
4. It's heavy (15 sec) (Bu ağır)
5. don't worry (16 sec) (Endişelenme)
6. sounds like "I looked through them" (16.2 sec) ("Onları inceledim" gibi duyulmuş)

ORTA KISIM
(Duyulması en güç olanlar; ses son derece zayıf ve sözcükler birbirinin üzerine söyleniyor)

1. Talk to him (11.10) (Onunla konuş)
2. Tell him that you're his mother (12.1) (Ona annesi olduğunu söyle.)3. Tell him to be patient (14.9) (Ona sabırlı olmasını söyle).
4. That'll just make it worse (16.29) (Bu sadece herşeyi daha da kötüleştirir.)
{Ben: Anne?} (20.1)
{Annesinin görüntüsü: Ben, sakın!} (27)
{Ben: Anne...} (33)
{Annesinin görüntüsü: Daha zamanı değil, Benjamin.} (34.5)

SAĞ KISIM - ÖN

1. What's happening (11.19) (Neler oluyor?)
2. If we can go over there we might be able to see it, but I don't know (11.75) ("Oraya gidersek onu görebiliriz ama bilmiyorum")
3. help us come through the fence (13.7) (Çitten geçmemize yardım et.)
4. we're sending one, don't argue ( 15.3) (Birini gönderiyoruz, tartışma !)

SOL KISIM - ÖN

1. (..tell you) I'm glad you decided to see me/ to send me/to send him (10) ((...sana söylüyorum) Beni görmeye/beni göndermeye/onu göndermeye karar vermene sevindim)
2. Because I love him (12.6) (Çünkü onu seviyorum.)
3. That's right, that's what I mean/That's right, that's what I need (13.15) (Bu doğru, demek istediğim bu / Bu doğru, ihtiyacım olan bu.)
4. ____ (15.1)
5. Don't worry about it (15.5) (Bunun için endişelenme)
6. You're the one ....(16.3) (Sen...osun)

3.sezon final bölümünde Locke mezarın içerisinde iken duyulan fısıltılar;

"Help me"
"Naomi. I don't know that name"
"I have hell to pay"

4.sezon ilk bölümünde Hurley , Jacob'un kulübesine yaklaştığında duyulan fısıltıları B. Spann çözmüş.Bakın o sahnede duyulan fısıltılarda neler deniyıormuş.

"You have to believe it's me, Nikki" (İnanmak zorundasın , Ben Nikki'yim)
"Shush" (Şhişş)
"Did anyone say something?"(Biri birşey mi dedi?)
"I said nothing"(Ben hiçbirşey söylemedim)
"You better not say a f**king thing or talk about Desmond"
"It's Me" (Benim)

"I'm not going to listen to them" (Onları dinlemeyeceğim)
"It's January 7th" ( Tarih 7 Ocak)
"I see somebody" ( Birilerini gördüm)
"Do you recognize him?" (Onu farkettin mi?)

Fısıltıları buradan dinle!!

Ayrıca diziyi izleyen Lost Fan'larından bazıları "Jack...his dad is hiding"(Babası saklanıyor)... "Jack his dad is hiding from the survivors of Oceanic...from Desmond" (Jack ,'in babası Oceanic'den kurtulanlardan ve Desmond'dan saklanıyor) dendiğini iddia ediyorlar.

4.sezon 6.Bölüm - The Other Woman Bölümündeki fısıltılar

Juliet ormanın içine doğru koşarken:

"Sarah is having another..."
"Is that the other woman?" (Bu diğer kadın mı?)

"Look out"
"Sarah is having another..."
"Did you hear that? (Bunu duydun mu?)
"If she won't save us then who is?" (Eğer O bizi kurtarmazsa kim kurtaracak?)
"Sarah, somebody's coming."(Sarah birileri geliyor)
Erkek Sesi: There is somebody coming (Birileri geliyor)
Kadın Sesi: Hold on one second (Biraz bekle)
Erkek Sesi: There is somebody coming (birileri geliyor)

Juliet Jack'i gördüğü zaman

Erkek : "Sarah it's someone we know, Sarah it's someone we know"
Kadın : "I'm not answering"
Erkek :- answer them
"We have our answer"
"Can we trust her"

Juliet , Tempest istasyonuna girerken

Geri