LOST”: İki Ben’in Hikayesi / Yüksek olasılıklı o teori

fells2

Banned
Reaction score
0
Geçen haftaki "LOST" bölümünde, dostumuz (?) Ben ile ilgili şok edici gelişmeler öğrendik ve bu gelişmeler internette bazı izleyenleri bir teoriye doğru götürdü... İşte yüksek olasılıklı o teorinin Türkçe çevirisi...

11c4hky.jpg

Bildiğiniz üzere "4x03 - The Economist" adlı bölümde Sayid, Ben'in Ötekilerköyü'ndeki evinde gizli bir geçit bulup oradan da gizli bir odayı keşfetmişti ve bu odada bir sürü takım elbise, başka başka ülkelere ait paralar ve bir sürü de sahte pasaport çıkmıştı. Bunlar neticesinde Ben'in adadan düzenli bir biçimde dış dünyaya çıkabildiğini düşünmeye başlamıştık. Bölüm sonundaki flashforward sahnesinde ise Ben'in sadece adadan çıkabildiğini değil, aynı zamanda Sayid'i listesinde olan insanları öldürtmek için suikast amaçlı kullandığını görmüştük. "LOST" yazarları bizlerin Ben'in etrafta daha sık gezdiğini düşünmemizi sağladı. Ancak ya durum gerçekten böyle değilse? Bir teori var ki Ben'in ikizi olabileceği ihtimalini içeriyor ve sandığınız kadar çılgınca değil.

"LOST"la ilgili bildiğimiz bir şey var ki, her bölümde dizinin yazarlarının oraya buraya serpiştirdiği etrafta görülen ayrıntılar dışında, dizinin ilerki bölümleri için de ipuçlarının olması. 2007 San Diego Comic-Con'da Damon Lindelof ve Carlton Cuse, dizideki istasyonlarla ilgili videolardan The Orchid'e ait yepyeni ve hiç görülmemiş bir DHARMA videosu yayınladılar. Video, beklenmedik bir biçimde kendisinin klonunu üreten bir tavşanı gösteriyordu ve klon tavşan ortaya çıktığında bilimadamı "Sakın onları birbirlerine yaklaştırmayın!" diye bağırıyordu, bu da iki tavşanın aynı ortamda bulunmamaları gerektiğine işaret ediyordu.

Elbette ki "LOST"taki ada normal bir ada değil ve bu adada her şey mümkün. Eğer bahsi geçen klon tavşan gerçekten bir klon değil de tavşanın kendisiyse bile, farklı bir boyuttan The Orchid İstasyonu'na geliyor olabilir. "Geleceğe Dönüş" filminden hatırlarsınız; farklı zamanlardan iki aynı şey, evrenin bütün yapısı tamamlanmadan birbirine dokunamaz, bu yüzden bilimadamı onları uyarıyordu.

Eğer klonlar veya farklı zamanlarda yer alan aynı şeyler adada var olabiliyorsa, bu devamlı ortaya çıkan Christian Shephard'ı ve diğer bazı gizemleri de çözüyor demektir. Acaba Ben'in tıpatıp aynısı Orchid İstasyonu'nda ortaya çıkmış olabilir mi? "Gerçek dünya"ya gönderdiği birileri de onun komutlarını yerine getiriyor olabilir mi? İmkânsız değil.

Bu teoriye bir başka kanıt ise, 2006'da diziye bağlı olarak çıkartılan "Bad Twin" adlı roman. Kitabın bir müsveddesi 2. sezonda Sawyer tarafından da okunuyordu. Romanın hikâyesinin Ben'le alakası olmasa da, romanda bahsi geçen "kötü ikiz" kavramı oldukça ilgi çekici. Ne de olsa her "LOST" izleyen bilir ki dizide yaratılan veya meydana çıkan her şeyin bir nedeni var.

Bu teoriye göre; Ben hiçbir zaman adadan çıkmadı, ancak onun tıpatıp ikizi çıktı. Ben'le ikizinin hiçbir şekilde karşılaşmamaları da normal: biri adada iken diğeri ada-dışı hayatta Sayid'e emirler veriyor olabilir. Yoksa gerçek Ben adadan nasıl Ötekiler'e hiç çaktırmadan çıkıp gelebilir? Bu neredeyse imkânsız gibi görünüyor, ama ortada bir "kötü ikiz" varsa değil elbette.

Acaba bu teorinin tutarlılık derecesi nedir, yoksa artık "LOST" izleyenler iyiden iyiye kafayı sıyırmaya mı başladı? Ne dersiniz?

Geri