Loda gölünde dev yayın balığı

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
311tbp1.jpg

Pastanecinin dev şans
ı

SİVAS'ın Hafik İlçesi'ndeyaşayan 33 yaşındaki Metin Çaldıran oltayla 2 metre boyunda 45 kilo ağırlığında yayın balığı yakaladı.

İlçe merkezinde pastane işleten ve zaman zaman amatör balıkçılık yapan Metin Çaldıran bu sabah bir grup arkadaşı ile birlikte ilçeye 2 kilometre uzaklıkta bulunan Lota gölüne avlanmaya gitti. Çaldıran balık avlarken oltasına yayın balığı takıldı. Arkadaşlarının yardımı ile balığı kenara çekmeyi başaran Çaldıran, yakaladığı avı ilçe merkezine getirdi. 2 metre 3 santim boyunda ve 45 kilogram ağırlığında olduğu belirlenen yayın balığı ilçe halkının ilgisini çekti. Çaldıran, balığı yakaladıklarında çok heyecanlandıklarını belirterek, "Balığı parçalayıp kilosunu 20 TL'den satışa sunacağız." diye konuştu.

Kaynak

Olay oltayla tutmakta, 2 metrelik balık ne misinayı kesmiş ne kamışı kırmış

burada sanıyorum şans değil tecrübe var :)

ama işin ucuda kısmete dayanır

yormuştur.yoksa adamıda oltayıda alır goturur

Bir gün bana da rastlasa şöyle bir yayın o kadar gidiyorum en fazla 10kg lık çıktı.Ama bir gün muhakka çıkarıcam böyle 2m civarı bişey

balıkta balık yanii sülaleye yeter :)

oltayla tutmak şans degil tecrübe ister...

oltayla tutmak şans degil tecrübe ister...

Balık geldi de biz mi tutamadık:)
Her ava gittiğimde 6 olta götürürüm çeşitli yemler takarak yayın olabilecek yerlere atarım beklerim ama hiç büyük düşüremedim.Bu da benim şansızlığım

Olay oltayla tutmakta, 2 metrelik balık ne misinayı kesmiş ne kamışı kırmış

burada sanıyorum şans değil tecrübe var :)

ama işin ucuda kısmete dayanır

Balık 45 kilo yani çok ağır değil

Yalancı demeyin ama ben bunun 70 kg olanını yakaladım...

Ayrıca düğümlerin sağlamsa yayın balığı oltada çok yormaz adamı yemi tamamen kursakladığı için fazla direnç göstermez çektiği acıdan dolayı

aMA en önemlisi ilk yemi kursaklayıp panikle hareket ettiğinde ani tepki vermek gerekli.
Çünkü kaptıgı gibi en yakın yuvaya yada kayanın altına girer ozaman çıkarması zor olur.
Çünkü sizin oltanızın ipi ile balık arasında direkt bir mukavemet kalmaz.

Ayrıca misina yerine ipek sargı ip kullanmak gerekli .

Ayrıca o balık boy olarak büyümüş artık boyu fazla uzamaz. bUNDAN sonra ancak yağlanıp kilo alır

Ancak çok zorlandığımız durumlarda balığı çekmekte zorlanırsak yada yuvaya girmişse her zaman bu ihtimali değerlendirerek yanımızda götürdüğümüz 10 litrelik su pedini kapağı kapalı olacak şekilde misinaya baglayıp ipi oltadan kesin bırakırız.

Suyun yüzeyinde gördüğümüz ped su şişesi sayesinde balığı takip edip eninde sonunda alırız..

Tam yayın zamanı kızılırmak a yakın olanlar eylül 15 e kadar vakit var

En güzel yakalama yöntemi çapak dediğimiz boyu 15-30 cm arası canlı balıkla şamandıralı düzenek ile yakalamak zamanı.

Dolunay ve sıcak geceler en çok şansınızın oldugu zamanlar.

Bir de bulupta takabilirseniz çayır sülüğü denilen uzun boylu sülükler ile gezer dip düzeneği ile iyi yakalanır.

Yayın avına bayılıyorum. En az turna kadar zevkli....

Geri