Liselere 4 yeni zorunlu ders!

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
Milli Eğitim Bakanlığı ders dağıtım çizelgesini değiştirdi. Eskiden seçmeli olan 4 ders şimdi zorunlu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteye girişin iki aşamalı olarak uygulanması kararına paralel olarak ders dağıtım çizelgesini değiştirdi.

Yeni öğretim yılından itibaren Beden Eğitimi, Resim, Müzik dersleri dokuzuncu sınıftan itibaren “zorunlu dersler” arasına alındı.

Bu üç dersin dokuzuncu sınıfta haftada ikişer saat, üst sınıflarda ise haftada birer saat uygulanacak. Meslek liseleri ile diğer liselerin dokuzuncu sınıflarında “ortak” olarak okutulan dersler arasına Geometri de eklendi.

Bu ders dokuzuncu sınıflarda haftada iki saat okutulacak. Mesleki ve teknik eğitim okullarında haftada 35 olan ders sayısı 40’a yükseltildi. Bu liselerde Türk Dili, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi dersler gruplandırıldı. Her okul ihtiyacı olan derslerden haftada beş saat seçmeli olarak öğrencilerine okutmakla yükümlü olacak.

Kaynak

uheuheu :D ohh ne güzel elemanlar notlarını artırırlar işte beleşden puan :D

Harika... bol bol boş ders...Hepsinden nefret ediyorum...

şu liseyi bitiremicem ben galiba. her sene yeni bişey ekliyolar delircem.

Benim Zamanımda Olsaydı Keşke Bu :D

Beden Eğitimi, Resim, Müzik oh ne güzel :D

nasılda gecti lise yılları yaaa bi daha olsa yine okurdum :D

иιgнт gσиєя;4636888' Alıntı:
he ya akp koymadımı kürtçe zorunlu ders :D :D :D :D :D

Kürtçe Öğrenceğime Gider ingilizce Öğrenirim En azından bi işe yarar Dolandırıcı üçkağıtçılık dilini öğrenipte napayım

bilgisayar bilgisayar bilgisayar bilgisayar::)hackhell

beden eğitim-müzik-resim 3 etti 4. ney?

böyle fuzuli şeylerle gençleri tembelliğe alıştırıyoruz yaa.. şimdiden millet boş ders diye sevinip duruyor.. yetişen yeni nesil bari böyle olmasa

Geri